Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
Архива на актуелни вести
Останати вести
4/8/2019  В.Д. ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОНСТАНТИН ГЕОРГИЕСКИ УЧЕСНИК НА „ДЕН НА ГРАДОВИТЕ“
4/8/2019  ЗАМЕНА НА ДОТРАЕНА ВОДОВОДНА ЛИНИЈА ВО ЛЕСКОЕЦ
4/8/2019  В. Д ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ГЕОРГИЕСКИ ГО ЧЕСТИТА МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА РОМИТЕ
4/5/2019  В.Д. ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ГЕОРГИЕСКИ ПРИСУСТВУВАШЕ НА СВЕЧЕНОТО ОТВОРАЊЕ НА БАЛКАНСКИОТ КОНГРЕС ЗА УРОЛОГИЈА
4/5/2019  АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ПОТЕГОТ ОД „ПЕТЉА“ ДО ПОДМОЉЕ
4/5/2019  ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА
4/4/2019  НОВА ВОДОВОДНА ЛИНИЈА НА УЛ. „7-ми НОЕМВРИ“
4/3/2019  КУЛТУРЕН ФЕСТИВАЛ „ДЕЦАТА НА БУГАРИЈА ПЕАТ И ИГРААТ ВО ОХРИД“
4/3/2019  ОТЕЖНАТО ЌЕ СЕ ОДВИВА СООБРАЌАЈОТ НА КРУЖНИОТ ТЕК КАЈ ОПШТАТА БОЛНИЦА
4/3/2019  РАСЧИСТЕН ПАТЕНИОТ ПРАВЕЦ С.КОСЕЛ-ПРЕНТОВ МОСТ
4/2/2019  ОПШТИНА ОХРИД ОСВЕТЛЕНА ВО СИНО
4/2/2019  ОДЛОЖЕНА ДВАЕСЕТ И ШЕСТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
4/2/2019  ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ПЛОВДИВ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
4/2/2019  ДВАЕСЕТ И ШЕСТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД ЌЕ СЕ ОДРЖИ ДЕНЕС (02.04.2019 г.) СО ПОЧЕТОК ВО 15 ЧАСОТ
4/2/2019  ЗАПОЧНА РЕАЛИЗАЦИЈАТА НА ПРОЦЕСОТ ЗА РАЗДОЛЖУВАЊЕ НА ОПШТИНА ОХРИД
4/2/2019  ЗАВРШИ ДВАЕСЕТ И ШЕСТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
4/1/2019  ОХРИД И БЕРАТ И ОФИЦИЈАЛНО ЌЕ СЕ БРАТИМАТ
4/1/2019  СЕ РАЗУБАВИ ДВОРОТ НА ОУ „ВАНЧО НИКОЛЕСКИ“ ВО ЛЕСКОЕЦ
4/1/2019  СЕ АДАПТИРААТ СПОРТСКИТЕ ТЕРЕНИ КАЈ КАСАРНАТА „МИХАЈЛО АПОСТОЛСКИ“
4/1/2019  СЕ САНИРА ОШТЕТЕНИОТ ДЕЛ ОД УЛИЦАТА „ВАНЧО НИКОЛЕСКИ“
4/1/2019  ГЕНЕРАЛКА ВО С.ТРПЕЈЦА
3/29/2019  ЌЕ СЕ САНИРА ДЕЛ ОД УЛИЦАТА “ВАНЧО НИКОЛЕСКИ“
3/29/2019  ДИРЕКТОРОТ НА АМЕРИКАНСКИОТ ЦЕНТАР ЗА ПРЕТПРИЕМНИШТВО ПИТЕР РАЈТ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
3/27/2019  ГЕНЕРАЛКИ ВО С.ПЕШТАНИ И С.ЛЕСКОЕЦ
3/27/2019  СВИКАНА ДВАЕСЕТ И ШЕСТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
3/23/2019  СРЕДБА НА В.Д ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОНСТАНТИН ГЕОРГИЕСКИ СО ФРАНЦУСКИОТ АМБАСАДОР КРИСТИЈАН ТИМОНИЕ
3/22/2019  ОШТЕТЕНИ ЈАВНИ ДОБРА
3/22/2019  АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ ВО 8.МА УРБАНА ЗАЕДНИЦА
3/21/2019  АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ПОТЕГОТ ХИДРОБИОЛОШКИ ЗАВОД-СВ.НАУМ
3/21/2019  ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ПРОЛЕТТА
3/21/2019  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ДОСТАВУВАЊЕ НА ИНИЦИЈАТИВИ ЗА ИЗРАБОТКА НА УРБАНИСТИЧКИ ПЛАНОВИ
3/19/2019  В.Д. ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОНСТАНТИН ГЕОРГИЕСКИ ГИ ПОСЕТИ СПОРТСКИТЕ УЧИЛИШНИ ИГРИ
3/19/2019  ПРОМОЦИЈА НА СТИХОЗБИРКАТА „ГРАВИРИ- 40 ГОДИНИ ОТПОСЛЕ“ ОД СЛАВЕ ЃОРЃО ДИМОСКИ
3/19/2019  ПРОТОКОЛАРНА СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ГЕОРГИЕСКИ СО БУГАРСКИОТ АМБАСАДОР
3/18/2019  СТАРТУВАШЕ НОВАТА АВИОЛИНИЈА МАЛМЕ – ОХРИД – МАЛМЕ
3/18/2019  НОВИ ФАКТИ ЗА ЖИВОТОТ И ДЕЛОТО НА КУЗМАН ШАПКАРЕВ
3/15/2019  ОХРИД ПРЕТСТАВЕН НА САЕМОТ ЗА ТУРИЗАМ ВО ЗАГРЕБ
3/15/2019  УРЕДЕНА ДВОРНАТА ПОВРШИНА ОД ПОРАНЕШНАТА КАСАРНА
3/15/2019  ОСТВАРЕНИ ЗНАЧАЈНИ СРЕДБИ НА САЕМОТ ЗА ТУРИЗАМ ВО ЗАГРЕБ
3/15/2019  ПРВ РАБОТЕН СОСТАНОК ЗА ПОДГОТОВКА НА ЛОКАЛЕН ЕКОЛОШКИ АКЦИОНЕН ПЛАН (ЛЕАП) ЗА ПЕРИДОТ 2019 -2025 ГОДИНА
3/15/2019  ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА КРВОДАРИТЕЛСТВОТО
3/14/2019  ПОВИСОКИ ПРИХОДИ НА ОПШТИНАТА И ЈАВНИТЕ ПРЕТПРИЈАТИЈА
3/14/2019  ПРОГРАМА ЗА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ДВОЈНИОТ ЈУБИЛЕЈ – 185 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО И 110 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА КУЗМАН ШАПКАРЕВ
3/14/2019  СТАРТУВА ПРОЛЕТНИОТ ДЕЛ ОД УЧИЛИШНИТЕ СПОРТСКИ ЛИГИ
3/14/2019  ЗАВРШИ 25 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
3/13/2019  ЗГОЛЕМЕНА АКТИВНОСТ НА ТЕРИТОРИЈАЛНАТА ПРОТИВПОЖАРНА ЕДИНИЦА
3/12/2019  НАПРАВЕН УВИД ВО СОСТОЈБАТА НА ОХРИДСКИОТ ЧИНАР
3/12/2019  ИНИЦИРАНА СОРАБОТКА МЕЃУ ОХРИД И КОПЕР
3/12/2019  СТУДИЈА ЗА ОЦЕНКА НА ВЛИЈАНИЕТО ВРЗ ЖИВОТНАТА СРЕДИНА И СОЦИЈАЛНИТЕ АСПЕКТИ ОД РЕКОНСТРУКЦИЈА НА КЕЈ-МАКЕДОНИЈА
3/11/2019  БРИТАНСКИ ИСКУСТВА ВО СПРАВУВАЊЕТО СО БЕЗДОМНИТЕ КУЧИЊА
3/9/2019  РЕКОНСТРУКЦИЈА НА КРУЖНАТА КРСТОСНИЦА КАЈ ОПШТАТА БОЛНИЦА
3/8/2019  СВИКAНА ДВАЕСЕТ И ПЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
3/7/2019  УЧЕНИЦИ ОД ОУ „ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ ЈА ПОСЕТИЈА ОПШТИНА ОХРИД
3/7/2019  ЗДРУЖЕНИЕТО „БИСЕРА“ СО ПРИГОДНА ИЗЛОЖБА ПО ПОВОД 8-МИ МАРТ
3/6/2019  СЕ РЕКОНСТРУИРА БУЛЕВАРОТ „ТУРИСТИЧКА“
3/6/2019  ЈАВЕН УВИД НА ОПШТИОТ АКТ ЗА СЕЛО ЕЛШАНИ
3/6/2019  ПРИФАТЕНИ СИТЕ АПЛИКАЦИИ ОД ЈАВНИОТ КОНКУРС ЗА ПОДДРШКА НА МЛАДИ И ТАЛЕНТИРАНИ СПОРТИСТИ
3/6/2019  ЈЗУ „ОПШТА БОЛНИЦА“ КАКО ДОНАЦИЈА ДОБИ САНИТЕТСКО ВОЗИЛО
3/6/2019  ОПШТИНА ОХРИД ИЗГОТВУВА ЛОКАЛЕН ЕКОЛОШКИ АКЦИОНЕН ПЛАН ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА (ЛЕАП) ЗА ПЕРИОД 2019 - 2025
3/5/2019  ПРЕЗЕНТИРАН „МУНИ“ СИСТЕМОТ ЗА КОМУНИКАЦИЈА СО ГРАЃАНИТЕ
3/4/2019  СПОРТСКИ ДЕН ВО САЛАТА „ТОДОР АЛЕКСАНДРОВ“
3/4/2019  ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ НА ПОВЕЌЕ ДЕЛОВИ ВО ГРАДОТ
3/4/2019  ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА
2/27/2019  ИЗВЕСТУВАЊЕ
2/27/2019  РЕКОНСТРУКЦИЈА НА КРСТОСНИЦАТА КАЈ „ТУРИСТИЧКА“ И „БИСТРИЦА“
2/26/2019  УЧЕНИЦИ ОД ОУТУ „ВАНЧО ПИТОШЕСКИ“ НА ОБУКА ВО ШПАНИЈА
2/26/2019  ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА СМРТТА НА МАРКО БОШЊАКОВ
2/22/2019  ОДБЕЛЕЖАН СЛОВЕНЕЧКИОТ ПРАЗНИК ПРЕШЕРНОВ ДЕН
2/22/2019  ОБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА „ДЕНОТ НА РЕТКИ БОЛЕСТИ 2019“
2/22/2019  ОХРИД СЕ ПРЕЗЕНТИРА НА БЕЛГРАДСКИОТ САЕМ ЗА ТУРИЗАМ
2/21/2019  ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ОТЕЖНАТО ОДВИВАЊЕ НА СООБРАЌАЈОТ НА НЕКОЛКУ УЛИЦИ ВО ОХРИД
2/20/2019  НОВА ВОДОВОДНА ЛИНИЈА НА „15 ТИ КОРПУС“
2/20/2019  ЗА ДЕСЕТ ГОДИНИ СОБРАНИ 184,5 ТОНИ ОДПАДНО МАСЛО
2/19/2019  ЗАПОЧНА ИЗГРАДБАТА НА СПОРТСКАТА САЛА ВО ОЕМУЦ „ СВ. НАУМ ОХРИДСКИ“
2/19/2019  СПЕЦИЈАЛЕН ТЕЛЕФОНСКИ БРОЈ ЗА ПОГОЛЕМА БЕЗБЕДНОСТ НА ПЛАНИНА
2/19/2019  СОБИР НА ГРАЃАНИ НА УРБАНА ЗАЕДНИЦА „15 КОРПУС“
2/19/2019  ИЗРАЕЛСКА ПОМОШ ЗА ТРЕТИРАЊЕТО НА ОТПАДНИТЕ ВОДИ
2/13/2019  ЧИНАРОТ НА ПЛОШТАДОТ „ЧИНАР“ НАСКОРО ЌЕ БИДЕ РЕВИТАЛИЗИРАН И ЗАШТИТЕН
2/12/2019  ВО ПЕТОК СОБИР НА ГРАЃАНИ НА УРБАНА ЗАЕДНИЦА „8-МИ СЕПТЕМВРИ“
2/12/2019  СОБИР НА ГРАЃАНИ ЗА УРБАНАТА ЗАЕДНИЦА „СТАР ГРАД“
2/8/2019  ИСТОРИСКИ ЧАС ВО ЧЕСТ НА КИРИЛ ПРЛИЧЕВ
2/8/2019  В.Д. ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОНСТАНТИН ГЕОРГИЕСКИ ВО ОБИКОЛКА НА ГРАДЕЖНИТЕ АКТИВНОСТИ НИЗ ГРАДОТ
2/8/2019  САНАЦИЈА НА ПОТПОРЕН ЅИД КАЈ ОУ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
2/8/2019  СЕ ПОСТАВУВААТ ИНФОРМАТИВНИ ТАБЛИ НА ОБЈЕКТИТЕ ОД КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО
2/7/2019  ЈАВЕН ОГЛАС ЗА ВРШЕЊЕ НА ОПШТИНСКИ ЛИНИСКИ ПРЕВОЗ
2/7/2019  ИСТОРИСКИ ЧАС ПО ПОВОД 75 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА КИРИЛ ПРЛИЧЕВ
2/6/2019  СТИХОВИ И ЗВУЦИ ЗА ПРЛИЧЕВ
2/6/2019  СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ НА ОПШТИНИТЕ ОХРИД И ЃОРЧЕ ПЕТРОВ
2/5/2019  ЗАВРШИ ДВАЕСЕТ И ЧЕТВРТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
2/5/2019  ЗАПОЧНАА ЧЕСТВУВАЊАТА ВО ЧЕСТ НА ГРИГОР ПРЛИЧЕВ
2/4/2019  ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА: СТРАТЕГИЈА ЗА РУРАЛЕН РАЗВОЈ НА ОПШТИНА ОХРИД 2019- 2025 Г.
2/2/2019  В.Д ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОНСТАНТИН ГЕОРГИЕСКИ НА ПРОСЛАВАТА НА ДЕНОТ НА ГРАДОТ ДУБРОВНИК
2/1/2019  ПРЕМИЕРОТ И ЛИДЕР НА СДСМ ЗОРАН ЗАЕВ ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
2/1/2019  ФОТОВОЛТИЧНИ ПАНЕЛИ ЌЕ СЕ ПОСТАВАТ НА ЗГРАДИТЕ НА ОПШТИНА ОХРИД И ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА ВО ПЕШТАНИ И ВЕЛГОШТИ
2/1/2019  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ОД ОБЛАСТА НА ОДРЖЛИВИОТ ЛОКАЛЕН ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ И ТУРИЗМОТ ЗА 2019 ГОДИНА
2/1/2019  ПРОГРАМА „ПРЛИЧЕВИ БЕСЕДИ 2019“
1/31/2019  ОХРИД ПРЕТСТАВЕН НА МЕЃУНАРОДНИОТ САЕМ ЗА ТУРИЗАМ „EMITT“ ИСТАНБУЛ
1/30/2019  ПРЕЗЕНТИРАНИ НОВИТЕ СЕДУМ СПЕЦИЈАЛНИ КОМУНАЛНИ ВОЗИЛА
1/30/2019  КОНКУРС ЗА ПРИБИРАЊЕ НА БАРАЊА ЗА КОРИСТЕЊЕ НА СРЕДСТВА ОД БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД ПРЕКУ СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ТРОШОЦИ ЗА КОРИСТЕЊЕ НА СПОРТСКИТЕ ТЕРЕНИ НА ЈП,, БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ”-ОХРИД
1/29/2019  СВИКAНА ДВАЕСЕТ И ЧЕТВРТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
1/29/2019  „ОХРИД ТРЕИЛ“ НОВА СПОРТСКА АТРАКЦИЈА
1/29/2019  ВО ОПШТИНА ОХРИД КОНТИНУИРАНО РАСТЕ НАПЛАТАТА НА ТУРИСТИЧКАТА ТАКСА
1/28/2019  УСПЕШЕН НАСТАП НА ОХРИДСКИТЕ ШАХИСТИ НА ТУРНИРНИРОТ ВО БИТОЛА
1/26/2019  ЧЕСТИТКА НА В.Д. ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОНСТАНТИН ГЕОРГИЕСКИ ДО ПРИПАДНИЦИТЕ НА СРПСКАТА ЗАЕДНИЦА ПО ПОВОД ПРАЗНИКОТ СВЕТИ САВА
1/26/2019  ГОДИШНА СРЕДБА НА АКЦИЈАШКИОТ КЛУБ „ БРЕГ НА МЛАДОСТА“
1/25/2019  НОВ ТВ ПРИЕМНИК ЗА ДНЕВНИОТ ЦЕНТАР “ЗРАЦИ“
1/24/2019  УГОСТИТЕЛИТЕ ВО НАЈСКОРО ВРЕМЕ ДА ГИ ПОДМИРАТ ОБВРСКИТЕ ЗА ЗАКУП НА ГРАДЕЖНО ЗЕМЈИШТЕ
1/24/2019  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ ОД ЈАВЕН ИНТЕРЕС НА ОПШТИНА ОХРИД ЗА 2019 ГОДИНА
1/24/2019  УТВРДЕНА ОДГОВОРНОСТ КАЈ АДМИНИСТРАТИВНИОТ СЛУЖБЕНИК ЗАДОЛЖЕН ЗА УТВРДУВАЊЕТО И ИСПЛАТАТА НА ШТЕТИТЕ ОД ЗЕМЈОТРЕСОТ
1/23/2019  ДЕЛЕГАЦИЈА НА ОПШТИНА ОХРИД УЧЕСТВУВАШЕ НА РАБОТНИОТ СОСТАНОК НА УПРАВНИОТ ОДБОР НА СВЕТСКАТА УНИЈА НА ОПШТИНИ
1/22/2019  ИВАН ЛОТЕСКИ НА ПРИЕМ КАЈ В.Д. ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ГЕОРГИЕВСКИ
1/22/2019  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ БАРАЊА ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ТРОШОЦИ ЗА КОМУНАЛНИ УСЛУГИ
1/20/2019  ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА РИБАРИТЕ
1/19/2019  ОСВЕТЕНИ ВОДИТЕ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО
1/18/2019  ВРАЧЕНА СВЕТСКАТА НАГРАДА ЗА ХУМАНИЗАМ НА РОМАНО ПРОДИ
1/18/2019  СРЕДБА ПОМЕЃУ В.Д. ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОНСТАНТИН ГЕОРГИЕСКИ И ДИРЕКТОРОТ НА ЦЕНТАРОТ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО КРИЗИ АГРОН БУЏАКУ
1/18/2019  ДОНАЦИЈА ЗА ДЕТСКАТА ГРАДИНКА “ЈАСНА РИСТЕСКА“
1/17/2019  ИЗДАВАЊЕ НА Б-ИНТЕГРИРАНА ЕКОЛОШКА ДОЗВОЛА
1/16/2019  ПРИВРШУВААТ ПОДГОТОВКИТЕ ЗА ГОЛЕМИОТ ХРИСТИЈАНСКИ ПРАЗНИК „БОГОЈАВЛЕНИЕ – ВОДИЦИ“
1/16/2019  ОДРЖАНА 23-та СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
1/15/2019  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ БАРАЊА ЗА ДОБИВАЊЕ СУБВЕНЦИИ НА УПЛАТЕНАТА ТАКСА ЗА ПРИВРЕМЕН ПРЕСТОЈ НА ДОМАШНИ И СТРАНСКИ ТУРИСТИ
1/15/2019  СЕ УРЕДУВА ПРОСТОРОТ ОКОЛУ ГРАДСКОТО ПРИСТАНИШТЕ
1/15/2019  ЈП НИСКОГРАДБА ВРШИ ПРОВЕРКА НА ПУМПНИТЕ СТАНИЦИ
1/14/2019  ЗАЕДНИЧКИ ВАСИЛИЧАРСКИ ПОЈАДОК ВО ОПШТИНА ОХРИД
1/11/2019  ГРАЃАНИТЕ ДА ГИ ДИСЛОЦИРААТ ВОЗИЛАТА И ДА ГО ИСЧИСТАТ СНЕГОТ ПРЕД НИВНИТЕ ОБЈЕКТИ
1/11/2019  ПОЗНАТИ НАЈУБАВО УКРАСЕНИТЕ ДВОРОВИ ВО ОХРИД
1/10/2019  СВИКAНА ДВАЕСЕТ И ТРЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
1/9/2019  ПРОДОЛЖУВААТ АКТИВНОСТИТЕ ЗА РАСЧИСТУВАЊЕ НА СНЕГОТ
1/9/2019  ОПШТИНА ОХРИД ПОДГОТВЕНО ГИ ДОЧЕКА ВРНЕЖИТЕ ОД СНЕГ
1/9/2019  СНЕГОТ СЕ РАСЧИСТУВА И СЕ ИНТЕРВЕНИРА ВО ПОВЕЌЕ НАВРАТИ
1/7/2019  НА БОЖИЌНАТА ЛИТУРГИЈА ПРИСУСТВУВАШЕ И В.Д ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОНСТАНТИН ГЕОРГИЕСКИ
1/7/2019  БОЖИЌНА ЧЕСТИТКА НА В.Д. ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ГЕОРГИЕСКИ
1/6/2019  НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД СЕ ОДРЖА ТРАДИЦИОНАЛНАТА БАДНИКОВА ПОВОРКА
1/6/2019  БАДНИКАРСКО ЧЕСТВУВАЊЕ ВО ВЕЛГОШТИ
1/4/2019  ЗАПОЧНАА ПОДГОТОВКИТЕ ЗА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ПРАЗНИКОТ „БОГОЈАВЛЕНИЕ - ВОДИЦИ“
1/4/2019  СРЕДБА НА В.Д ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ГЕОРГИЕСКИ СО ДИРЕКТОРОТ НА ДРЖАВНИОТ ИНСПЕКТОРАТ ЗА ГРАДЕЖНИШТВО И УРБАНИЗАМ ЉИМАНИ
1/4/2019  ИЗГРАДЕНА НОВА ПЕШАЧКА ПАТЕКА ВО НАСЕЛБАТА РАЧА
1/2/2019  В.Д. ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ГЕОРГИЕСКИ ВО ПОСЕТА НА ПРВОТО НОВОРОДЕНЧЕ ВО 2019 ГОДИНА
12/31/2018  НОВОГОДИШНА ПОРАКА НА В.Д ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОНСТАНТИН ГЕОРГИЕСКИ
12/28/2018  ДОНЕСЕН БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД ЗА 2019 ГОДИНА
12/28/2018  НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА ЗА ЗГРИЖЕНИТЕ ДЕЦА ВО ОХРИДСКИТЕ БОЛНИЦИ
12/27/2018  НОВО ХОРТИКУЛТУРНО КАТЧЕ-ДРВЕН ВОЗ ВО ГРАДСКИОТ ПАРК
12/27/2018  ДЕЧИЊАТА ОД ЈОУДГ „ЈАСНА РИСТЕСКА “ ГО ПРЕЧЕКАА ДЕДО МРАЗ НА ОХРИДСКИОТ АЕРОДРОМ
12/26/2018  СЕ УРЕДУВА КРУЖНИОТ ТЕК НА БУЛЕВАРОТ „ ТУРИСТИЧКА“ И УЛИЦАТА „ СТИВ НАУМОВ“
12/26/2018  СЕ ОТКАЖУВА ЗАБАВАТА „НОВОГОДИШНА ДЕТСКА БАЈКА“
12/25/2018  ОПШТИНА ОХРИД ПРОДОЛЖУВА НЕПРЕЧЕНО ДА ГИ РЕАЛИЗИРА ПРИОРИТЕТНИТЕ И ЗАПОЧНАТИ КАПИТАЛНИ ПРОЕКТИ
12/25/2018  КОНСТАНТИН ГЕОРГИЕСКИ ИЗБРАН ЗА ВРШИТЕЛ НА ДОЛЖНОСТА ГРАДОНАЧАЛНИК НА ОПШТИНА ОХРИД
12/24/2018  СВИКАНА ДВАЕСЕТ И ПРВАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/24/2018  СВИКAНА ДВАЕСЕТ И ВТОРАТА ВОНРЕДНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/18/2018  БЛАГОДАРНОСТ ОД СЕМЕЈСТВОТО НА ПОЧИНАТИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК ЈОВАН СТОЈАНОСКИ ДО ОХРИЃАНИ ЗА НИВНАТА ПОДДРШКА И ПОЧИТ
12/17/2018  НА КОМЕМОРАТИВНА СЕДНИЦА ОПШТИНА ОХРИД СЕ ЗБОГУВА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЈОВАН СТОЈАНОСКИ
12/17/2018  ОХРИДСКИТЕ БРОДАРИ ДОСТОИНСТВЕНО СЕ ПРОСТИЈА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ
12/17/2018  ТЕЛЕГРАМИ СО СОЧУВСТВО ПО ПОВОД ПРЕРАНАТА СМРТ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОХРИД ЈОВАН СТОЈАНОСКИ
12/17/2018  ОХРИД ГО ИСПРАТИ ДО ВЕЧНОТО ПОЧИВАЛИШТЕ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ПРОФ. Д-Р ЈОВАН СТОЈАНОСКИ
12/16/2018  ВОНРЕДНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД ПО ПОВОД НЕНАДЕЈНАТА СМРТ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЈОВАН СТОЈАНОСКИ
12/15/2018  ПОСМРТНИТЕ ОСТАНКИ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА ОХРИД, ПРОФ. Д-Р ЈОВАН СТОЈАНОСКИ ЌЕ БИДАТ ИЗЛОЖЕНИ НА 17.12.2018Г. (ПОНЕДЕЛНИК), ОД 12 ДО 14 ЧАСОТ, ВО КАПЕЛАТА НА ГРАДСКИТЕ ГРОБИШТА ВО ОХРИД
12/15/2018  КОМЕМОРАТИВНА СЕДНИЦА ПО ПОВОД СМРТТА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/15/2018  ВОНРЕДНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/15/2018  IN MEMORIAM
12/14/2018  КОНКУРС ЗА НАЈУБАВО УКРАСЕН НОВОГОДИШЕН ДВОР ИЛИ БАЛКОН ВО ОПШТИНА ОХРИД ЗА НОВАТА 2019 ГОДИНА
12/13/2018  СО ПОДДРШКА НА UNDP И ШВАЈЦАРСКАТА АМБАСАДА ЌЕ СЕ РЕКОНСТРУИРА ВЛЕЗОТ И ГОЛЕМАТА ОПШТИНСКА САЛА
12/12/2018  СООПШТЕНИЕ ЗА ЧЕТВРТА ФОРУМСКА СЕСИЈА
12/11/2018  ВЛАДАТА ГО ПРЕЗЕДЕ УПРАВУВАЊЕТО СО КОЛЕКТОРСКИОТ СИСТЕМ
12/11/2018  ЈАВЕН ПОВИК ДО ДОВЕРИТЕЛИТЕ НА ОПШТИНА ОХРИД И ДОВЕРИТЕЛИТЕ НА ЕДИНКИТЕ КОРИСНИЦИ ОСНОВАНИ ОД ОПШТИНА ОХРИД
12/11/2018  ВТОР ФУДБАЛСКИ КАМП НА ФОНДАЦИЈА РЕАЛ МАДРИД ВО ОХРИД
12/11/2018  СЕ ОДРЖА ЈАВНА РАСПРАВА ЗА БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД ЗА 2019 ГОДИНА
12/11/2018  УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУТУ ,,ВАНЧО ПИТОШЕСКИ”СО НИЗА НАГРАДИ ОД НАТПРЕВАРОТ ,,ЛИДЕР НА СТРУКА”
12/11/2018  ПОВИК ЗА ДОСТАВА НА ПРОЕКТНИ ИДЕИ
12/10/2018  МИНИСТЕРОТ ФАЗЛИУ И ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ НА РАЗГЛЕД НА ПАТЕКАТА КОЈА ВОДИ ОД СААТ КУЛАТА ДО ГОРНА ПОРТА
12/10/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ И МИНИСТЕРОТ ФАЗЛИУ ВО ПОСЕТА НА ГРАДИНКАТА „РАЗВИГОРЧЕ“
12/10/2018  ТРЕТА ИНФО- СЕСИЈА ЗА ИПА- ПРОГРАМАТА ЗА ПРЕКУГРАНИЧНА СОРАБОТКА
12/10/2018  РАБОТНА СРЕДБА НА МИНИСТЕРОТ ЗА ЛОКАЛНА САМОУПРАВА СО ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ НА ОПШТИНИТЕ ОХРИД И ДЕБРЦА
12/8/2018  СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА ПО ПОВОД ДЕНОТ НА СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ- ПАТРОНОТ НА ОХРИД
12/8/2018  ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБАТА НА ФОТОГРАФИИ ,, ПО ТРАГИТЕ НА СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЈ”
12/8/2018  ОХРИД ГО СЛАВИ СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ – ПАТРОНОТ НА ГРАДОТ
12/8/2018  ПРОМОВИРАНА НОВАТА КНИГА НА ПРОФЕСОРОТ ДИМИТАР ПАНДЕВ
12/8/2018  ДОНИРАНА ПЕЧКА НА ПЕЛЕТИ
12/7/2018  ИЗДАВАЊЕ НА Б-ИНТЕГРИРАНА ЕКОЛОШКА ДОЗВОЛА
12/7/2018  ТРАДИЦИОНАЛНА ИЗЛОЖА НА ФОТО КЛУБ „ОХРИД“
12/7/2018  ПРОМОВИРАНА АНТОЛОГИЈАТА НА ПЕСНИ ЗА ОХРИД
12/6/2018  АСФАЛТИРАЊЕ ВО РАЧА
12/6/2018  МУЗИЧКИ КОНЦЕРТ НА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОМУ „МЕТОДИ ПАТЧЕ“
12/6/2018  СВЕЧЕНА ПРИРЕДБА НА ОСУ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
12/6/2018  ТРЕТА СЕСИЈА НА ФОРУМОТ НА ЗАЕДНИЦИ ВО ОХРИД
12/6/2018  РАСЧИСТЕН ПАТНИОТ ПРАВЕЦ ОХРИД - ПОДМОЉЕ
12/6/2018  ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА ОУ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
12/6/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО ПОДДРШКА ЗА ТЕКВОНДИСТОТ ВАСИЛИЈА ЈОВЧЕСКИ
12/6/2018  ЈАВНА РАСПРАВА ЗА ФИСКАЛНАТА СТРАТЕГИЈА И НАЦРТ ПРОГРАМИТЕ ЗА БУЏЕТОТ ЗА 2019 ГОДИНА
12/5/2018  ЈП „НИСКОГРАДБА“СО АКТИВНОСТИ НА УЛ.„МАКЕДОНСКИ ПРОСВЕТИТЕЛИ“
12/5/2018  ОДРЖАНА ЈАВНА РАЗПРАВА ЗА ОТКУПНО - ДИСТРИБУТИВЕН ЦЕНТАР ВО ОХРИД
12/4/2018  ПРЕЗЕНТИРАН ПРОЕКТОТ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈА И ИЗГРАДБА НА НОВА ТРИБИНА НА СРЦ „ БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“
12/4/2018  ПОЗНАТИ ДОБИТНИЦИТЕ НА НАГРАДИТЕ ЗА НАЈДОБРИ УЧЕНИЧКИ ПОЕТСКИ ТВОРБИ
12/4/2018  ТРЕТА ФОРУМСКА СЕСИЈА
12/4/2018  ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИНФОРМАТИВНА СЕСИЈА ЗА ВТОР ПОВИК НА IPA CBC ПРОГРАМА МАКЕДОНИЈА-АЛБАНИЈА 2014-2020
12/4/2018  ПОЗНАТИ ДОБИТНИЦИТЕ НА УЧЕНИЧКИ И СТУДЕНТСКИ СТИПЕНДИИ
12/3/2018  ЗАВРШИ ДЕВЕТНАЕСЕТАТА ВОНРЕДНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/3/2018  ЗАПОЧНУВААТ ЧЕСТВУВАЊАТА ЗА СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ- ПАТРОН НА ОХРИД
12/3/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ НА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЛИЦА СО ХЕНДИКЕП
12/3/2018  АВТОБУСКАТА ПОСТОЈКА НА БУЛЕВАР ТУРИСТИЧКА КАЈ ПЕЧИЈАРЕ СЕ ПРЕМЕСТУВА
11/30/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ НА ОТВОРАЊЕ НА ДРЖАВНИОТ ТУРНИР ВО ШАХ
11/30/2018  СВИКAНА ДЕВЕТНАЕСЕТАТА ВОНРЕДНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
11/29/2018  ОПШТИНА ОХРИД СО ПОМОШ НА ФФМ И УЕФА ЌЕ ГИ РЕКОНСТРУИРА ТРИБИНИТЕ НА СТАДИОНОТ „БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“
11/29/2018  ТРИБИНА ЗА ЗНАЧЕЊЕТО НА АВНОЈ ВО СОЗДАВАЊЕТО НА МАКЕДОНСКАТА ДРЖАВА
11/29/2018  ВТОРА СЕСИЈА ОД ФОРУМОТ НА ЗАЕДНИЦИ ОД ПРОЕКТОТ “ЗАЈАКНУВАЊЕ НА ОПШТИНСКИТЕ СОВЕТИ“
11/27/2018  ОПШТИНА ОХРИД ОРГАНИЗИРА ВТОРА СЕСИЈА НА ФОРУМОТ НА ЗАЕДНИЦИ
11/26/2018  ИЗЛОЖБА НА АРХИТЕКТОНСКИ ПРОЕКТИ ЗА АНТИЧКИОТ ТЕАТАР
11/26/2018  ПОВТОРНО УНИШТЕНА УРБАНА ОПРЕМА
11/26/2018  ОД ДЕНЕС ДОТУР НА РОБА ВО ЧАРШИЈАТА САМО СО МАЛИ ВОЗИЛА
11/26/2018  ЗАПОЧНА НОВОГОДИШНОТО УКРАСУВАЊЕ НА ОХРИД
11/26/2018  ПРЕТСТЕДАТЕЛКАТА АНГЕЛОСКА ОСТВАРИ РАБОТНИ СРЕДБИ ВО СЛОВЕНИЈА И ХРВАТСКА
11/23/2018  ОХРИД ДОМАЌИН НА СИМПОЗИУМОТ „ДЕНОВИ НА ЈУСТИНИЈАН 1“
11/23/2018  ФОРУМ НА ЗАЕДНИЦИ
11/23/2018  ОТВОРЕН ПОВИК ЗА ПОДДРШКА НА ПРОЕКТИ ЗА НЕВЛАДИН СЕКТОР И ДРУГИ ИНСТИТУЦИИ ВО РЕГИОНОТ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН
11/22/2018  ТУРИСТИЧКИТЕ ПОТЕНЦИЈАЛИ НА ОХРИД ПРЕТСТАВЕНИ НА САЕМОТ ЗА ТУРИЗАМ ВО ПОЛСКА
11/22/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ВО ПОСЕТА НА КОТОР И БУДВА
11/22/2018  ИЗВЕСТУВАЊЕ
11/21/2018  ЈП „БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ - ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД 01.11.2017 ДО 01.11.2018
11/21/2018  ПРЕКИН ВО ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА НЕКОЛКУ УЛИЦИ ВО НАСЕЛБА „ЦРНОГОРЦИ“
11/20/2018  ОТЧЕТ ЗА СРАБОТЕНОТО НА Ј.П. „ГРАДСКИ ПАЗАР“
11/20/2018  ОТЧЕТ ЗА СРАБОТЕНОТО НА Ј.П. „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
11/20/2018  ОПШТИНА ОХРИД ЗА ПРВ ПАТ ОРГАНИЗИРА ФОРУМ НА ЗАЕДНИЦИ
11/19/2018  СО ПОСВЕТЕНО ДОМАЌИНСКО И ОДГОВОРНО РАБОТЕЊЕ ДО БРОЈНИ ПРОЕКТИ ЗА ДОБРОТО НА ОХРИД И ОХРИЃАНИ
11/19/2018  ОПШТИНА ОХРИД ОРГАНИЗИРА ФОРУМ НА ЗАЕДНИЦИ
11/19/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ НА ГОДИШНИОТ СОБИР НА ЕГИПЌАНИТЕ ОД ОХРИД
11/17/2018  СТАРТУВАШЕ АВИОНСКАТА ЛИНИЈАТА ОХРИД – ВИЕНА
11/16/2018  ОПШТИНА ОХРИД ДОНИРА ОПРЕМА ЗА ВЕСЛАЧКАТА ФЕДЕРАЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА
11/16/2018  „ВИКИ“ КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НАСТАВНИЦИ
11/16/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ДЕЛ ОД УЧИЛИШНИОТ ВЕСНИК НА ОУ „СВ.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
11/16/2018  СЕ ПОДИГА ЗЕЛЕН ОТПАД ВО У.З. РАДОЈЦА НОВИЧИЌ
11/16/2018  ЗАПОЧНА РЕАЛИЗАЦИЈАТА НА ПРОГРАМАТА ЗА ЗИМСКО ОДРЖУВАЊЕ
11/15/2018  ОДРЖАНА 18 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
11/15/2018  КОМПЈУТЕРИ ЗА ЛИЦА СО ОШТЕТЕН ВИД И ТЕЛЕСЕН ХЕНДИКЕП ЌЕ БИДАТ ПОСТАВЕНИ ВО ОПШТИНА ОХРИД
11/15/2018  ЕКИПИ НА „НИСКОГРАДБА“ СО АКТИВНОСТИ НА УЛИЦИТЕ „СПАС БАНЏОВ“ И „ГАЛИЧИЦА“
11/14/2018  ПРОМОВИРАН ПРОЕКТОТ “БРЕНДИРАЊЕ НА ТУРИСТИЧКИТЕ ВОДИЧИ НА ГРАДОТ ОХРИД“
11/14/2018  БЛАГОДАРНОСТ И ПОФАЛБИ ОД УПРАВАТА ЗА ЈАВНИ ПРИХОДИ НА Р. МАКЕДОНИЈА
11/12/2018  ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЈАВНИОТ ПОВИК ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА ЛИЦА ЗА ФОРМИРАЊЕ ТИМОВИ ЗА ПОДГОТОВКА НА ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ И НИВНА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА ПРЕКУ ПРОГРАМИТЕ НА ЕУ
11/12/2018  ОХРИД – ГРАД ПАРТНЕР НА СЕДМИОТ МЕЃУНАРОДЕН САЕМ НА ВИНО „ЖУПА 2018“
11/12/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ НА ХУМАНИТАРЕН КОНЦЕРТ ВО ЦРКВАТА СВЕТА СОФИЈА
11/10/2018  ОДБЕЛЕЖЕНА 30 ГОДИШНИНАТА ОД ПОСТОЕЊЕТО НА ЗДРУЖЕНИЕТО „МОБИЛНОСТ“
11/9/2018  СЕ АСФАЛТИРА ВО „ДОЛНО ЛАКОЧЕРЕЈ“ И НА УЛИЦА „ПРИЛЕПСКА“
11/9/2018  СВИКАНА ОСУМНАЕСЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
11/8/2018  НИСКИОТ ВОДОСТОЈ МОЖЕ ДА ПРЕДИЗВИКА ШТЕТИ НА РИБНИОТ ФОНД ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО
11/8/2018  РОМАНО ПРОДИ – ДОБИТНИК НА СВЕТСКАТА НАГРАДА ЗА ХУМАНИЗАМ ЗА 2019 ГОДИНА
11/8/2018  СО ПРИГОДНА СВЕЧЕНОСТ ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНОТ НА ЈОУДГ „ЈАСНА РИСТЕСКА“
11/7/2018  ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
11/7/2018  СВЕЧЕНО ОДБЕЛЕЖАН 7.НОЕМВРИ- ДЕНОТ НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА ОХРИД
11/7/2018  СЕ ОДРЖА ТРАДИЦИОНАЛНИОТ СЕДМОНОЕМВРИСКИ КОНЦЕРТ
11/6/2018  ДОДЕЛЕНИ ХУМАНИТАРНИ ПАКЕТИ ЗА СЕМЕЈСТВА ВО СОЦИЈАЛЕН РИЗИК
11/6/2018  ФИНАНСИСКАТА КОНСОЛИДАЦИЈА НА ОПШТИНА ОХРИД БЕШЕ ПРИОРИТЕТ ВО ЕДНОГОДИШНАТА РАБОТА НА ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА
11/6/2018  ОШТЕТЕНИ АВТОМАТИТЕ ЗА НАПЛАТА НА ЈАВНИТЕ ТОАЛЕТИ
11/5/2018  ПРОЕКТ ЗА ПОЧИСТА И ПОЗДРАВА ЖИВОТНА СРЕДИНА
11/5/2018  К О Н К У Р С ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ ОПШТИНСКА НАГРАДА И ПОВЕЛБА - ПАТРОН НА ГРАДОТ „СВ.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
11/2/2018  ЕЛЕКТРИЧНИ ПОЛНАЧИ ЗА ХИБРИДНИ ВОЗИЛА ДОБИ ОХРИД
11/2/2018  СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА НА ОПШТИНСКИОТ СОВЕТ СО МЕНАЏЕРИТЕ НА БИБЛИОТЕКИТЕ ОД ОХРИД И СКОПЈЕ
11/2/2018  СЕ САНИРААТ УДАРНИТЕ ДУПКИ НИЗ ГРАДОТ
11/2/2018  ПРОГРАМА ЗА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 7-ми НОЕМВРИ - ДЕНОТ НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА ОХРИД
11/2/2018  СЕ ПОПЛОЧУВААТ ПОВЕЌЕ ЛОКАЦИИ НИЗ ГРАДОТ
11/2/2018  НАГРАДЕН УЧЕНИЧКИ ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС ЗА НАЈДОБРА ПОЕТСКА ТВОРБА
11/2/2018  ИНТЕНЗИВНО СЕ РАБОТИ НА ИЗГРАДБА НА ПАТЕКАТА ОД СААТ КУЛАТА ДО СТАРОТО УЧИЛИШТЕ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
11/1/2018  AКЦИЈА ЗА ПОДИГНУВАЊЕ ЗЕЛЕН ОТПАД У.З.14 „РАДОЈЦА НОВИЧИЌ„
11/1/2018  КОНГРЕС НА ПСИХИЈАТРИТЕ НА МАКЕДОНИЈА
10/31/2018  ЛИСТА СО КАНДИДАТИ КОИ ГО ПОЛОЖИЈА ПИСМЕНОТО ТЕСТИРАЊЕ ПО ЈАВНИОТ ПОВИК ЗА ФОРМИРАЊЕ НА ПРОЕКТНИ ТИМОВИ ЗА ИЗРАБОТКА НА ПРОЕКТИ И НИВНА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА ПРЕКУ ПРОГРАМИТЕ НА ЕУ
10/30/2018  ЈАВЕН УВИД И ЈАВНА РАСПРАВА ПО НАЦРТ ИЗВЕШТАЈОТ ЗА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА НА ВЛИЈАНИЕТО НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ЗА ЛУПД НА КП 1141/5 КО ЛЕСКОЕЦ
10/30/2018  ЗАПОЧНАА КУРСЕВИТЕ ПО РУСКИ ЈАЗИК
10/30/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО АМБАСАДОРОТ НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЈ А ВО МАКЕДОНИЈА СЕРГЕЈ БАЗДНИКИН
10/30/2018  УМЕРЕН УРБАНИСТИЧКИ РАЗВОЈ НА ОХРИД СОГЛАСНО ПРЕПОРАКИТЕ НА УНЕСКО
10/30/2018  ЗАВРШИ СЕДУМНАЕСЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
10/29/2018  ОХРИЃАНИ ЌЕ СЕ ОБЕШТЕТУВААТ ЗА ШТЕТИТЕ ОД ЗЕМЈОТРЕСИТЕ
10/27/2018  СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО УЧЕСНИЧКИТЕ НА ЕВРОПСКИОТ КУП НА МАЖУРЕТКИ
10/26/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СЕ ОБРАТИ НА САМИТОТ НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА СПОРТСКИ НОВИНАРИ ОД ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА
10/26/2018  ЈАВНА РАСПРАВА ЗА ПРОЕКТОТ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА КЕЈОТ “МАКЕДОНИЈА“
10/26/2018  ПРОЕКТ ЗА ЗАЕДНИЧКА ГРИЖА ЗА ПРАВИЛНО НАСОЧУВАЊЕ НА УЧЕНИЦИТЕ
10/25/2018  НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ВИЗАНТОЛОГИЈА И МЕДИЕВИСТИКА
10/25/2018  ОБУКА ЗА СЕРТИФИКАЦИЈА НА ПРОИЗВОДСТВО НА ОРГАНСКА ХРАНА
10/25/2018  ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ПРОЕКТОТ „ РЕКОНСТРУКЦИЈА НА КЕЈ МАКЕДОНИЈА“
10/25/2018  ОПШТИНА ОХРИД УЧЕСТВУВАШЕ НА СОСТАНОКОТ НА УПРАВНИОТ ОДБОР НА УНИЈАТА НА ОПШТИНИ
10/25/2018  СОБИР НА ГРАЃАНИ ВО МЕСНАТА ЗАЕДНИЦА ВО ТРПЕЈЦА
10/24/2018  СВИКAНА СЕДУМНАЕСЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
10/24/2018  ИЗВЕСТУВАЊЕ
10/24/2018  СОСТАНОК ЗА ПРЕВЕНЦИЈА НА МЕЃУВРСНИЧКО НАСИЛСТВО ВО УЧИЛИШТАТА
10/24/2018  ЕВРОПСКИ КУП ЗА МЕЖУРЕТКИ
10/23/2018  СВЕЖО ЦВЕЌЕ ПРЕД СПОМЕНИЦИТЕ НА ОХРИДСКИТЕ РЕВОЛУЦИОНЕРИ
10/22/2018  СОСТАНОК СО ПРЕТСЕДАТЕЛИТЕ ОД МЕСНИТЕ ЗАЕДИЦИ ОД РУРАЛНИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА
10/22/2018  ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ЗА ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА
10/20/2018  ХУМАНИТАРЕН ХЕПЕНИНГ ЗА ПОМОШ НА САРА НАСТЕСКА
10/19/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ВИСОКИ ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ЕУ
10/18/2018  ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА ОУТУ „ВАНЧО ПИТОШЕСКИ“
10/18/2018  СОВЕТУВАЊА И ОБУКА НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ОРГАНСКА ХРАНА
10/17/2018  ЗАВРШЕНО РАСЧИСТУВАЊЕТО НА МАУЦКЕР
10/17/2018  УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУТУ „ВАНЧО ПИТОШЕСКИ“ ОД ОХРИД СО ВИСОКИ НАГРАДИ НА ГАСТРОМАК
10/15/2018  ГАСТРОНОМСКИ НАСТАН ЗА ПАМЕТЕЊЕ ВИКЕНДОВ СЕ ОДРЖА ВО ОХРИД
10/15/2018  ПРЕВЕНТИВНА СИСТЕМСКА ДЕРАТИЗАЦИЈА НА ПОДРАЧЈЕТО НА ОПШТИНА ОХРИД
10/12/2018  ПРОМОВИРАНА КНИГАТА “ТРИТЕ УНИВЕРЗИТЕТИ НА ПРОФЕСОР Д-Р ПАВЛЕ МИТРЕСКИ“
10/12/2018  СВЕТСКИ КУЛИНАРИ ЌЕ СОЗДАВААТ ВРВНИ СПЕЦИЈАЛИТЕТИ СО ЛОКАЛНИ ПРОДУКТИ
10/11/2018  ЦВЕЌЕ ПРЕД СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈАТА НА ВЕЛИКАНИТЕ ОД НОБ
10/11/2018  ТРЕТО ИЗДАНИЕ НА МЛАДИНСКИОТ ШАХОВСКИ ТУРНИР „ЛАСКЕР 2018“
10/10/2018  ЌЕ СЕ РЕВИТАЛИЗИРААТ ИЗЛОЗИТЕ ВО СТАРАТА ОХРИДСКА ЧАРШИЈА
10/10/2018  ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА “ТРИТЕ УНИВЕРЗИТЕТИ НА ПРОФЕСОР Д-Р ПАВЛЕ МИТРЕСКИ“
10/10/2018  СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО ОХРИДСКИТЕ ПЕНЗИОНЕРИ
10/10/2018  ОХРИД ДОМАЌИН НА МИШЕЛИН ГОТВАЧОТ ЏОРЏО ДИЈАНА НА TASTE OHRID 2018!
10/10/2018  ОХРИД ГО ПРАЗНУВА 11 ОКТОМВРИ ДЕНОТ НА НАРОДНОТО ВОСТАНИЕ
10/10/2018  ДВЕ АТРАКТИВНИ ВЕЛОСИПЕДСКИ ТУРИ НА TASTE OHRID 2018!
10/9/2018  77 ГОДИНИ ОД НАРОДНО ОСЛОБОДИТЕЛНОТО ВОСТАНИЕ НА МАКЕДОНИЈА
10/8/2018  ЗАПОЧНА ТУРНИРОТ ВО КОШАРКА 3Х3
10/8/2018  ИЗБРАНИ НАЈДОБРИТЕ ЛИТЕРАТУРНИ И ЛИКОВНИ ТВОРБИ НА ОБЈАВЕНИОТ КОНКУРС НА ТЕМА : „ЕСЕНТА ТОПЛА И ЗЛАТНА НАСЛИКА ВО ПРИРОДАТА НАЈУБАВИ ПЛАТНА“
10/8/2018  СТУДЕНТИ ОД АРХИТЕКТОНСКИОТ ФАКУЛТЕТ ВО ПОСЕТА НА ОХРИД
10/5/2018  ВО ОХРИД СЕ ОДРЖА САЕМ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ И ПАЗАР НА ИДЕИ
10/5/2018  КОНКУРСИ ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ СТИПЕНДИИ ЗА УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ
10/4/2018  ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ НА НАЈДОБРИТЕ НА „ДЕТСКИ СЕМАФОР“
10/4/2018  ПОЗНАТИ ГРУПИТЕ ЗА ТУРНИРОТ ВО БАСКЕТ
10/4/2018  СТРАТЕГИЈА ЗА РУРАЛЕН РАЗВОЈ 2019-2025
10/4/2018  ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ЛОКАЛНА УРБАНИСТИЧКО ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА ГП БР. 1.1 КП БР. 1445/1 КО ТРПЕЈЦА ОПШТИНА ОХРИД
10/4/2018  САЕМ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ И ПАЗАР НА ИДЕИ
10/3/2018  ВРВНИ СВЕТСКИ ГОТВАЧИ ДОАЃААТ ВО ОХРИД НА „OHRID GASTRO TOUR“
10/3/2018  ГЕРМАНСКА ДЕЛЕГАЦИЈА ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
10/3/2018  СО ВЕЛОСИПЕД ДО ЗДРАВО ЖИВЕЕЊЕ
10/3/2018  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА ЛОКАЦИИ ПОВОЛНИ ЗА ИНВЕСТИРАЊЕ
10/2/2018  ОПШТИНА ОХРИД ОБЈАВУВА ИЗДАВАЊЕ НА Б-ИНТЕГРИРАНА ЕКОЛОШКА ДОЗВОЛА
10/1/2018  ЈАВЕН ПОВИК ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА ЛИЦА ЗА ФОРМИРАЊЕ НА ТИМОВИ ЗА ИЗРАБОТКА НА ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ И НИВНА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА ПРЕКУ ПРОГРАМИТЕ НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА
10/1/2018  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ИЗРАБОТКА НА ВИДЕА ЗА ОХРИД КАКО ГРАД СО ПРИРОДНО И КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО
9/30/2018  30-ТИ „ОХРИДСКИ СТАРОГРАДСКИ СРЕДБИ“
9/29/2018  ОДБЕЛЕЖАНА 20-ГОДИШНИНАТА ОД ПРВИОТ КОНГРЕС НА СОЈУЗОТ НА БАЛКАНСКИТЕ ЕГИПЌАНИ
9/28/2018  ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ПО ПОВОД МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА БОШЊАЦИТЕ
9/27/2018  ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ФИНАНСИСКАТА ПОДДРШКА НА ИНВЕСТИЦИИТЕ
9/27/2018  ЗАПОЧНА УРЕДУВАЊЕТО НА ДЕПОНИЈАТА „МАУЦКЕР“
9/27/2018  САЕМ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ И ПАЗАР НА ИДЕИ
9/25/2018  ДОБИЕНИ РЕЗУЛТАТИТЕ ОД АНКЕТАТА ЗА ПРОЕКТОТ “SymbioCity ПРИСТАП“
9/25/2018  ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА АУП ЗА ПРОМЕНА НА ГРАНИЦАТА НА ДВЕ СОСЕДНИ ГРАДЕЖНИ ПАРЦЕЛИ ГП_2.5.66 И ГП_2.5.65 ПОМЕЃУ КП 16661/1 И ДР. И КП 16660, КO ОХРИД 3, СО ОСНОВНА КЛАСА НА НАМЕНА А1-ДОМУВАЊЕ ВО СТАНБЕНИ КУЌИ ВО ДУП ЗА ДЕЛ ОД УЗ 2, ДЕЛ ОД БЛ
9/25/2018  НОВИ КОРПИ ЗА СИТЕН ОТПАД
9/25/2018  ЧАРШИЈАТА СЕ ЧИСТИ ОД ГУМИ ЗА ЏВАКАЊЕ
9/25/2018  ДЕЛЕГАЦИЈА НА ОПШТИНА ОХРИД ВО ПОСЕТА НА АЛЕКСАНДРОВАЦ
9/21/2018  ДЕН БЕЗ АВТОМОБИЛИ
9/21/2018  ЈАВНИ ПОВИЦИ ЗА АНГАЖМАН НА ПРОЕКТЕН ПЕРСОНАЛ “ИРЦ-ХЕРМЕС”
9/21/2018  ЈАВНИ ПОВИЦИ ЗА АНГАЖМАН НА ПРОЕКТЕН ПЕРСОНАЛ “КРОС4ОЛ”
9/21/2018  ОДБЕЛЕЖАН МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА МИРОТ
9/20/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ И ВИСОКИ ПРЕТСТАВНИЦИ ОД АМЕРИКАНСКАТА ГАРДА ВО ПОСЕТА НА ОУ „БРАТСТВО ЕДИНСТВО“
9/20/2018  СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО ГЕНЕРАЛОТ КРЕЈ ОД ГАРДАТА НА ВЕРМОНТ-САД
9/19/2018  ЕВРОПСКА НЕДЕЛА НА МОБИЛНОСТ – 21 СЕПТЕМВРИ ДЕН БЕЗ АВТОМОБИЛИ
9/19/2018  С О О П Ш Т Е Н И Е ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ПОВТОРЕНА ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА УЗ 4, ДЕЛ ОД УБ 4.4, ОПШТИНА ОХРИД
9/19/2018  ЦРВЕНИОТ КРСТ ОД ОХРИД СО КАМПАЊА ЗА ПОСРЕЌНО ДЕТСТВО
9/19/2018  С О О П Ш Т Е Н И Е ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ПОВТОРЕНА ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА УЗ 3, ДЕЛ ОД УБ 3.2 – ОПФАТ 2, ОПШТИНА ОХРИД НАЦРТ ПЛАН 2014-2019
9/19/2018  ТУРНИР ВО БАСКЕТ „ 3 Х 3 “
9/19/2018  РАБОТНА СРЕДБА НА СТОЈАНОСКИ И БЕЖОСКИ СО ДИРЕКТОРOТ НА ИНСТИТУТОТ ЗА СТАНДАРДИЗАЦИЈА И СЕРТИФИКАЦИЈА
9/19/2018  УСПЕШНАТА СЕЗОНА НЕ Е СЛУЧАЈНОСТ - ОХРИД ПРОМОВИРАН ВО БРОЈНИ МЕДИУМИ ВО 12 ЗЕМЈИ
9/17/2018  БЕРТОЛИНИ: ОД СЛЕДАНТА ГОДИНА РЕКАТА САТЕСКА ЌЕ СЕ ВРАЌА ВО СТАРОТО КОРИТО
9/17/2018  ЗАВРШИ ШЕСНАЕСЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
9/17/2018  РАБОТИЛНИЦА ЗА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА НА ЕУ НА ЛОКАЛНО НИВО
9/17/2018  ОБИЕНИ ЈАВНИТЕ ТОАЛЕТИ КАЈ ГОРНА ПОРТА
9/14/2018  НОВ ЗДРАВСТВЕН ДОМ ЌЕ ДОБИЕ ОХРИД
9/14/2018  СВЕЧЕНО ОТВОРЕНИ СПОРТСКИТЕ ИГРИ НА МАКЕДОНСКИОТ ПОЛИЦИСКИ СИНДИКАТ
9/14/2018  ДЕБАТА ЗА ЗАШТИТАТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА, ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО И ПЛАНИНИТЕ
9/14/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ НА ОТВОРАЊЕТО НА МЕЃУНАРОДНАТА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА УСЛУЖНИОТ СЕКТОР INSCOSES 2018
9/14/2018  ОХРИД ДОМАЌИН НА ЕВРОПСКИОТ ТРИАТЛОН КУП И БАЛКАНСКОТО ПРВЕНСТВО
9/13/2018  ДЕБАТА ЗА ЗАШТИТА НА ИНДУСТРИСКАТА СОПСТВЕНОСТ
9/12/2018  ОДБЕЛЕЖАНИ 105 ГОДИНИ ОД ОХРИДСКОТО ВОСТАНИЕ
9/12/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО АМБАСАДОРОТ БЕЈЛИ
9/11/2018  ЈП„ БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“ ДОНИРАШЕ ФУДБАЛСКИ ТОПКИ ЗА УЧИЛИШТАТА
9/11/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ НА СРЕДБА ВО ПОГРАДЕЦ ЗА ПОДГОТОВКАТА НА НОВИОТПЛАН ЗА СЛИВОТ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО
9/11/2018  ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 105 ГОДИНИ ОД ОХРИДСКОТО ВОСТАНИЕ
9/11/2018  СВИКAНА ШЕСНАЕСЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
9/10/2018  РАБОТНА СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО МИНИСТЕРКАТА АПОСТОЛСКА
9/9/2018  ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА ОДБЕЛЕЖАН СО РЕВИЈАЛЕН ВАТЕРПОЛО ТУРНИР
9/8/2018  32. ИЗДАНИЕ НА МЕЃУНАРОДНИОТ АТЛЕТСКИ МАРАТОН ВО ОХРИД
9/7/2018  КОШАРКАРИТЕ НА „РАБОТНИЧКИ“ НА ПОДГОТОВКИ ВО СПОРТСКАТА САЛА „БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“
9/7/2018  ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ПО ПОВОД 8-ми СЕПТЕМВРИ – ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
9/7/2018  ЌЕ СЕ ВРШИ ДЕЗИНСЕКЦИЈА ПРОТИВ КОМАРЦИ
9/7/2018  СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО ОХРИДСКИТЕ ГИМНАЗИЈАЛЦИ
9/7/2018  ВИКЕНДОВ ЌЕ СЕ ОДРЖИ РЕВИЈАЛЕН ВАТЕРПОЛО ТУРНИР
9/7/2018  СЕ РАСЧИСТУВАА РЕЧНИТЕ КОРИТА
9/6/2018  НОВА ИНВЕСТИЦИЈА ВО ТИРЗ „ОХРИД – СТРУГА“
9/6/2018  НА 8 СЕПТЕМВРИ ЌЕ СЕ ОДРЖИ МЕЃУНАРОДНИОТ АТЛЕТСКИ МАРАТОН
9/5/2018  ЛИКОВЕН И ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС „ЕСЕНТА ТОПЛА И ЗЛАТНА НАСЛИКА ВО ПРИРОДАТА НАЈУБАВИ ПЛАТНА“
9/5/2018  МИНИСТЕРОТ СУГАРЕВСКИ ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
9/5/2018  СРЕДБА ПОМЕЃУ ОФС ОХРИД И ОФС ЈАГОДИНА
9/5/2018  ОДБЕЛЕЖАНА ДЕВЕТГОДИШНИНАТА ОД ПОТОНУВАЊЕТО НА БРОДОТ „ ИЛИНДЕН“
9/4/2018  ПРОГРАМА ЗА ОПШТИНСКО КОРИСНА РАБОТА
9/4/2018  САНИРАН ПАРКЕТОТ ВО СПОРТСКАТА САЛА „БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“
9/3/2018  ЗАПОЧНА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА
9/1/2018  ВО СКРЕБАТНО СЕ ОДРЖА „ОХРИДСКА СОФРА 2018“
8/31/2018  ЗАПОЧНАА АТИВНОСТИТЕ ЗА РЕШАВАЊЕ НА ПРОБЛЕМОТ СО БЕЗДОМНИТЕ КУЧИЊА ВО ОХРИД
8/31/2018  БАЛКАНСКА СРЕДБА НА ПАЦИЕНТИ, СЕМЕЈСТВА СО АЛПОРТ СИНДРОМ И ЕКСПЕРТИ
8/31/2018  ХЕРОЈОТ МАРКО ПЕЈЧИНОСКИ И ТАЕКВОНДИСТОТ ЈОСИФОСКИ НА ПРИЕМ КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ
8/31/2018  МАНИФЕСТАЦИЈАТА “ОХРИДСКА СОФРА“ ЌЕ СЕ ОДРЖИ ВО САБОТА ВО СКРЕБАТНО
8/29/2018  ОХРИД ПОВТОРНО ХУМАН: РАНЦИ И ЦЕЛОСЕН ПРИБОР ЗА 100 ПРВООДДЕЛЕНЦИ
8/29/2018  СРЦ „БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“ ДОМАЌИН НА ДВА ГОЛЕМИ НАСТАНИ
8/28/2018  ПРОМОВИРАН ЗБОРНИКОТ “ЗА И ОД КИРО ГЛИГОРОВ“
8/27/2018  ЗАВРШИ ГОДИНАШНИОТ 11 МЕЃУНАРОДЕН ХОРСКИ ФЕСТИВАЛ
8/27/2018  ПРОМОЦИЈА НА ЗБОРНИКОТ “ЗА И ОД КИРО ГЛИГОРОВ“
8/27/2018  ПРВА ПОБЕДА НА ФК „ЛИХНИДОС“
8/24/2018  ФК „ ЛИХНИДОС“ ПОДГОТВЕН ЗА НОВАТА ФУДБАЛСКА СЕЗОНА
8/23/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЈОВАН СТОЈАНОСКИ ПРИСУСТВУВАШЕ НА СТРУШКИТЕ ВЕЧЕРИ НА ПОЕЗИЈАТА
8/23/2018  ЗАВРШИ ПЕТНАЕСЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
8/23/2018  ОТВОРЕН БАЗАРОТ НА ОХРИДСКИ РАКОТВОРБИ
8/23/2018  ИЗМЕНА НА ОГЛАС БР.1/2018 за давање под закуп недвижен имот-деловен простор сопственост на ОУТУ,, Ванчо Питошески” (објава по прв пат)
8/23/2018  С О О П Ш Т Е Н И Е
8/22/2018  РК „ОХРИД“ ЗАСИЛЕН СО СЕДУМ МЛАДИ РАКОМЕТАРИ
8/22/2018  БАЗАР НА ОХРИДСКИ РАКОТВОРБИ
8/21/2018  ЗАПОЧНА СЛАВЕЊЕТО НА КУРБАН БАЈРАМ
8/20/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЈОВАН СТОЈАНОСКИ, НА ГРАЃАНИТЕ ОД МУСЛИМАНСКА ВЕРОИСПОВЕД ИМ ГО ЧЕСТИТА, ГОЛЕМИОТ ВЕРСКИ ПРАЗНИК КУРБАН БАЈРАМ
8/20/2018  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА ШТЕТИ ОД НЕВРЕМЕТО ПРОСЛЕДЕНО СО ВРНЕЖИ ОД ГРАД, ДОЖД И ВЕТЕР НА 17.08.2018 ГОДИНА
8/18/2018  ЗАПОЧНА ОТВОРЕНАТА ФУДБАЛСКА ШКОЛА ВО ОХРИД
8/17/2018  ДАВАЊЕ ПОД ЗАКУП НЕДВИЖЕН ИМОТ-ДЕЛОВЕН ПРОСТОР СОПСТВЕНОСТ НА ОУТУ ,,ВАНЧО ПИТОШЕСКИ”
8/17/2018  СВИКАНА ПЕТНАЕСЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
8/17/2018  ЕКИПИТЕ НА ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“ НА ТЕРЕН ПОСЛЕ НЕВРЕМЕТО
8/16/2018  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРОЈАВУВАЊЕ НА ИНТЕРЕС ЗА КОРИСТЕЊЕ НА НЕДВИЖЕН ИМОТ – ТУРИСТИЧКИ ИНФО ЦЕНТАР
8/16/2018  ЗАПОЧНА ИЗГРАДБАТА НА ПАТЕКАТА ОД СААТ КУЛАТА ДО СТАРОТО УЧИЛИШТЕ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
8/16/2018  ОД 20. АВГУСТ СЕ СТАВААТ ВО ФУНКЦИЈА РАМПИТЕ ВО СТАРИОТ ДЕЛ НА ГРАДОТ
8/16/2018  ОВА ЛЕТО СИТЕ (БЕА) ВО ОХРИД
8/15/2018  ДЕЛЕГАЦИЈА ОД КУБА НА СРЕДБА СО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ
8/14/2018  СЕ ОДРЖА КУЛТУРНАТА МАНИФЕСТАЦИЈА „ВЕЧЕР НА ЖИВКО ЧИНГО“
8/13/2018  СЕ ПОСТАВУВААТ НОВИ КАНДЕЛАБРИ НА УЛИЦА МАКЕДОНИЈА
8/13/2018  ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА НА ЗАМЕНИК ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОХРИД КОНСТАНТИН ГЕОРГИЕСКИ
8/13/2018  ВЕЧЕР НА ЖИВКО ЧИНГО
8/11/2018  ОХРИД ДОМАЌИН НА ФЕСТИВАЛОТ НА ВИНО И СИРЕЊЕ
8/10/2018  ЗАПОЧНУВА ФЕСТИВАЛОТ НА ВИНО И СИРЕЊЕ ВО ОХРИД
8/10/2018  ДОДЕЛЕНИ ДИПЛОМИТЕ НА МАТУРАНТИТЕ
8/9/2018  ПОЗНАТ АВТОРОТ НА НАГРАДЕНИОТ РАСКАЗ НА КОНКУРСОТ ПО ПОВОД „ВЕЧЕРИ НА ЖИВКО ЧИНГО“
8/9/2018  ОГЛАС ЗА ПОТРЕБА ОД НАБАВКА
8/8/2018  ЗАПОЧНУВА ПРИЈАВУВАЊЕТО ЗА ГОДИНЕШНАТА “ОХРИДСКА СОФРА”
8/8/2018  „ПОТФРЛУВАЊЕ НА ТОПКАТА“ НАЈДОБАР РАСКАЗ НА КОНКУРСОТ ПО ПОВОД ВЕЧЕРИ НА ЖИВКО ЧИНГО
8/8/2018  КУРСЕВИ ПО ТУРСКИ И ОСМАНСКО – ТУРСКИ ЈАЗИК
8/6/2018  ОХРИДСКИТЕ АКЦИЈАШИ НАЈДОБРИ НА НИВО НА ПОРАНЕШНА ЈУГОСЛАВИЈА
8/6/2018  ДЕНЕС ОСНОВАЧКО СОБРАНИЕ НА ФК „ОХРИД“
8/2/2018  ДЕЛЕГАЦИЈА НА ОПШТИНА ОХРИД ЗА ИЛИНДЕН ВО ПЛАЌЕ И ПРЕНТОВ МОСТ
8/2/2018  39-ТИ МАЛ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН ВО ОХРИД
8/2/2018  ЦВЕЌЕ ПРЕД СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈЕТО НА ИЛИНДЕНЦИТЕ
8/1/2018  АНГАЖМАН НА НЕВРАБОТЕНИ ЛИЦА ЗА ВКЛУЧУВАЊЕ ВО ПРОГРАМАТА ОПШТИНСКО-КОРИСНА РАБОТА
8/1/2018  ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ДО ГРАЃАНИТЕ НА ОХРИД ПО ПОВОД ИЛИНДЕН
8/1/2018  ПРОГРАМА ЗА 2-РИ АВГУСТ – ДЕНОТ НА РЕПУБЛИКАТА
8/1/2018  ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА НОВАТА АВТОБУСКА СТАНИЦА
7/31/2018  ПРОМОВИРАНА ТУРСКАТА КУЛТУРА
7/31/2018  ВО ПОНЕДЕЛНИК ОСНОВАЧКО СОБРАНИ НА ФК „ОХРИД“
7/31/2018  ВО ОХРИД ЌЕ СЕ ОДРЖАТ ТРАДИЦИОНАЛНИТЕ МАНИФЕСТАЦИИ: ДЕНОВИ НА МЕД, ВИНО И СИРЕЊЕ И ОХРИД КРАФТ ЕКСПО
7/30/2018  ВЕЧЕРВА БАЛКАНСКИ КАРАВАН ЗА ПРОМОЦИЈА НА ТУРСКАТА КУЛТУРА
7/30/2018  КОМУНАЛЕЦ МАКСИМАЛНО АНГАЖИРАН ИЗМИНАТИОТ ВИКЕНД
7/30/2018  ОВАЦИИ И АПЛАУЗИ ОД ПУБЛИКАТА НА КРАЈОТ ОД МАНИФЕСТАЦИЈАТА „НА ЗАЈДИСОНЦЕ“
7/30/2018  СВЕТСКИ ПОЗНАТИ МУЗИЧАРИ НА „OHRID CALLING“ 2018
7/27/2018  ОПШТИНА ОХРИД ПОДГОТВЕНА ДА РАЗГОВАРА ЗА ГРАДБАТА НА ХОТЕЛОТ ВО ЛАГАДИН
7/27/2018  ЗАВРШИ ЧЕТИРИНАЕСЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
7/27/2018  ИЗВЕСТУВАЊЕ!
7/25/2018  ОБЈАВА БР. 01/2018 ЗА ДАВАЊЕ ПОД ЗАКУП НА СТВАРИ ВО ОПШТИНСКА СОПСТВЕНОСТ (ОБЈАВА ПО ВТОР ПАТ)
7/24/2018  ПРЕКУ ЕВРОПСКИТЕ ФОНДОВИ ЌЕ СЕ ПОДОБРУВА ПРЕКУГРАНИЧНАТА СОРАБОТКА И РАБОТАТА НА НЕВЛАДИНИОТ СЕКТОР
7/24/2018  ОПШТИНСКИОТ ЦРВЕН КРСТ ДОБИ НАЈСОВРЕМЕНА ОПРЕМА ЗА СПАСУВАЊЕ НА ПЛАНИНА
7/24/2018  БАЛКАНСКИ КАРАВАН ЗА ПРОМОЦИЈА НА ТУРСКАТА КУЛТУРА
7/23/2018  ИНФОРМАЦИЈА ДО ЗДРУЖЕНИЕТО НА ПЧЕЛАРИ
7/23/2018  СВИКАНА ЧЕТИРИНАЕСЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
7/21/2018  ЗАПОЧНА СЕДМОТО ИЗДАНИЕ НА КУЛТУРНО – ЗАБАВНОТО ЛЕТО „НА ЗАЈДИСОНЦЕ“
7/20/2018  НАЦИОНАЛНА КАМПАЊА „ НА СЕКОЕ ДЕТЕ МУ ТРЕБА СЕМЕЈСТВО“
7/20/2018  ПРЕЗЕНТИРАНИ ПРИДОБИВКИТЕ ОД ПРОГРАМАТА ЗА КУЛТУРА „КРЕАТИВНА ЕВРОПА“
7/20/2018  ЗАПОЧНА ЈУБИЛЕЈНАТА 30-ТА ПОЕТСКА НОЌ ВО ВЕЛЕСТОВО
7/19/2018  УТРЕ ПОЧНУВА ЈУБИЛЕЈНАТА 30-ТА ПОЕТСКА НОЌ ВО ВЕЛЕСТОВО
7/19/2018  СРЕДБА НА ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ЕВРОПСКАТА УНИЈА СО НЕВЛАДИНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ОД ОХРИД
7/19/2018  ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ОПШТИНА ОХРИД ВО ПОСЕТА НА ЈЕЛОВА
7/18/2018  ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ОПШТИНА ОХРИД ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА ТУРЦИЈА
7/18/2018  ЗАПОЧНУВА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „НА ЗАЈДИСОНЦЕ “ ВО ТРПЕЈЦА
7/18/2018  ОТСТРАНУВАЊЕ НА КАЈЧИНАТА ОД САРАИШТЕ
7/18/2018  ЈАВЕН ОГЛАС БР.02/2018 ЗА ДОБИВАЊЕ НА ДОЗВОЛИ ЗА ВРШЕЊЕ НА ДОПОЛНИТЕЛЕН СЕЗОНСКИ ПРЕВОЗ НА ПАТНИЦИ
7/17/2018  ОД УТРЕ СПЕЦИЈАЛНИ ПРОПУСНИЦИ ЗА ЖИТЕЛИТЕ НА УЗ СТАР ГРАД
7/16/2018  ЦВЕТЕН ТУНЕЛ ДО СПОМЕНИКОТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
7/16/2018  СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО МИНИСТЕРОТ БЕКТЕШИ
7/16/2018  СО МАНИФЕСТАЦИЈАТА „БЕЛА НОЌ“ БЕШЕ ОЗНАЧЕН ПОЧЕТОКОТ НА ГЛАВНАТА ТУРИСТИЧКА СЕЗОНА
7/13/2018  ОТВОРЕНО 58. ИЗДАНИЕ НА „ОХРИДСКО ЛЕТО“
7/13/2018  ВРЕМЕНО СЕ ЗАТВОРА АВТОБУСКАТА ПОСТОЈКА КАЈ ПЕЧИЈАРЕ
7/13/2018  ПОТПИШАН ДОГОВОР ЗА ПРИЈАТЕЛСТВО И СОРАБОТКА ПОМЕЃУ ОПШТИНА ОХРИД И ГРАД МОСТАР
7/13/2018  БРОЈНИ СЛУЧУВАЊА ВО РАМКИ НА ОХРИДСКАТА „БЕЛА НОЌ“
7/13/2018  ЗАВРШИ ТРИНАЕСЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
7/12/2018  ЈАВЕН УВИД И ЈАВНА РАСПРАВА ПО НАЦРТ ИЗВЕШТАЈОТ ЗА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА НА ВЛИЈАНИЕТО НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ЗА УПВНМ ЗА ДЕЛ ОД ТК ГОРИЦА, ПЛАНСКИ ОПФАТ 2 ВО КО ОХРИД 4, ОПШТИНА ОХРИД.
7/12/2018  СВИКАНА ТРИНАЕСЕТТАТА ВОНРЕДНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
7/11/2018  БЕСПЛАТЕН ИНТЕРНЕТ ЗА ГОСТИТЕ ВО ОХРИД
7/11/2018  АПЕЛ ДО ГРАЃАНИТЕ ЗА ПРЕСТОЈНАТА „ БЕЛА НОЌ“
7/11/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ГОСТИН НА 1ТВ
7/11/2018  ЗАПОЧНУВА 58. „ОХРИДСКО ЛЕТО“
7/9/2018  НА 14-ТИ ЈУЛИ СО „БЕЛА НОЌ 2018“ ОФИЦИЈАЛНО СТАРТУВА ГЛАВНАТА ТУРИСТИЧКА СЕЗОНА
7/6/2018  ОБУКА ЗА КОРИСТЕЊЕ НА Е-ПДД СИСТЕМОТ ЗА СТАНОИЗДАВАЧИТЕ
7/6/2018  ИЗЛОЖБА НА ПОДВОДНИ ФОТОГРАФИИ НА НУРКАЧКИОТ КЛУБ „АНФОРА“
7/5/2018  ОДБЕЛЕЖАНА СТОГОДИШНИНАТА ОД РАЃАЊЕТО НА БОРИС ЧИПАН
7/4/2018  ЗАПОЧНА БАЛКАНСКИОТ ФЕСТИВАЛ НА НАРОДНИ ПЕСНИ И ИГРИ
7/4/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЈОВАН СТОЈАНОСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ АЛАН БУКОВИК
7/4/2018  РАСЧИСТЕН МАНАСТИРСКИОТ КОМПЛЕКС „СВЕТИ НАУМ„
7/4/2018  ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА Е-ПДД СИСТЕМОТ ЗА ОСТВАРЕНИТЕ ПРИХОДИ ОД ИЗНАЈМУВАЊЕ НА СОБИ И АПАРТМАНИ
7/3/2018  ХОРИЗОНТАЛНО ОБЕЛЕЖУВАЊЕ НА НЕКОЛКУ УЛИЦИ ВО ОХРИД
7/3/2018  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ БАРАЊА ЗА ДОБИВАЊЕ СУБВЕНЦИИ НА УПЛАТЕНАТА ТАКСА ЗА ПРИВРЕМЕН ПРЕСТОЈ НА ДОМАШНИ И СТРАНСКИ ТУРИСТИ
7/3/2018  ИНФОРМАЦИЈА ДО ЗДРУЖЕНИЕТО НА ПЧЕЛАРИ
7/3/2018  ПРОЕКТ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ОПШТИНСКИТЕ УСЛУГИ (MSIP)
7/2/2018  ЗАБРАНА ЗА ДВИЖЕЊЕ ВОЗИЛА НА УЛИЦА „МАКЕДОНИЈА“
7/2/2018  КОНКУРС ЗА НАЈДОБАР РАСКАЗ ЗА НАГРАДАТА „ЖИВКО ЧИНГО“
7/2/2018  ЈАВЕН ОГЛАС БР.01/2018 ЗА ДОБИВАЊЕ НА ДОЗВОЛИ ЗА ВРШЕЊЕ НА ДОПОЛНИТЕЛЕН СЕЗОНСКИ ПРЕВОЗ НА ПАТНИЦИ
7/2/2018  ЗАБРАНА ЗА ИЗВЕДУВАЊЕ НА ГРАДЕЖНИ РАБОТИ ВО ЦЕНТРАЛНОТО ГРАДСКО ПОДРАЧЈЕ
7/2/2018  ИЗВЕСТУВАЊЕ
7/2/2018  ОБЈАВА БР. 01/2018 ЗА ДАВАЊЕ ПОД ЗАКУП НА СТВАРИ ВО ОПШТИНСКА СОПСТВЕНОСТ (ОБЈАВА ПО ПРВ ПАТ)
6/29/2018  ЗАВРШИ 12-ТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
6/29/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ УЧЕСТВУВАШЕ НА СВЕТСКИОТ САМИТ ЗА ТЕХНОЛОГИИ И ИНОВАЦИИ ВО БУГАРИЈА
6/28/2018  МЛАДИТЕ ШАХОВСКИ ПРВАЦИ НА СРЕДБА СО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ
6/26/2018  ВЕТЕРАНИ ОД КУЛТУРНО –УМЕТНИЧКИ ДРУШТВА ОД НЕКОГАШНА ЈУГОСЛАВИЈА ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
6/26/2018  ПРОМОВИРАН ПРОЕКТОТ “ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ВО МАКЕДОНИЈА“
6/26/2018  ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ПИРАН ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
6/25/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ЈА ПРИМИ АВСТРАЛИСКАТА АМБАСАДОРКА
6/25/2018  НА ДОЛНИ САРАЈ ЗАПОЧНА ФЕСТИВАЛОТ НА СЛОВЕНЕЧКАТА МУЗИКА И ИГРА
6/22/2018  ЌЕ СЕ ЗАПРАШУВА ПРОТИВ КОМАРЦИ
6/22/2018  ОПШТИНА ОХРИД ДОБИ ДОНАЦИЈА ЗА ЛИЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ
6/22/2018  ДОДЕЛЕНИ ДИПЛОМИ ЗА СТРУЧНО УСОВРШУВАЊЕ
6/22/2018  СВИКАНА ДВАНАЕСЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
6/22/2018  ПРОСЛАВЕНИОТ РАКОМЕТЕН РЕПРЕЗЕНТАТИВЕЦ КИРИЛ ЛАЗАРОВ ВО ПРОТОКОЛАРНА СРЕДБА КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ
6/21/2018  ВО СТРУГА ОДБЕЛЕЖАН 21 ЈУНИ – ДЕНОТ НА ЕЗЕРОТО
6/20/2018  СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО ДЕЛЕГАЦИЈА НА ДАЛИАН
6/20/2018  ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА ЗА НОВАТА СТУДИЈА ЗА СООБРАЌАЈ ВО ЦЕНТРАЛНОТО ГРАДСКО ПОДРАЧЈЕ
6/19/2018  ЈАВНА РАСПРАВА ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕТО НА СООБРАЌАЈОТ ВО ЦЕНТРАЛНОТО ГРАДСКО ЈАДРО
6/19/2018  СОЛИСТИЧКИ КОНЦЕРТ НА ИВОНА БАЗГАЛОСКА ВО СВ. СОФИЈА
6/18/2018  „СПОРТ И КУЛТУРА, ИДНИНАТА НА НАШИОТ РЕГИОН“
6/14/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СНИМИ ЕДНОЧАСОВНА ЕМИСИЈА ЗА ТВ21
6/14/2018  ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ПО ПОВОД ПРАЗНИКОТ РАМАЗАН БАЈРАМ
6/14/2018  СРПСКАТА АМБАСАДОРКА ДУШАНКА ДИВЈАК ТОМИЌ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
6/14/2018  ЕДИНАЕСЕТАТА СЕДНИЦА ВО ЗНАКОТ НА ОДЛУКАТА ЗА ЗОНСКО ПАРКИРАЊЕ
6/14/2018  ПАРКИРАЊЕТО ВО ОХРИД СО ПОНИСКИ ЦЕНИ
6/14/2018  О Г Л А С Бр. 02/2018 ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА ВРЕМЕНО КОРИСТЕЊЕ ЛОКАЦИИ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА УРБАНА ОПРЕМА
6/13/2018  ОДЛУКАТА ЗА ЗОНСКО ПАРКИРАЊЕ Е ВО ИНТЕРЕС НА ГРАЃАНИТЕ И ГОСТИТЕ
6/11/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЈОВАН СТОЈАНОСКИ ПРИРЕДИ ИФТАРСКА ВЕЧЕРА ЗА ГРАЃАНИТЕ ОД МУСЛИМАНСКА ВЕРОИСПОВЕД
6/11/2018  ВЕЧЕРВА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ПРИРЕДУВА ИФТАР ЗА ГРАЃАНИТЕ ОД МУСЛИМАНСКА ВЕРОИСПОВЕД
6/11/2018  ЕКО АКЦИЈА „МОЈ ОХРИД, ЧИСТ ОХРИД“
6/8/2018  МЛАДАТА ОХРИЃАНКА АЈШЕ ХАСАН ГО ОСВОЈУВА СВЕТОТ
6/8/2018  СВИКAНА ЕДИНАЕСЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
6/8/2018  МОЈАТА ВИЗИЈА ЗА „КЕЈ МАКЕДОНИЈА“
6/8/2018  ВЕЧЕРВА И УТРЕ БАСКЕРФЕСТ КАРАВАНОТ ВО ОХРИД
6/8/2018  ОПШТИНА ОХРИД ЈА УНАПРЕДУВА СОРАБОТКАТА СО ЕВРОПСКАТА МРЕЖА НА ЕЗЕРА
6/7/2018  ЈАВЕН ПОВИК ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА 12 ЛИЦА КОИ СЕ ЗАИНТЕРЕСИРАНИ ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ЈАВНИ РАБОТИ
6/7/2018  ОХРИД И ОВАА ГОДИНА ДЕЛ ОД „БАСКЕРФЕСТ“ КАРАВАНОТ
6/6/2018  ОХРИД ДОМАЌИН НА МИНСТЕРСКАТА СРЕДБА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА АКЦИИ/МЕРКИ СПОРЕД ОДЛУКАТА НА КОМИТЕТОТ ЗА СВЕТСКО НАСЛЕДСТВО НА „УНЕСКО“
6/6/2018  НОВИНАРИТЕ ОД НОРДИКА -ЕСТОНИЈА ЗАПОЧНАА ДА ОБЈАВУВААТ ПРОМОТИВНИ ТЕКСТОВИ ЗА ОХРИД
6/5/2018  ПАРАЛЕЛКА СО ДУАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ ПО ПРИНЦИПОТ НА ГЕРМАНСКИОТ ОБРАЗОВЕН СИСТЕМ ЌЕ ДОБИЕ ОЕМУЦ „СВ. НАУМ ОХРИДСКИ“
6/5/2018  ПРОМОВИРАНА АНДРОИД АПЛИКАЦИЈАТА „SWMACEDONIAATTRACTIONS“
6/5/2018  ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ ОПШТИНА ОХРИД И ТУРСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА СОРАБОТКА И КООРДИНАЦИЈА „ТИКА“
6/5/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ВО ОБИКОЛКА НА ПРЕЧИСТИТЕЛНАТА СТАНИЦА ВО ЛОЖАНИ
6/4/2018  ПРОМОТИВНА ТУРА ОХРИД 2018
6/4/2018  ВТОРО ИЗДАНИЕ НА „ОХРИД ТРЧАТ“
6/2/2018  ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“ ГО СРЕДУВА СРЕДИШНИОТ ПОЈАС НА ПАТОТ ОХРИД- СВ. СТЕФАН
6/2/2018  НАУЧНА СРЕДБА ЗА РЕЛИГИОЗНАТА ЕДУКАЦИЈА
6/1/2018  ЦВЕТНИ БАЛКОНИ-ЦВЕТЕН ОХРИД
6/1/2018  ЗАПОЧНА ПРОЕКТОТ „КОПРИВА- МАЛА ГАСТРОНОМСКА ШКОЛА“
6/1/2018  ИЗДАДЕНА Б-ИНТЕГРИРАНА ЕКОЛОШКА ДОЗВОЛА БР.21 – 833 ОД 09.05.2018
6/1/2018  ИЗВЕСТУВАЊЕ!!!
6/1/2018  ОХРИД ДОБИ УРЕДЕН МИНИ ПАЗАР
6/1/2018  ВО НЕДЕЛА „ОХРИД ТРЧАТ 2018“
6/1/2018  ОБЈАВА БРОЈ 04/18 ОД 01.06.2018 ГОДИНА ЗА ДАВАЊЕ ПОД КРАТКОТРАЕН ЗАКУП НА ГРАДЕЖНО ЗЕМЈИШТЕ СОПСТВЕНОСТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА СО НАМЕНА Д3 СПОРТ И РЕКРЕАЦИЈА – ПЛАЖА ПО ПАТ НА ЕЛЕКТРОНСКО ЈАВНО НАДДАВАЊЕ ВО ОПШТИНА ОХРИД
6/1/2018  НОВИ МЕРКИ ЗА ПОБЕЗБЕДЕН СООБРАЌАЈ ВО ОХРИД
5/31/2018  НЕДЕЛА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА
5/31/2018  ВО ЛЕТНАТА СЕЗОНА ОТПАДОТ ЌЕ СЕ ПОДИГА ОД 06.00 ЧАСОТ НАУТРО
5/31/2018  ОСНОВАЧКО СОБРАНИЕ НА ЛОКАЛНА АКЦИОНА ГРУПА- ЛАК
5/31/2018  ПРЕМИЕРНО ПРИКАЖАН ДОКУМЕНТАРНИОТ ФИЛМ „ ДО ИНКЛУЗИЈА- СО СОРАБОТКА“
5/30/2018  ДЕБАТА ЗА НОВИОТ СИСТЕМ НА НАПЛАТА ПРИ ЗОНСКО ПАРКИРАЊЕ
5/29/2018  ЌЕ СЕ СПРОВЕДЕ ЛАРВИЦИДНА ДЕЗИНСЕКЦИЈА ПРОТИВ КОМАРЦИ
5/29/2018  СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА ЗДРУЖЕНИЕТО ХЕРОИ НА МАКЕДОНИЈА
5/28/2018  ИЗДАВАЊЕ НА ИНТЕГРИРАНА ЕКОЛОШКА ДОЗВОЛА БР.21 – 898 ОД 18.05.2018
5/28/2018  ПАТЕКА НА СВЕТЛИНАТА
5/28/2018  ЛЕТОВО ПЛОШТАДОТ КАЈ ДОЛНА ПОРТА ЌЕ БИДЕ КУЛТУРНО КАТЧЕ
5/28/2018  СЕ ОДРЖАА ЦЕНТРАЛНИТЕ СВЕЧЕНОСТИ ЗА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ 1 000 ГОДИНИ ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА
5/26/2018  КОНЦЕРТ НА "СВ.ЗЛАТА МЕГЛЕНСКА"
5/26/2018  ОТВОРЕН МЕЃУНАРОДНИОТ КАРАТЕ ТУРНИР “ОХРИД ОПЕН 2018”
5/25/2018  НЕЗАБОРАВЕН КОНЦЕРТ НА ГОРАН ТРАЈКОСКИ ВО ОХРИД
5/24/2018  ОДБЕЛЕЖАН 24 МАЈ - ДЕНОТ НА СВЕТИТЕ КИРИЛ И МЕТОДИЈ
5/24/2018  ЌЕ СЕ РЕКОНСТРУИРА СТАРОТО УЧИЛИШТЕ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“
5/23/2018  ГЕРМАНСКА ДЕЛЕГАЦИЈА ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
5/23/2018  ЦЕЛОВЕЧЕРЕН КОНЦЕРТ НА ХОРОТ „СВ. ЗЛАТА МЕГЛЕНСКА“
5/23/2018  КОНЦЕРТ НА ГОРАН ТРАЈКОВСКИ НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД
5/23/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЈОВАН СТОЈАНОСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО СЛОВАЧКИОТ АМБАСАДОР Н.Е. Хенрик Маркуш
5/23/2018  ДЕФИНИРАНИ РЕОНИТЕ ЗА ГОЛЕМАТА ЕКО АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ГРАДОТ „МОЈ ОХРИД,ЧИСТ ОХРИД“
5/23/2018  ЧЕСТВУВАЊЕ НА ДЕНОТ НА СЕСЛОВЕНСКИТЕ ПРОСВЕТИТЕЛИ
5/22/2018  ЧЕСТИТКА ПО ПОВОД НАЦИОНАЛНИОТ ДЕН НА ВЛАСИТЕ
5/22/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЈОВАН СТОЈАНОСКИ ДЕНЕСКА ПРЕД СОБРАНИСКАТА КОМИСИЈА ЗА КУЛТУРА ДАДЕ ИСКАЗ ЗА ЗАШТИТАТА НА ПРИРОДНОТО И КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО НА ОХРИДСКИОТ РЕГИОН
5/21/2018  СЕ АСФАЛТИРААТ НЕКОЛКУ УЛИЦИ
5/21/2018  ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ПОЖАРНИКАРИТЕ
5/18/2018  МАТУРСКА ПАРАДА 2018
5/18/2018  ТУРИСТИЧКИ РАБОТНИЦИ ОД ЈАПОНИЈА ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
5/17/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ НА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА СПАСОВДЕН
5/17/2018  УТРЕ ЌЕ СЕ ОДРЖИ МАТУРСКАТА ПАРАДА
5/17/2018  СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА УПРАВАТА ЗА ЈАВНИ ПРИХОДИ
5/17/2018  СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО ЗАКУПЦИТЕ НА ОХРИДСКИТЕ ПЛАЖИ
5/17/2018  ОПШТИНА ОХРИД ДЕЛ ОД МЕЃУНАРОДНА РАБОТИЛНИЦА ЗА ЧИСТА ЖИВОТНА СРЕДИНА
5/16/2018  ПРОМЕНИ ВО СТАНДАРДИЗАЦИЈАТА И КЛАСИФИКАЦИЈАТА ВО ТУРИЗМОТ И УГОСТИТЕЛСТВОТО
5/16/2018  ВТОР ЈАВЕН ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ОД ОБЛАСТА НА ОДРЖЛИВИОТ ЛОКАЛЕН ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ И ТУРИЗМОТ ЗА 2018 година
5/16/2018  УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУ „ВАНЧО НИКОЛЕСКИ“ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНАТА
5/16/2018  СРЕДБА СО КОНЦЕСИОНЕРИТЕ НА ПЛАЖИТЕ
5/16/2018  СЕ РАСЧИСТУВА КЕЈОТ И СЕ ОДРЖУВААТ ТРЕВНИТЕ ПОВРШИНИ
5/16/2018  СЕ ОДРЖА ВОСПИТНО ОБРАЗОВНАТА МАНИФЕСТАЦИЈА „ДЕТСКИ СЕМАФОР“
5/14/2018  СО БОГАТА ПРОГРАМА ЌЕ СЕ ОДБЕЛЕЖАТ 1 000 ГОДИНИ ОД ФОРМИРАЊЕТО НА ОХРИДСКАТА АРХИЕПИСКОПИЈА
5/13/2018  35 ГОДИНИ КУД “ОТЕКС“
5/12/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ НА ОТВОРАЊЕ НА ИЗЛОЖБАТА „ВРЕЛИОТ СНЕГ НА СТАЛИНГРАД“
5/12/2018  ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА ОУ „ВАНЧО НИКОЛЕСКИ“
5/11/2018  ПРОДОЛЖИТЕЛНИ АКТИВНОСТИ НА ЕВРОПСКИОТ ПАРТНЕРСКИ ПРОЕКТ LAKTIVE TOURISM
5/11/2018  ГЕРМАНСКА ДОНАЦИЈА ЗА ОХРИДСКИТЕ ПОЖАРНИКАРИ
5/11/2018  ПРЕВЕНТИВНА СИСТЕМСКА ДЕРАТИЗАЦИЈА
5/10/2018  ГЕРМАНСКА ДОНАЦИЈА ЗА ОХРИД
5/9/2018  ОДБЕЛЕЖАН 9 МАЈ - ДЕНОТ НА ЕВРОПА
5/9/2018  ОХРИД ДОМАЌИН НА ГОЛЕМ СПОРТСКО-РЕКРЕАТИВЕН НАСТАН „ЖОНГЛАРИЈА –ЛОПТАРИЈА“
5/8/2018  ПРОЕКТ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ОПШТИНСКИТЕ УСЛУГИ (MSIP) Кредит бр. 8651-MK MSIP-NCB-069-18
5/8/2018  ОД НАРЕДНАТА НЕДЕЛА ЌЕ ПОЧНЕ СО РАБОТА СОВЕТНИЧКАТА КАНЦЕЛАРИЈА ВО ОПШТИНА ОХРИД
5/8/2018  ДЕЛЕГАЦИЈА НА ОПШТИНА ОХРИД ВО ПОСЕТА НА КРАГУЕВАЦ
5/8/2018  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА ШТЕТИ ОД НЕВРЕМЕТО ПРОСЛЕДЕНО СО ВЕТЕР, СИЛЕН ДОЖД И ГРАД НА 06.05.2018 ГОДИНА
5/8/2018  ОДБЕЛЕЖАН СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЦРВЕНИОТ КРСТ И ЦРВЕНАТА ПОЛУМЕСЕЧИНА
5/8/2018  ВЕЛИЧЕСТВЕНА ЛИТИЈА ВО СТРУГА
5/8/2018  ЗАВРШИ ДЕСЕТТАТА СЕДНИЦА НА ОПШТИНА ОХРИД
5/7/2018  ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ПОЛИЦИЈАТА
5/7/2018  ВРЕДНА ДОНАЦИЈА ЗА ОПШТА БОЛНИЦА И ОУ „КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
5/5/2018  ЗАПОЧНАА АКЦИИТЕ ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ОХРИД ВО ПРЕСРЕТ НА ТУРИСТИЧКАТА СЕЗОНА
5/4/2018  ЈАВЕН УВИД И ЈАВНА РАСПРАВА ПО НАЦРТ ИЗВЕШТАЈОТ ЗА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА НА ВЛИЈАНИЕТО НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ЗА ДУП ЗА УЗ 16, ДЕЛ ОД УБ 16.1-ОПФАТ 3 , КО ВЕЛЕСТОВО
5/4/2018  ОХРИД ЧИСТ ЌЕ ЈА ДОЧЕКА ГЛАВНАТА ТУРИСТИЧКА СЕЗОНА
5/4/2018  ВАНДАЛСКИ ОШТЕТЕН НОВИОТ ДРВОРЕД НА БУЛЕВАР „ТУРИСТИЧКА“
5/4/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ИЗРАЕЛ ЗА ПРОЧИСТУВАЊЕ ВОДИ
5/4/2018  ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА РЕКАТА ДРИМ
5/4/2018  ПРОЕКТ „АКТИВИРАЊЕ НА ГРАЃАНИТЕ ЗА ГРИЖА ЗА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА“
5/3/2018  АМБАСАДОРОТ НА ИТАЛИЈА ВО МАКЕДОНИЈА КАРЛО РОМЕО ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
5/3/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СЕ ОБРАТИ НА КОНФЕРЕНЦИЈАТА ЗА БЛАТНИТЕ ЕКОСИСТЕМИ
5/3/2018  УЛИЦА „МАКЕДОНИЈА“ ДЕНЕС ЌЕ БИДЕ ЗАТВОРЕНА ЗА СООБРАЌАЈ
5/3/2018  ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ЈУЖНА МОРАВИЈА ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
5/3/2018  СВИКАНА ДЕСЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
5/1/2018  СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО ХОЛАНДСКИОТ АМБАСАДОР ПЛОМП
4/30/2018  20-ТО ЈУБИЛЕЈНО ИЗДАНИЕ НА „РАСПЕАНО РИБАРЧЕ“
4/30/2018  ПРВ МЕМОРИЈАЛЕН АТЛЕТСКИ МИТИНГ „ВЛАТКО ДИМИТРОВ“
4/27/2018  УЧЕНИЦИ ОД ОХРИДСКАТА ГИМНАЗИЈА ВО ПОСЕТА НА ХОЛАНДИЈА
4/26/2018  АНА ФИЛИПЧЕ ГО ОСВОИ ПРВОТО МЕСТО НА ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР „НАРОДНА ТЕХНИКА“
4/26/2018  ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА МЕЃУ ОХРИД, ДУБРОВНИК, КОТОР И МОСТАР
4/26/2018  ОХРИД ДОМАЌИН НА ГОЛЕМ СПОРТСКО-РЕКРЕАТИВЕН НАСТАН „ЖОГАРИЈА-ЛОПТАРИЈА“
4/26/2018  СЕ ИНТЕНЗИВИРААТ ПОДГОТОВКИТЕ ЗА „ОХРИД ТРЧАТ 2018“
4/25/2018  ПРОМОЦИЈА НА ПРОЕКТОТ МУЛТИЗБОРКО
4/25/2018  СРЕДНОШКОЛЦИ ОД ГРАДОТ КАЕН ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
4/24/2018  ПОКЛОНЕНИЕ ПРЕД БИСТИТЕ НА ОХРИДСКИОТ ВЕЛИКАН ХРИСТО УЗУНОВ
4/24/2018  УСПЕШЕН НАСТАП НА МЛАДИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ОУТУ „ВАНЧО ПИТОШЕСКИ“ НА „ОБРАЗОВНО РАНДЕВУ 2018“
4/24/2018  ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА ОУ „ХРИСТО УЗУНОВ“
4/24/2018  ВО ЧЕТВРТОК ЌЕ СЕ СПРОВЕДЕ ЛАРВИЦИДНА ДЕЗИНСЕКЦИЈА ПРОТИВ КОМАРЦИ
4/24/2018  ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА БАРАЊА ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА МЕРКИТЕ ПО ОБРАБОТЛИВА ПОВРШИНА И ПО ГРЛО ДОБИТОК
4/23/2018  ЗАПОЧНАА ЧЕСТВУВАЊАТА ЗА ОХРИДСКИОТ РЕВОЛУЦИОНЕР ХРИСТО УЗУНОВ
4/23/2018  ПРЕЗЕНТИРАН ПРОЕКТОТ ЗА АДАПТИРАЊЕ НА УЛИЦА „МАКЕДОНИЈА“ ВО ПЕШАЧКА ЗОНА
4/23/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СЕ ОБРАТИ НА МЕЃУНАРОДНАТА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМА „НА ВРАТАТА НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА: УЛОГАТА НА НАУКАТА И ИСТРАЖУВАЊЕТО ВО ОДРЖЛИВИОТ РАЗВОЈ НА БАЛКАНСКИОТ РЕГИОН“
4/23/2018  ЗАВРШИ ДЕВЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
4/23/2018  ОПШТИНА ОХРИД ПРИСТАПУВА КОН НОВ НАЧИН НА НАПЛАТА ЗА ПАРКИРАЊЕ ВОЗИЛА
4/20/2018  ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА ЈУБИЛЕЈОТ- 1000 ГОДИНИ ОД ФОРМИРАЊЕТО НА ОХРИДСКАТА АРХИЕПСКОПИЈА ЌЕ СЕ ОДРЖИ НА 27 МАЈ ВО ЦРКВАТА „ СВ. СОФИЈА“
4/20/2018  УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУ „БРАТСТВО И ЕДИНСТВО“ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
4/20/2018  ОХРИДСКИТЕ ГИМНАЗИЈАЛЦИ НА ‘’ДЕНОВИ НА ДЕМОКРАТСКА КУЛТУРА ” ВО БЕЛГРАД, СРБИЈА
4/20/2018  ПРОГРАМА ЗА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ЈУБИЛЕЈОТ: 140 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО И ГОДИШНИНАТА ОД ХЕРОЈСКАТА ПОГИБИЈА НА ВОЈВОДАТА ХРИСТО УЗУНОВ
4/19/2018  ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА ПАРТИЦИПАТИВЕН НАСТАН
4/18/2018  ВО ПЕТОК ЌЕ БИДЕ ЗАТВОРЕН ЗА СООБРАЌАЈ ПАТНИОТ ПРАВЕЦ КОСЕЛ – ВАПИЛА
4/18/2018  СВИКАНА ДЕВЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
4/17/2018  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРОМОЦИЈА НА ФИЗИЧКИТЕ ЛИЦА КОИ ВРШАТ УГОСТИТЕЛСКА ДЕЈНОСТ – ПРИВАТНИ СТАНОИЗДАВАЧИ И РЕГИСТРИРАНИ ДАВАТЕЛИ НА УСЛУГИ ВО РУРАЛНИОТ ТУРИЗАМ
4/16/2018  БРИЛИЈАНТЕН НАСТАП НА ОХРИЃАНКАТА СЕВИЛ СЕЛМАН ВО ИСТАНБУЛ
4/16/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ГО ОТВОРИ МЕЃУНАРОДНИОТ СЕМИНАР ЗА ПЛАНИРАЊЕ НА РАЗВОЈОТ НА ЕДИНИЦИТЕ НА ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА
4/16/2018  ОБНОВЕНО: ПОЗНАТИ СЕ ДОБИТНИЦИТЕ НА ФИНАНСИСКИ СРЕДСТВА ОД БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД ЗА ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ ОД ЈАВЕН ИНТЕРЕС
4/16/2018  ПРИСТИГНА ПРВАТА ГРУПА ТУРИСТИ ОД ТУРЦИЈА ВО ОХРИД
4/13/2018  О Г Л А С Бр. 01/2018 ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА ВРЕМЕНО КОРИСТЕЊЕ НА ЛОКАЦИИ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА УРБАНА ОПРЕМА
4/13/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ УЧЕСНИК НА ОСМИОТ СОБИР НА ЕВРОПСКИТЕ КОРИСНИЦИ НА „CAF“ МОДЕЛОТ
4/12/2018  ВИСОКА ДЕЛЕГАЦИЈА ОД УКРАИНА ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
4/12/2018  ЗАПОЧНА АСФАЛТИРАЊЕТО НА ПАТОТ КОСЕЛ- ВАПИЛА
4/11/2018  ЈАВЕН ОГЛАС ЗА ЦЕНТАРОТ ЗА РАН ДЕТСКИ РАЗВОЈ ВО НАСЕЛБАТА „РАЧА“
4/10/2018  СЕ ПРЕЗАКАЖУВА СОБИРОТ НА ГРАЃАНИ ВО УЗ „ДАМЕ ГРУЕВ“
4/10/2018  УТРЕ ЗАТВОРЕН ЗА СООБРАЌАЈ ПАТНИОТ ПРАВЕЦ КОСЕЛ – ВАПИЛА
4/7/2018  ВЕЛИГДЕНСКА ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЈОВАН СТОЈАНОСКИ
4/7/2018  ОХРИД ПРЕТСТАВЕН НА САЕМОТ ЗА ТУРИЗАМ „EXPOCITY ALBANIA“
4/7/2018  ЧЕСТИТКА ПО ПОВОД 8.АПРИЛ- МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА РОМИТЕ
4/5/2018  БЕСПЛАТЕН ПАРКИНГ ЗА ВЕЛИГДЕН
4/5/2018  ПОЧНА САНАЦИЈАТА НА УДАРНИТЕ ДУПКИ
4/5/2018  ОПШТИНА ОХРИД ГО ОДБЕЛЕЖА СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЗДРАВЈЕТО
4/4/2018  ОТВОРЕН ВЕЛИГДЕНСКИОТ БАЗАР ВО ОХРИД
4/3/2018  СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО МИНИСТРИТЕ ЗА ЗЕМЈОДЕЛСТВО НА МАКЕДОНИЈА И АЛБАНИЈА НИКОЛОВСКИ И ПЕЛОШИ
4/3/2018  НЕМА ТОЛЕРАНЦИЈА ЗА НЕЛЕГАЛНО ПОСТАВЕНАТА УРБАНА ОПРЕМА
4/3/2018  ВЕЛИГДЕНСКИ БАЗАР НА ПЛОШТАДОТ „ЧИНАР“
4/2/2018  КОМЕМОРАЦИЈА ЗА АКАДЕМИК ЦВЕТАН ГРОЗДАНОВ
4/2/2018  ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ШЕГАТА
4/2/2018  СОСТАНОК НА НАДЛЕЖНИТЕ СЛУЖБИ И КОРИСНИЦИТЕ НА УРБАНА ОПРЕМА
4/2/2018  СИЛНОТО НЕВРЕМЕ ПОВТОРНО НАТРУПА ОГРОМНИ КОЛИЧИНИ ОТПАД ПО КЕЈОТ
3/31/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ УПАТИ ВЕЛИГДЕНСКА ЧЕСТИТКА ДО ГРАЃАНИТЕ ОД КАТОЛИЧКА ВЕРОИСПОВЕД
3/31/2018  СЕ ЧИСТАТ ЈАВНИТЕ ПОВРШИНИ ДОЛЖ КРАЈБРЕЖЈЕТО
3/30/2018  АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ЈАВНИТЕ ПОВРШИНИ ОКОЛУ ПЛАЖИТЕ
3/30/2018  ЗАВРШНИ НАТПРЕВАРИ НА БИЗНИС ЛИГАТА ВО МАЛ ФУДБАЛ
3/30/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ГИ ПРИМИ УЧЕСНИЦИТЕ НА БРЕИНОБРЕИН НАТПРЕВАРОТ ВО БЕЛГРАД
3/30/2018  БОГАТ АСОРТИМАН НА САДЕН МАТЕРИЈАЛ ВО РАСАДНИКОТ НА ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
3/29/2018  ВОЛОНТЕРИ НА ЦРВЕН КРСТ ГИ АНКЕТИРААТ ОХРИЃАНИ ЗА АДАПТИРАЊЕТО УЛИЦА „МАКЕДОНИЈА“
3/29/2018  СЕ ЧИСТЕШЕ КРАЈБРЕЖНИОТ ПОЈАС КАЈ ХОЛАНДСКИОТ ПАРК
3/29/2018  СОСТАНОК НА НАДЛЕЖНИТЕ СЛУЖБИ И КОРИСНИЦИТЕ НА УРБАНА ОПРЕМА
3/28/2018  КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА ИДЕЈНО РЕШЕНИЕ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ПЛОШТАД ,,ЧИНАР"
3/27/2018  ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБАТА „МОСКВА ДЕНЕС“
3/27/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО БОСАНСКАТА АМБАСАДОРКА ЛЕПА БАБИЌ
3/27/2018  Е-АНКЕТА ЗА АДАПТИРАЊЕ НА УЛИЦАТА ,,МАКЕДОНИЈА“ ВО ПЕШАЧКА ЗОНА
3/27/2018  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ДОСТАВУВАЊЕ НА ИНИЦИЈАТИВИ ЗА ИЗРАБОТКА НА УРБАНИСТИЧКИ ПЛАНОВИ
3/26/2018  ОХРИЃАНИ ЈА ПРЕТСТАВИЈА МАКЕДОНИЈА НА БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО ВО ШАХ
3/26/2018  УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУ „ГРИГОР ПРЛИЧЕВ“ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
3/26/2018  СЕ ПРЕЗЕМААТ МЕРКИ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ВОДАТА ОД ЦЕВКОВОДОТ ОД „ЕМО ОХРИД“
3/26/2018  ВЕЧЕРВА ЌЕ СЕ ОДРЖИ СОБИР НА ГРАЃАНИ ОД УРБАНАТА ЗАЕДНИЦА „БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“
3/25/2018  ОХРИД Е ДОМАЌИН НА МЕЃУНАРОДНИОТ НАТПРЕВАР ПО ХУМАНИТАРНО ПРАВО “ЖАН ПИКТЕ“
3/24/2018  ОХРИД ДОМАЌИН НА СРЕДБАТА НА ВЕТЕРАНИ ОД ОДБРАНАТА И БЕЗБЕДНОСТА
3/23/2018  ОХРИД ДЕЛ ОД ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА ЧАСОТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА
3/23/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ГИ ПОСЕТИ ПЕНЗИОНЕРИТЕ ОД ОХРИД И ДЕБРЦА
3/23/2018  ЧИСТЕЊЕ НА ПЛАЖАТА „ГРАШНИЦА“
3/22/2018  УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУ „КОЧО РАЦИН“ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
3/22/2018  ЕЗЕРСКА СРЕДБА НА ВЕТЕРАНИТЕ ОД ОДБРАНАТА И БЕЗБЕДНОСТА
3/22/2018  ПОЗНАТИ КОРИСНИЦИТЕ НА СУБВЕНЦИИ ЗА КОМУНАЛНИ ТРОШОЦИ
3/21/2018  Ј.П. „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“ СИМБОЛИЧНО ГО ОДБЕЛЕЖА ПРВИОТ ДЕН НА ПРОЛЕТТА
3/21/2018  ПРЕЗАКАЖАН СОБИРОТ НА ГРАЃАНИ НА УЗ 8 „БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“
3/20/2018  ИЗДАДЕНА Б-ИНТЕГРИРАНА ЕКОЛОШКА ДОЗВОЛА
3/19/2018  ИТНО МОРА ДА СЕ РЕШАВА ПРОБЛЕМОТ СО ЗАГАДЕНОСТА НА ВОДАТА ВО СЕЛСКИТЕ ВОДОВОДИ
3/19/2018  ЈАВЕН ПОВИК за пријавување на штети од невремето проследено со силен јужен ветар на 17.03.2018 година
3/17/2018  ПО СИЛНИОТ ВЕТАР КОЈ ПРЕДИЗВИКА ШТЕТИ ВО КРАЈБРЕЖНИОТ ПОЈАС ЗАСЕДАВАШЕ КРИЗНИОТ ШТАБ
3/16/2018  ЈП ГРАДСКИ ГРОБИШТА ОХРИД, ОБЈАВА БР.2/2018, ПРЕДМЕТ НА ЈАВНО ЕЛЕКТРОНСКО НАДДАВАЊЕ
3/16/2018  ЌЕ СЕ ОТСТРАНУВА НЕЛЕГАЛНО ПОСТАВЕНАТА УРБАНА ОПРЕМА
3/15/2018  ДОНАЦИЈА ОД ФФМ ЗА ЈП „БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“
3/15/2018  СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО КОНЦЕСИОНЕРИТЕ НА ОХРИДСКИТЕ ПЛАЖИ
3/15/2018  БУДНО СЕ СЛЕДИ СОСТОЈБАТА СО НИВОТО НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО
3/14/2018  ЗАВРШИ ОСМАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
3/14/2018  НЕМА ПОСКАПУВАЊА НА ЦЕНИТЕ ОД УСЛУГИТЕ НА ЈП „ГРАДСКИ ПАЗАР“
3/14/2018  ИЗРАЕЛСКИ БИЗНИСМЕНИ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
3/13/2018  РАСЧИСТЕНИ ПЛАЖИТЕ ЛАБИНО, ГРАШНИЦА И САРАИШТЕ
3/13/2018  ЗАПОЧНУВААТ БЕСПЛАТНИТЕ КУРСЕВИ ЗА МОНТЕРИ НА ЕЛЕКТРИЧНИ ИНСТАЛАЦИИ, ЗАВАРУВАЧИ И ПОЛСКИ ЈАЗИК
3/13/2018  ПОСТАПКА ЗА ПОСТАВУВАЊЕ УРБАНА ОПРЕМА (МАСИ И СТОЛОВИ ПРЕД УГОСТИТЕЛСКИ ОБЈЕКТИ) НА ТЕРИТОРИЈАТА НА ОПШТИНА ОХРИД
3/13/2018  СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО ЦРНОГОРСКИОТ АМБАСАДОР МИТРОВИЌ
3/13/2018  ДЕБАТА ЗА ИЗДАВАЊЕ ПОД КОНЦЕСИЈА НА ОХРИДСКИТЕ ПЛАЖИ
3/12/2018  ОПШТИНА ОХРИД ЗАПОЧНА СО ИМПЛЕМЕНТАЦИЈАТА НА ЕВРОПСКИОТ ПАРТНЕРСКИ ПРОЕКТ IRC- HERMES
3/12/2018  ЈАВНО ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД ЈП „ ГРАДСКИ ГРОБИШТА“
3/12/2018  ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ПРЕДФИЗИБИЛИТИ СТУДИЈАТА „ПАМЕТЕН ОХРИД“
3/9/2018  СЕРТИФИКАТИ ЗА ОХРИДСКИТЕ УЧЕНИЦИ КОИ БЕА НА ОБУКИ ВО ШПАНИЈА И БУГАРИЈА
3/9/2018  ПРОДОЛЖУВА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ПАТОТ ОХРИД – НАСЕЛБА СВ. СТЕФАН
3/8/2018  ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ИЗМЕНА И ДОПОЛНУВАЊЕ НА ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА УЗ 15 (15 ТИ КОРПУС), ДЕЛ ОД УБ 15.1 – ПЛАНСКИ ОПФАТ 1, ОПШТИНА ОХРИД ПРЕДЛОГ ПЛАН 2014-2019
3/8/2018  СВИКAНА ОСМАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
3/8/2018  ОБНОВЕНО: СОБИРИ ЗА ИЗБОР НА ЧЛЕНОВИ НА СОВЕТИ НА УРБАНИ ЗАЕДНИЦИ
3/8/2018  ЈАВНА РАСПРАВА ЗА ИЗМЕНИТЕ И ДОПОЛНУВАЊАТА НА ЗАКОНИТЕ ЗА УГОСТИТЕЛСКА И ТУРИСТИЧКА ДЕЈНОСТ
3/8/2018  ЦВЕЌЕ ЗА ПЕНЗИОНЕРКИТЕ
3/8/2018  РЕГИНАЛЕН КОНГРЕС НА СТУДЕНСКАТА ПЛАТФОРМА АИЕСЕЦ ВО ОХРИД
3/8/2018  ОБЈАВА БР.1/2018 за давање под закуп на ствари во општинска сопственост (објава по прв пат)
3/8/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА СВЕТСКИОТ СОВЕТ ЗА ОДРЖЛИВ ТУРИЗАМ
3/7/2018  СО СОБИРОТ ВО СЕЛОТО КУРАТИЦА ЗАВРШИЈА СРЕДБИТЕ СО ГРАЃАНИТЕ ОД УРБАНИТЕ И МЕСНИТЕ ЗАЕДНИЦИ
3/7/2018  ЈАВЕН УВИД И ЈАВНА РАСПРАВА ПО НАЦРТ ИЗВЕШТАЈОТ ЗА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА НА ВЛИЈАНИЕТО НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ЗА ЛУПД ЗА ИЗГРАДБА НА ОБЈЕКТИ СО НАМЕНА А4-ВРЕМЕНО СМЕСТУВАЊЕ НА КП БР.3134, КП БР.3135 И КП БР.3136, КО ЕЛШАНИ, ОПШТИНА ОХРИД
3/7/2018  СЕ РАСЧИСТУВА КЕЈОТ ОД ОТПАД И ТРСКА
3/6/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ НА СРЕДБА СО ЖИТЕЛИТЕ НА ВЕЛГОШТИ И ЛЕСКОЕЦ
3/6/2018  СЕ ЧИСТИ ПЕСОКОТ ОД УЛИЦИТЕ НИЗ СТАРИОТ ДЕЛ НА ГРАДОТ
3/6/2018  СЕ ПОПЛОЧУВА КАЈ ЦРКВАТА „СВ. ВАРВАРА“
3/5/2018  СО ПОРОЈНИТЕ ДОЖДОВИ ИСПЛИВА ЕКОЛОШКАТА СВЕСТ
3/5/2018  СЛОВЕНСКИОТ АМБАСАДОР ПРОФ. Д-Р ЈАЗБЕЦ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
3/5/2018  СЕ ПРЕЗАКАЖУВА ЈАВНА РАСПРАВА ЗА ПРЕДЛОЖЕНИТЕ ИЗМЕНИ И ДОПОЛНУВАЊА НА ЗАКОНИТЕ ЗА ТУРИСТИЧКА И УГОСТИТЕЛСКА ДЕЈНОСТ
3/5/2018  ОХРИД УРБАНИСТИЧКИ ПРЕДИЗВИК ЗА ИДНИТЕ АРХИТЕКТИ
3/3/2018  ТРИБИНА ЗА СЕМЕЈНО НАСИЛСТВО
3/2/2018  ЈАВНА РАСПРАВА ЗА ПРЕДЛОЖЕНИТЕ ИЗМЕНИ И ДОПОЛНУВАЊА НА ЗАКОНИТЕ ЗА ТУРИСТИЧКА И УГОСТИТЕЛСКА ДЕЈНОСТ
3/2/2018  СРЕДБА СО ЖИТЕЛИТЕ ОД ПОДМОЉЕ И ТРПЕЈЦА
3/1/2018  ИЗЈАВА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ЗА „ EUROPA MAGAZIN“ ОД БРИСЕЛ
3/1/2018  СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО ЖИТЕЛИТЕ НА ЛИВОИШТА, ВАПИЛА И КОСЕЛ
2/28/2018  ОДРЖАНА СЕДМАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
2/28/2018  СРЕДБА СО ЖИТЕЛИТЕ ОД ОПЕНИЦА, РЕЧИЦА, ПЛАЌЕ, ЗАВОЈ И СВИЊИШТА
2/28/2018  КОМУНАЛЕЦ НЕ ГИ ЗАБОРАВИ НАШИТЕ НАЈМАЛИ СОГРАЃАНИ
2/28/2018  ОДБЕЛЖАН ДЕНОТ НА РЕТКИТЕ БОЛСТИ (видео)
2/28/2018  ОПШТИНА ОХРИД ОРГАНИЗИРА ТРИБИНА НА ТЕМА „СЕМЕЈНО НАСИЛСТВО И НАСИЛСТВО ВРЗ ЖЕНАТА“
2/28/2018  ОДЛУКИТЕ ЗА КОМУНАЛНА ТАКСА ЗА УРБАНА ОПРЕМА И ПРОМЕНАТА НА ТАРИФИТЕ ЗА ВОДА СЕ ТЕМЕЛАТ НА ВАЖЕЧКИ ЗАКОНСКИ ОБВРСКИ
2/27/2018  ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ДЕНОТ НА РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ
2/27/2018  СЕ ПРЕЗАКАЖУВА СОБИРОТ НА ГРАЃАНИ ОД М.З. КУРАТИЦА
2/27/2018  ОДБЕЛЕЖАНИ ГОДИШНИНИТЕ ОД РАЃАЊЕТО И СМРТТА НА МАРКО БОШНАКОВ
2/27/2018  КОМУНАЛЕЦ СЕ СПРАВУВА СО НОВИТЕ СНЕЖНИ ВРНЕЖИ
2/27/2018  СРЕДБИ СО ЖИТЕЛИТЕ НА ГОРНО И ДОЛНО ЛАКОЧЕРЕЈ
2/27/2018  ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“ НА ТЕРЕН
2/27/2018  ОХРИД ЧЛЕН НА МЕЃУНАРОДНАТА МРЕЖА НА ЦИВИНЕТ
2/26/2018  ОСНОВЦИТЕ ОД ОУ „ БРАТСТВО ЕДИНСТВО “ ОД ОХРИД СО ПОДДРШКА ЗА ДРУГАРЧИЊАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ
2/26/2018  ОХРИД ДЕЛ ОД МЕЃУНАРОДНА ОБУКА ОД ОБЛАСТА НА УРБАНИЗМОТ
2/26/2018  СЕ РАСЧИСТУВААТ УЛИЦИТЕ И ТРОТОАРИТЕ
2/24/2018  ГРАДОНАЧАНИКОТ СТОЈАНОСКИ ГОСТИН ВО РТС
2/24/2018  БОГАТА АГЕНДА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ НА САЕМОТ ЗА ТУРИЗАМ
2/23/2018  СРЕДБА СО ЖИТЕЛИТЕ ОД ЉУБАНИШТА
2/23/2018  ОХРИДСКА ВЕЧЕР ВО БЕЛГРАД
2/23/2018  С О О П Ш Т Е Н И Е ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА за Локална урбанистичка – планска документација за изградба на објекти со намена А4-времено сместување на кп 3134, кп 3135 и кп 3136, КО Елшани, општина Охрид
2/22/2018  СВИКАНА СЕДМАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
2/22/2018  СОБИРОТ НА ГРАЃАНИ ОД М.З. ТРПЕЈЦА СЕ ПРЕЗАКАЖУВА
2/22/2018  СРЕДБИ СО МЕШТАНИТЕ НА ПЕШТАНИ, ЕЛШАНИ И ЕЛЕШЕЦ
2/21/2018  УСОГЛАСЕНИ СТАВОВИТЕ ОКОЛУ НАПЛАЌАЊЕТО НА КОМУНАЛНАТА ТАКСА И НАДОМЕСТОКОТ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА УРБАНА ОПРЕМА
2/21/2018  СРЕДБА СО ГРАЃАНИТЕ ОД МЕСНИТЕ ЗАЕДНИЦИ СВЕТИ СТЕФАН, ШИПОКНО,НАСЕЛБА ИСТОК, ДОЛНО КОЊСКО И ЛАГАДИН
2/20/2018  СОБИРИ НА ГРАЃАНИТЕ OД УРБАНИТЕ ЗАЕДНИЦИ „ РАЧА“ И „БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“
2/20/2018  УЧЕНИЦИ ОД ОУ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ ВО ПОСЕТА НА ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА
2/20/2018  НОВА СРЕДБА СО УГОСТИТЕЛСКИОТ ЕСНАФ
2/20/2018  СОБИРИ ЗА ИЗБОР НА ЧЛЕНОВИ НА СОВЕТИ НА УРБАНИ ЗАЕДНИЦИ
2/20/2018  ПРЕЗЕНТИРАНИ РЕЗУЛТАТИТЕ ОД ПРОЕКТОТ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА УСЛУГИТЕ ЗА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ
2/19/2018  ПОЛСКИОТ АМБАСАДОР МУЛТАНОВСКИ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
2/19/2018  УСПЕШЕН ДИЈАЛОГ СО УГОСТИТЕЛСКИОТ ЕСНАФ ОКОЛУ НАДОМЕСТОКОТ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА УРБАНА ОПРЕМА
2/19/2018  ОБНОВЕНО: ДЕБАТА ЗА НАДОМЕСТОКОТ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ УРБАНА ОПРЕМА
2/16/2018  РАСПОРЕД ЗА СОБИРИ НА ГРАЃАНИ ВО МЕСНИ ЗАЕДНИЦИ 2018
2/16/2018  ДЕЛЕГАЦИЈА НА ОПШТИНА ОХРИД ВО ПОСЕТА НА АЛЕКСАНДРОВАЦ
2/16/2018  ЈАВНА РАСПРАВА ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА ПРАВАТА НА ЗАЕДНИЦИТЕ
2/16/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА БУГАРИЈА
2/16/2018  НОВА ТУРСКА КОМПАНИЈА ЌЕ ЛЕТА ОД ИСТАНБУЛ ДО ОХРИД
2/15/2018  КОНКУРС ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА КАНДИДАТИ ЗА БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ЗА МОНТЕРИ НА ЕЛЕКТРИЧНИ ИНСТАЛАЦИИ, ЗАВАРУВАЧИ И ПОЛСКИ ЈАЗИК
2/15/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ИМАШЕ ИНТЕРВЈУ ЗА „EUROPA MAGAZIN“ ОД БРИСЕЛ
2/15/2018  РАСЧИСТУВАЊЕ НА ОСТАТОЦИТЕ ОД СНЕЖНИТЕ НАНОСИ
2/14/2018  СЕ ОДРЖАА СРЕДБИ СО ЖИТЕЛИТЕ НА У.З. „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“ И М.З. „РАМНЕ“
2/14/2018  ЈАВЕН УВИД И ЈАВНА РАСПРАВА ПО НАЦРТ ИЗВЕШТАЈОТ ЗА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА НА ВЛИЈАНИЕТО НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ЗА ЛУПД ЗА ГП 1.1 НА КП БР. 1445/1 КО ТРПЕЈЦА ОПШТИНА ОХРИД
2/14/2018  ЕКИПИТЕ НА Ј.П. „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“ НА ТЕРЕН
2/13/2018  СРЕДБИ СО ЖИТЕЛИТЕ НА УРБАНИТЕ ЗАЕДНИЦИ „ГОРНА ВЛАШКА МААЛА“ И „ДАМЕ ГРУЕВ“
2/13/2018  ОХРИДСКИТЕ СРЕДНОШКОЛЦИ НА ПРАКСА ВО БУГАРИЈА
2/13/2018  ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“ НА ТЕРЕН ГО РАСЧИСТУВА СНЕГОТ
2/13/2018  ПРЕЗАКАЖАНИ СОБИРИТЕ СО ГРАЃАНИТЕ ОД УРБАНИТЕ ЗАЕДНИЦИ „ВИДОБИШТА“ И „15.КОРПУС“
2/12/2018  СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО УНГАРСКИОТ АМБАСАДОР
2/12/2018  ОСНОВЦИТЕ ОД ПЕШТАНИ, КОЊСКО,ТРПЕЈЦА И ЕЛШАНИ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНАТА
2/10/2018  СРЕДБИ СО ГРАЃАНИТЕ ОД УРБАНИТЕ ЗАЕДНИЦИ „8.СЕПТЕМВРИ“ И „ ЖЕЛЕЗНИЧКА“
2/9/2018  КОНТИНУИРАНИ СРЕДБИ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО ОХРИЃАНИ
2/9/2018  СЕ РЕКОНСТРУИРААТ ДРВОРЕДИТЕ НА „ТУРИСТИЧКА“ И „АСНОМ“
2/9/2018  НОВА АВИОЛИНИЈА МАСТРИХТ – ОХРИД
2/9/2018  КОНКУРС ЗА ИНФРАСТРУКТУРНА ПОДДРШКА НА СПОРТСКИТЕ КЛУБОВИ
2/9/2018  ПОЗНАТИ ДОБИТНИЦИТЕ НА СТУДЕНТСКИТЕ СТИПЕНДИИ
2/9/2018  СТАНОИЗДАВАЧИТЕ ОД ОХРИД ЌЕ УЧЕСТВУВААТ ВО КРЕИРАЊЕ НА ЗАКОНИТЕ ЗА УГОСТИТЕЛСКА И ТУРИСТИЧКА ДЕЈНОСТ
2/8/2018  ОХРИЃАНИ НЕПОСРЕДНО ИНВОЛВИРАНИ ВО КРЕИРАЊЕ НА ЗАКОНСКИТЕ ИЗМЕНИ ЗА ТУРИСТИЧКА И УГОСТИТЕЛСКА ДЕЈНОСТ
2/8/2018  ПРЕЗЕНТИРАН ПРОЕКТОТ ЗА БЕЗБЕДЕН АВАНТУРИСТИЧКИ ТУРИЗАМ
2/8/2018  ТРЕТООДДЕЛЕНЦИТЕ ОД ОУ „БРАТСТВО – ЕДИНСТВО“ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНАТА
2/8/2018  ПОТСЕТУВАЊЕ ЗА ЈАВНА РАСПРАВА - ТУРИСТИЧКИ АГЕНЦИИ, ТУРИСТИЧКИ ВОДИЧИ И ПРИДРУЖНИЦИ
2/7/2018  ПОКАНА ЗА ЈАВНА РАСПРАВА - ХОТЕЛИ
2/7/2018  УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУ „ХРИСТО УЗУНОВ“ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
2/7/2018  ПОКАНА ЗА ЈАВНА РАСПРАВА - ФИЗИЧКИ ЛИЦА ДАВАТЕЛИ НА УГОСТИТЕЛСКИ УСЛУГИ ВО ПРИВАТНО СМЕСТУВАЊЕ
2/7/2018  СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ТРИАТЛОН ФЕДЕРАЦИЈАТА НА МАКЕДОНИЈА
2/7/2018  ОУ „ГРИГОР ПРЛИЧЕВ“ ГО ОДБЕЛЕЖА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК
2/6/2018  ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ДУП ВО УЗ 16 ДЕЛ ОД УБ 16.1 – ОПФАТ 3 КО ВЕЛЕСТОВО, ОПШТИНА ОХРИД
2/6/2018  ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ВОН НАСЕЛЕНО МЕСТО ЗА ДЕЛ ОД ТУРИСТИЧКИ КОМПЛЕКС ГОРИЦА-ПЛАНСКИ ОПФАТ 2 КО ОХРИД 4, ОПШТИНА ОХРИД
2/6/2018  СТИХОВИ И ЗВУЦИ ЗА ПРЛИЧЕВ ВО НЕГОВАТА СПОМЕН КУЌА
2/6/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ НА СРЕДБИ СО ЖИТЕЛИТЕ ОД УРБАНИ ЗАЕДНИЦИ
2/6/2018  ПОКАНА ЗА ЈАВНА РАСПРАВА - ТУРИСТИЧКИ АГЕНЦИИ, ТУРИСТИЧКИ ВОДИЧИ И ПРИДРУЖНИЦИ
2/6/2018  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА БАРАЊА ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ТРОШОЦИ ЗА КОМУНАЛНИ УСЛУГИ
2/6/2018  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА ШТЕТИ ОД ПОПЛАВИТЕ НА 04.02.2018 година
2/5/2018  УСПЕШНО РЕАЛИЗИРАН ПРОЕКТ НА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУТУ „ВАНЧО ПИТОШЕСКИ“ ОД ОХРИД ВО БАРСЕЛОНА, ПРЕКУ ПРОГРАМАТА ЕРАЗМУС ПЛУС
2/5/2018  ДОДЕЛЕНА НАГРАДАТА “ГРИГОР ПРЛИЧЕВ“ ЗА НАЈДОБРА ПОЕМА
2/4/2018  ЈАВНИТЕ ПРЕТПРИЈАТИЈА НА ТЕРЕН, СЕ САНИРААТ ПОСЛЕДИЦИТЕ ОД НЕВРЕМЕТО
2/2/2018  ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ЈУБИЛЕЈОТ: 125 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА ГРИГОР ПРЛИЧЕВ, ВО РАМКИТЕ НА ГОДИНЕШНАТА МАНИФЕСТАЦИЈА „ПРЛИЧЕВИ БЕСЕДИ
2/2/2018  ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА СВЕТСКИОТ ДЕН НА БЛАТНИТЕ ЕКОСИСТЕМИ
1/31/2018  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ОД ОБЛАСТА НА ОДРЖЛИВИОТ ЛОКАЛЕН ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ И ТУРИЗМОТ ЗА 2018 година
1/30/2018  ОТЧЕТ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ЗА СРАБОТЕНОТО ВО ПРВИТЕ СТО ДЕНА
1/29/2018  ЗАВРШИ ШЕСТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
1/29/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ЈА ПОВЛЕЧЕ ТОЧКАТА ЗА НАДОМЕСТОК ЗА УРБАНА ОПРЕМА
1/27/2018  ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЈОВАН СТОЈАНОСКИ ДО ПРИПАДНИЦИТЕ НА СРПСКАТА ЗАЕДНИЦА ПО ПОВОД ПРАЗНИКОТ СВЕТИ САВА
1/26/2018  РАСПОРЕД ЗА СОБИРИ НА ГРАЃАНИ ВО УЗ 2018
1/26/2018  ОБУКА ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА КОМУНИКАЦИСКИТЕ ВЕШТИНИ КАЈ ЖЕНИТЕ - МЕНАЏЕРИ ВО ХОТЕЛИЕРСТВОТО
1/23/2018  СВИКАНА ШЕСТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
1/20/2018  НА САРАИШТЕ ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА РИБАРИТЕ
1/20/2018  ЗАВРШИ ПРОЕКТОТ „ОД 20-ТИ ДО 20-ТИ СИТЕ ВО ОХРИД“
1/19/2018  ПРЕНОС ВО ЖИВО ОД ФРЛАЊЕТО НА СВЕТИОТ КРСТ ВО ВОДИТЕ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ВОДИЦИ 2018
1/19/2018  ДЕНЕС ТРКА НА КЕЛНЕРИ ВО ОХРИД
1/19/2018  ВЕЛИЧЕСТВЕН ВОДОСВЕТ ЗА БОГОЈАВЛЕНИЕ ВО ОХРИД
1/18/2018  ДОДЕЛЕНА ГОДИНЕШНАТА СВЕТСКА НАГРАДА ЗА ХУМАНИЗАМ
1/18/2018  ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБАТА НА ФОТОГРАФИИ ОД ОХРИД ВО РАМКИТЕ НА „ОД 20-ТИ ДО 20-ТИ СИТЕ ВО ОХРИД“
1/18/2018  ЕКИПИ НА ТЕРЕН ГИ РАСЧИСТУВААТ ТРОТОАРИТЕ
1/18/2018  ДОДЕЛЕНИ ХУМАНИТАРНИ ПАКЕТИ НА СОЦИЈАЛНО ЗАГРОЗЕНИ СЕМЕЈСТВА
1/17/2018  ПОВИК ЗА ПОДДРШКА НА МАНИФЕСТАЦИИ/АКТИВНОСТИ ЛУЃЕ ЗА ЛУЃЕ ОД ПОСТОЈАНАТА РАБОТНА ГРУПА ЗА РЕГИОНАЛЕН РУРАЛЕН РАЗВОЈ (SWG)
1/17/2018  БЕСПЛАТЕН ПАРКИНГ ЗА „ВОДИЦИ“
1/17/2018  ПОЗНАТИ ДОБИТНИЦИТЕ НА УЧЕНИЧКИТЕ СТИПЕНДИИ
1/17/2018  ШЕСТА МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО ЛОКАЛЕН ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ, ТУРИЗАМ И МЕДИУМИ
1/17/2018  ОПШТИНА ОХРИД ЌЕ МУ ПОМОГНЕ НА РОБЕРТ НИКОЛОСКИ
1/17/2018  И З В Е С Т У В А Њ Е
1/17/2018  ВО ПЕТОК ТРКА НА КЕЛНЕРИ ВО ОХРИД
1/16/2018  "ИМЕ" ПРОГРАМАТА И ЕСА ОХРИД: КАКО ДО ПОДОЛГА СЕЗОНА, УСПЕШНА ПРОДАЖБА И ЗАКУП НА СМЕСТУВАЊЕ ВОН СЕЗОНА
1/16/2018  ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ДУП ЗА УЗ 2, ДЕЛ ОД УБ 2.2-ОПФАТ 3 ОПШТИНА ОХРИД, ПЛАНСКИ ПЕРИОД 2017-2022Г
1/16/2018  ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ДУП ЗА УЗ 10, ДЕЛ ОД УБ 10.2- ОПФАТ 1,КО ОХРИД 2
1/15/2018  ОХРИД И МАКЕДОНИЈА ЦЕНТАР НА СВЕТСКИОТ ХУМАНИЗАМ
1/15/2018  ВРАБОТЕНИТЕ ВО ОПШТИНА ОХРИД И ГОДИНАВА БАРАА ПАРИЧКА ЗА ВАСИЛИЦА
1/15/2018  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ ОД ЈАВЕН ИНТЕРЕС НА ОПШТИНА ОХРИД ЗА 2018 ГОДИНА
1/14/2018  ВЕЧЕР ЗА ПАМЕТЕЊЕ - КОНЦЕРТ НА ЉУБОЈНА ЗА СТАРА НОВА ГОДИНА ВО ОХРИД
1/13/2018  ЗА СТАРА НОВА ГОДИНА СИТЕ ВО ОХРИД - ВЕЧЕРВА КОНЦЕРТ НА ЉУБОЈНА
1/12/2018  ДОСТОИНСТВЕНО ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ПРАЗНИКОТ БОГОЈАВЛЕНИЕ- ВОДИЦИ
1/12/2018  ТУРИСТИЧКИОТ СЕКТОР ПОАКТИВНО ВКЛУЧЕН ВО ОДЛУКИТЕ НА ОПШТИНА ОХРИД
1/12/2018  ЌЕ СЕ ОДБЕЛЕЖИ 150 ГОДИШНИНАТА ОД РАЃАЊЕТО НА ОХРИДСКИОТ ПОЕТ ЕФТИМ СПРОСТРАНОВ
1/11/2018  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ДОВЕРИТЕЛИТЕ КОН ОПШТИНА ОХРИД
1/11/2018  ИЗБРАНИ НАЈУБАВО УКРАСЕНИТЕ НОВОГОДИШНИ ДВОРОВИ
1/10/2018  КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ СТИПЕНДИИ НА РЕДОВНИ СТУДЕНТИ ОД ОПШТИНА ОХРИД ЗА АКАДЕМСКАТА 2017/2018 ГОДИНA
1/10/2018  ВО ТЕК СЕ ПОДГОТОВКИТЕ ЗА БОГОЈАВЛЕНИЕ- ВОДИЦИ
1/9/2018  ПРОФЕСОРИТЕ И УЧЕНИЦИТЕ ОД „ЕРАЗМУС ПЛУС“ НА ПРИЕМ КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ
1/8/2018  НОЌ ЗА ПАМЕТЕЊЕ - СПЕКТАКУЛАРЕН КОНЦЕРТ НА СЕРГЕЈ ЧЕТКОВИЌ ВО ОХРИД
1/6/2018  БОЖИЌНА ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ
1/6/2018  ПЕТТА ЈУБИЛЕЈНА БАДНИКОВА ПОВОРКА ВО ОХРИД
1/5/2018  ДЕН НА ВИНОТО ВО ОХРИД
1/5/2018  МАКЕДОНИЈА И ОХРИД ПРЕЗЕНТИРАНИ ВО ПОЛСКОТО ИЗДАНИЕ НА NATIONAL GEOGRAPHIC
1/5/2018  ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА О.У. „СВ. НАУМ ОХРИДСКИ“ – ПЕШТАНИ
1/4/2018  ДЕН НА ВИНОТО СО ДРАГАН Б. КОСТИЌ
1/4/2018  ПО СИНОЌЕШНИТЕ СНЕЖНИ ВРНЕЖИ ДЕЖУРНИТЕ ЕКИПИ НА ТЕРЕН
1/4/2018  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ БАРАЊА ЗА ДОБИВАЊЕ СУБВЕНЦИИ НА ДЕЛ ОД УПЛАТЕНАТА ТАКСА ЗА ПРИВРЕМЕН ПРЕСТОЈ НА ДОМАШНИ И СТРАНСКИ ТУРИСТИ ВО НИВНИТЕ СМЕСТУВАЧКИ КАПАЦИТЕТИ
1/4/2018  БЕСПЛАТЕН ПАРКИНГ ЗА БОЖИЌ
1/4/2018  БАДНИКОВА ПОВОРКА ВО ПРЕСРЕТ НА БОЖИЌ
1/3/2018  КОНКУРС ЗА ПРИБИРАЊЕ НА БАРАЊА ЗА КОРИСТЕЊЕ НА СРЕДСТВА ОД БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД ПРЕКУ СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ТРОШОЦИ ЗА КОРИСТЕЊЕ НА СПОРТСКИТЕ ТЕРЕНИ НА ЈП,, БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ”-ОХРИД
1/2/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ГО ПОСЕТИ ПРВОТО РОДЕНО БЕБЕ ВО 2018-ТА ГОДИНА
1/2/2018  ВТОРА ВЕЧЕР ОД НОВАТА ГОДИНА, ВЕЧЕРВА ВО ОХРИД ЗАБАВА СО СУПЕРХИКС
1/1/2018  НОВА ГОДИНА ВО ОХРИД, НЕЗАБОРАВЕН ДОЧЕК СО ДАНИЕЛ КАЈМАКОСКИ НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД
12/30/2017  НОВОГОДИШНО ОБРАЌАЊЕ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЈОВАН СТОЈАНОСКИ
12/29/2017  ЗАВРШИ ПЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/29/2017  НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА ЗА ДЕЧИЊАТА ОД ВРАБОТЕНИТЕ ВО ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА
12/28/2017  НОВОГОДИШНИ СЛАТКИ ЗА ДЕЧИЊАТА ОД ГРАДИНКАТА „БИЛЈАНА“
12/28/2017  ОЛИМПИСКА ОБУКА ЗА НАПРЕДЕН СПОРТСКИ МЕНАЏМЕНТ
12/28/2017  ЕЛЕКТРОНСКА БРОШУРА ЗА СТРАНСКИ ИНВЕСТИЦИИ
12/28/2017  НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ НА ОМУ „МЕТОДИ ПАТЧЕ“
12/28/2017  СВЕЧЕНОСТ ВО ПРЕСРЕТ НА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА ОЕМУЦ „СВ. НАУМ ОХРИДСКИ“
12/27/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ДЕЛ ОД ХУМАНИТАРНИОТ КОНЦЕРТ НА ОХРИДСКИТЕ ГИМНАЗИЈАЛЦИ
12/27/2017  ПРОГРАМА: ОД 20-ТИ ДО 20-ТИ - СИТЕ ВО ОХРИД
12/27/2017  ОБНОВЕНО: ТРКАТА СО ДЕДО МРАЗОВЦИ СЕ ПРЕЗАКАЖУВА
12/26/2017  НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ НА МУЗИЧКОТО УЧИЛИШТЕ
12/25/2017  НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА И РУЧЕК ЗА НАЈМЛАДИТЕ
12/25/2017  СВИКАНА ПЕТTАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/25/2017  ПРВА ТРКА НА ДЕДО МРАЗОВЦИ ВО ОХРИД
12/24/2017  ЧЕСТИТКА ПО ПОВОД КАТОЛИЧКИ БОЖИЌ
12/24/2017  ДЕДО МРАЗ ПРИСТИГНА НА ОХРИДСКИОТ АЕРОДРОМ
12/22/2017  РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ТРОТОАРИТЕ НА УЛ. ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
12/22/2017  ЗАПОЧНАА АКТИВНОСТИТЕ ОД ПРОЕКТОТ „ОД 20-ТИ ДО 20-ТИ - СИТЕ ВО ОХРИД“
12/22/2017  ОУ „КОЧО РАЦИН“ ГО ОДБЕЛЕЖА СВОЈОТ ПАТРОНАТ
12/22/2017  СЕ АСФАЛТИРААТ УЛИЦИ ВО ЛЕСКОЕЦ
12/21/2017  ЗАВРШИ ЧЕТВРТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/20/2017  НАЈАВЕНА ПРАЗНИЧНАТА МАНИФЕСТАЦИЈА “ОД 20 ДО 20 СИТЕ ВО ОХРИД“
12/20/2017  ЗАЕДНИЧКИ КООРДИНИРАНИ АКТИВНОСТИ НА ОПШТИНСКИТЕ ИНСПЕКЦИСКИ СЛУЖБИ И ПОЛИЦИЈАТА
12/19/2017  ПЕТ ДЕНА ДО КРАЈНИОТ РОК ЗА АПЛИЦИРАЊЕ НА ПОВИКОТ ЗА ФИНАСИСКА ПОДДРШКА НА ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ
12/18/2017  ПОВИК ЗА КОРИСТЕЊЕ СРЕДСТВА ОД ПРОГРАМАТА ЗА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА НА РУРАЛНИОТ РАЗВОЈ ЗА 2017 ГОДИНА
12/15/2017  ОПШТИНА ОХРИД ДЕЛ ОД ПРОГРАМАТА НА ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ ЗА РОДОВА ЕДНАКВОСТ
12/15/2017  ДОНАЦИИ ЗА ОХРИДСКИТЕ ПОЖАРНИКАРИ
12/15/2017  ФИНАСИСКА ПОДДРШКА ЗА ОРГАНСКО ПРОИЗВОДСТВО
12/15/2017  ЗАБРАНА ЗА СООБРАЌАЈ НА ДЕЛ ОД УЛИЦА „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“
12/14/2017  КОНКУРС ЗА НАЈУБАВО УКРАСЕН НОВОГОДИШЕН ДВОР ИЛИ БАЛКОН ЗА 2018 ГОДИНА
12/14/2017  СВИКАНА ЧЕТВРТАTA СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/13/2017  БАРАЊЕ ЗА ДОБИВАЊЕ НА Б-ИНТЕГРИРАНА ЕКОЛОШКА ДОЗВОЛА
12/13/2017  ДЕКЛАРАЦИЈА ЗА ОТВОРЕНОСТ, ОТЧЕТНОСТ И ТРАНСПАРЕНТНОСТ НА ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА
12/12/2017  РЕКОНСТРУКЦИОНИ ЗАФАТИ ВО СРЦ „БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“
12/9/2017  СО СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА ЗАВРШЕНИ ЧЕСТВУВАЊАТА ЗА СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ
12/8/2017  ОХРИД ДЕНЕС СЕ ПОКЛОНУВА НА СВОЈОТ ЗАШТИТНИК СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ
12/8/2017  СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА - ОПШТИНА ОХРИД - ВО ЖИВО
12/8/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ГО ПОСЕТИ ОУ “СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
12/7/2017  ЕДНОДНЕВЕН СЕМИНАР ЗА ИПА ФОНДОВИ
12/7/2017  ПОЗНАТИОТ ГОЛМАН ИВИЦА КРАЉ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
12/7/2017  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРОЈАВУВАЊЕ НА ИНТЕРЕС ЗА ЧЛЕНОВИ НА УПРАВНИ И НАДЗОРНИ ОДБОРИ ВО ЈАВНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА ОСНОВАНИ ОД ОПШТИНА ОХРИД
12/7/2017  ТРАДИЦИОНАЛНА ИЗЛОЖБА НА РОДНОКРАЈНИ ЛИКОВНИ УМЕТНИЦИ
12/7/2017  ПРОМОВИРАНА КНИГАТА „СЛОВА ЗА СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ ОД ПРОФ. Д-Р ДИМИТАР ПАНДЕВ
12/7/2017  ТРАДИЦИОНАЛНА ИЗЛОЖБА НА ФОТО-КЛУБОТ „ОХРИД“
12/7/2017  СВЕЧЕНА ПРИРЕДБА ПО ПОВОД ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА ОСУ„СВ.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
12/7/2017  ЖАН-ПАТРИК КОНРАД – ДОБИТНИК НА СВЕТСКАТА НАГРАДА ЗА ХУМАНИЗАМ ЗА 2018 ГОДИНА
12/6/2017  АНГЕЛА КРСТАНОСКА ВАСИЛЕВСКА И СУПЕР РАДИО ДОБИТНИЦИ НА ПОВЕЛБАТА ПАТРОН НА ГРАДОТ “СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
12/6/2017  ПРОФЕСОР Д-Р НИКОЛА БОШАЛЕ – ДОБИТНИК НА СВЕТИ КЛИМЕНТОВАТА НАГРАДА
12/6/2017  ЈАВЕН УВИД ВО НАЦРТ БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД И ПРОГРАМИТЕ ЗА РАБОТА НА ОПШТИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА
12/5/2017  ЗАВРШИ ТРЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/4/2017  ИЗВЕСТУВАЊЕ
12/1/2017  ПРОГРАМА ЗА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 8 ДЕКЕМВРИ – ДЕНОТ НА ЗАШТИТНИКОТ НА ОХРИД СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ
12/1/2017  АМАТЕРСКИ БАСКЕТ ТУРНИР
12/1/2017  ДЕЛЕГАЦИЈА НА ОПШТИНА ЧАЈЕТИНА ВО ПОСЕТА НА ОХРИД
12/1/2017  ДЕНЕС НАЈМНОГУ ДОЖД НАВРНА ВО ОХРИД, ЕКИПИТЕ НА ТЕРЕН
11/30/2017  ЈАВЕН ОГЛАС бр.07/2017 ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА ВРЕМЕНО КОРИСТЕЊЕ НА ЛОКАЦИИ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА УРБАНА ОПРЕМА
11/30/2017  ПОВИК ЗА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА НА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ
11/29/2017  СВИКAНА ТРЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
11/27/2017  ПОДГОТОВКИ ВО ПРЕСРЕТ НА ЗИМСКАТА СЕЗОНА
11/23/2017  ФОРМИРАНА СТРУЧНА КОМИСИЈА ЗА НАГРАДАТА „ ПАТРОН НА ГРАДОТ- СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
11/23/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ВО ПОСЕТА НА КОТОР И БУДВА
11/22/2017  ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ЛОКАЛНА УРБАНИСТИЧКА ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА ИЗГРАДБА НА ОБЈЕКТИ СО НАМЕНА А4 - ВРЕМЕНО СМЕСТУВАЊЕ НА КП БР.3134, КП БР.3135 И КП БР.3136 К.О.ЕЛШАНИ
11/20/2017  АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА НАСОБРАНОТО ЃУБРЕ КАЈ БОЛНИЦАТА
11/20/2017  ТОРТА ЗА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ОД ЗДРУЖЕНИЕТО НА ЖЕНИ „БИСЕРА“
11/20/2017  КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ СТИПЕНДИИ НА УЧЕНИЦИ ОД ОПШТИНСКИТЕ ОСНОВНИ И СРЕДНИ УЧИЛИШТА НА ПОДРАЧЈЕТО НА ОПШТИНА ОХРИД ЗА УЧЕБНАТА 2017/2018 ГОДИНА
11/20/2017  ПОТОНАТИОТ БРОД “МИС СТОН“ ИЗВЛЕЧЕН ОД КАНАЛОТ СТУДЕНЧИШТА
11/19/2017  ОПШТИНА ОХРИД СО ИТНА РЕАКЦИЈА ПО ИЗЛЕВАЊЕТО НА НАФТЕНА ДАМКА ВО КАНАЛОТ СТУДЕНЧИШТА
11/15/2017  ПРОМОТИВНИ ТЕКСТОВИ ЗА ОХРИД
11/15/2017  ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА МЕЃУ ОПШТИНА ОХРИД И АРХИТЕКТОНСКИОТ ФАКУЛТЕТ
11/15/2017  РАСПИШАНИ КОНКУРСИТЕ ЗА НАГРАДА И ПОВЕЛБA - ПАТРОН НА ГРАДОТ „СВ.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
11/14/2017  РАБОТНА СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА ГРАЃАНСКИОТ И НЕВЛАДИНИОТ СЕКТОР
11/14/2017  НА ПРАЗНУВАЊЕТО НА СВ. КОЗМА И ДАМЈАН ВО СЕЛО РЕЧИЦА ПРИСУСТВУВАШЕ И ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ
11/14/2017  ОБЈАВЕН НОВИОТ СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНА ОХРИД БРОЈ 16/2017
11/13/2017  ЖИВКА АНГЕЛОСКА ИЗБРАНА ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
11/10/2017  ОХРИД ДОМАЌИН НА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА РАЗМЕНА НА ИСКУСТВА И САЕМ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ
11/10/2017  СВИКАНА ВТОРАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
11/10/2017  НОВИ ВД ДИРЕКТОРИ ДОБИЈА ДЕЛ ОД ОХРИДСКИТЕ ЈАВНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА И ВОСПИТНО ОБРАЗОВНИ УСТАНОВИ
11/9/2017  ЗАКАЖАНИ СОБИРИ НА ГРАЃАНИ ВО МЕСНИТЕ ЗАЕДНИЦИ
11/8/2017  ОДБЕЛЕЖАН ПРАЗНИКОТ МИТРОВДЕН
11/8/2017  ПРЕТСТАВНИЦИ НА ТУРСКАТА АГЕНЦИЈА „ ТИКА“ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
11/8/2017  ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ЛОКАЛНА УРБАНИСТИЧКА ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА ИЗГРАДБА НА ОБЈЕКТ СО ОСНОВНА КЛАСА НА НАМЕНА А4- ВРЕМЕНО СМЕСТУВАЊЕ ЗА ГП 1.1 НА КП БР.1445/1, К.О.ТРПЕЈЦА
11/8/2017  ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ДУП ЗА ГП 7.1.113 НА КП 11099, ВО УЗ 7, УБ 7.1 КО ОХРИД 2
11/8/2017  ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ВОН НАСЕЛЕНО МЕСТО ГОРИЦА СЕВЕР
11/7/2017  ЦЕНТРАЛНА СВЕЧЕНОСТ НА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА 7. НОЕМВРИ- ДЕНОТ НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА ОХРИД
11/7/2017  УЧЕНИКОТ БОЈАН ПАЛОСКИ ОД ПЕШТАНИ ОСВОИ НАГРАДА НА КОНКУРСОТ ПОСВЕТЕН НА СВЕТСКИОТ ДЕН НА ШТЕДЕЊЕТО
11/7/2017  КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА РАЗМЕНА НА ИСКУСТВА И САЕМ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ
11/7/2017  ЈП „ ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“ ГО ОДБЕЛЕЖА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК
11/7/2017  25 ГОДИНИ СУПЕР РАДИО
11/7/2017  СВЕЧЕНО ПРЕДАДЕН ВО УПОТРЕБА РЕНОВИРАНИОТ ОБЈЕКТ „РАЗВИГОРЧЕ“
11/7/2017  ДЕТСКА ПРИРЕДБА ЗА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК
11/7/2017  СЕДМОНОЕМВРИСКИ КОНЦЕРТ НА ОМУ „ МЕТОДИ ПАТЧЕВ“
11/7/2017  БЕСПЛАТНИ КУСЕВИ ПО РУСКИ ЈАЗИК ВО ОУ „ ХРИСТО УЗУНОВ“
11/7/2017  ПОЛОЖЕНО СВЕЖО ЦВЕЌЕ НА СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈАТА ОД НОАВМ
11/3/2017  ПРОДОЛЖУВА УБАВАТА ОХРИДСКА РАКОМЕТНА ПРИКАЗНА
11/3/2017  ОБЈАВЕН НОВИОТ СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНА ОХРИД БРОЈ 15/2017
11/2/2017  ДА РЕЦИКЛИРАМЕ И ДА СЕ НАГРАДУВАМЕ
11/1/2017  КОНСТИТУИРАН НОВИОТ СОВЕТ НА ОПШТИНА ОХРИД
10/30/2017  ПЛАНСКИ ЌЕ СЕ РЕШАВА ПРОБЛЕМОТ СО БЕЗДОМНИТЕ КУЧИЊА
10/27/2017  ЗАКАЖАНА ПРВАТА КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
10/26/2017  НАДЛЕЖНИТЕ ОРГАНИ ГИ СТОПИРАА ГРАДЕЖНИТЕ АКТИВНОСТИ НА ОБЈЕКТОТ НА УЛИЦАТА СТИВ НАУМОВ
10/25/2017  ОПШТИНА ОХРИД СЕ ВКЛУЧИ ВО АКЦИЈАТА „ НЕДЕЛА ПРОТИВ ГЛАДТА“
10/23/2017  СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЈОВАН СТОЈАНОСКИ СО ШЕИКОТ АЛ ТАНИ ОД КАТАР
10/23/2017  СВЕЧЕНО ОДБЕЛЕЖАН 23.ОКТОМВРИ-ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА
10/20/2017  НОВИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК ЈОВАН СТОЈАНОСКИ СТАПИ НА ДОЖНОСТ
10/19/2017  ОБЈАВЕНИ КОНЕЧНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ОД ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ
10/12/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ НАПРАВИ УВИД НА ГРАДЕЖНИТЕ РАБОТИ НА НЕКОЛКУ ОБЈЕКТИ
10/10/2017  ОДБЕЛЕЖАН 11.ОКТОМВРИ- ДЕНОТ НА НАРОДНОТО ВОСТАНИЕ
10/6/2017  ОДБЕЛЕЖАНА 1003 ГОДИШНИНА ОД СМРТТА НА ЦАР САМУИЛ
10/4/2017  АТЛЕТСКИОТ КЛУБ „ОХРИД“ МУ ДОДЕЛИ ПЛАКЕТА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ
10/3/2017  ЛОКАЛНАТА ОДИГРА ФУДБАЛ СО ОХРИЃАНИ
10/3/2017  ИЗБРАНИ НАЈДОБРИТЕ ЛИТЕРАТУРНИ И ЛИКОВНИ ТВОРБИ НА ОБЈАВЕНИОТ КОНКУРС НА ТЕМА : „ ЕСЕНТА СОБИРА СЕМИЊА ЗА ЦВЕТОВИ ВО СИТЕ ГОДИШНИ ВРЕМИЊA“
10/3/2017  ЗАВРШИ ПОСЛЕДНАТА СЕДУМДЕСЕТ И ШЕСТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
10/2/2017  ВО ГРАДИНКИТЕ ВО ОХРИД АНГАЖИРАНИ СЕ ДЕСЕТ ЛИЦА ПРЕКУ ПРОЕКТ НА УНДП
10/2/2017  ИГРАЈТЕ ФУДБАЛ СО ЛОКАЛНАТА
9/29/2017  ЗАВРШИ СЕДУМДЕСЕТ И ПЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
9/29/2017  СВИКАНА СЕДУМДЕСЕТ И ШЕСТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
9/28/2017  СЕ РАСЧИСТУВАШЕ 15 КОРПУС
9/27/2017  ДОДЕЛЕНИ СЕРТИФИКАТИ ЗА ЗАВРШЕНИ СТРУЧНИ ОБУКИ ЗА НЕВРАБОТЕНИ ЛИЦА
9/27/2017  ХОРТИКУЛТУРНО СЕ УРЕДУВАШЕ ВО СТАРИОТ ДЕЛ НА ГРАДОТ И ВО НАСЕЛБА „ХРИСТО УЗУНОВ“
9/25/2017  ЈАВЕН УВИД И ЈАВНА РАСПРАВА ПО НАЦРТ ИЗВЕШТАЈОТ ЗА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА
9/25/2017  СВИКАНА СЕДУМДЕСЕТ И ПЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
9/25/2017  ХОЛАНЃАНИ ЗАИНТЕРЕСИРАНИ ЗА СОРАБОТКА СО ОПШТИНА ОХРИД ВО ОБЛАСТА НА СОЦИЈАЛНАТА ПОЛИТИКА
9/23/2017  СЕ ЧИСТЕШЕ ЕЗЕРСКОТО ДНО
9/22/2017  С0 ВЕЛОСИПЕДСКО ВОЗЕЊЕ НИЗ ГРАДСКИТЕ УЛИЦИ ОДБЕЛЕЖАН СВЕТСКИОТ ДЕН БЕЗ АВТОМОБИЛИ
9/21/2017  ОДБЕЛЕЖАН МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА МИРОТ
9/20/2017  ЌЕ СЕ ВРШИ УШТЕ ЕДНА ДЕЗИНСЕКЦИЈА ПРОТИВ КОМАРЦИ
9/20/2017  ЕВРОПСКА НЕДЕЛА НА МОБИЛНОСТ
9/20/2017  ЛИКОВЕН И ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС НА ТЕМА „ ЕСЕНТА СОБИРА СЕМИЊА ЗА ЦВЕТОВИ ВО СИТЕ ГОДИШНИ ВРЕМИЊА“
9/20/2017  ХОРТИКУЛТУРНО СЕ УРЕДУВА НОВАТА ПЕШАЧКА ПАТЕКА ПОКРАЈ КАНАЛОТ СТУДЕНЧИШТА
9/20/2017  ГРАДСКИОТ ТЕАТАР ОД ВИНКОВЦИ ЈА ВООДУШЕВИ ОХРИДСКАТА ПУБЛИКА
9/19/2017  СЕ РАСЧИСТУВА УЛ. ЖЕЛЕЗНИЧКА
9/19/2017  JАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА УРБАНА ЗАЕДНИЦА 9, ДЕЛ ОД УРБАН БЛОК 9.1, ОПФАТ 2 - ДЕЛ 1
9/18/2017  ГРАДСКИОТ ТЕАТАР ОД ВИНКОВЦИ ГОСТУВА ВО ОХРИД
9/18/2017  С О О П Ш Т Е Н И ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН
9/18/2017  ДЕЛЕГАЦИЈА НА ОПШТИНА ОХРИД ВО ПОСЕТА НА ВИНКОВЦИ
9/16/2017  ПОТПИШАН ПРОТОКОЛ ЗА СОРАБОТКА МЕЃУ ОХРИД И КОТОР
9/14/2017  ОПШТИНА ОХРИД И ОВАА ГОДИНА ДЕЛ ОД ПРОГРАМАТА ЗА ОДРЖЛИВИ ВРАБОТУВАЊА „ОПШТИНСКО КОРИСНА РАБОТА“ ПОДРЖАНА ОД UNDP И ВЛАДАТА НА МАКЕДОНИЈА
9/13/2017  ИНФОРМАЦИЈА ДО ЗДРУЖЕНИЕ НА ПЧЕЛАРИ
9/12/2017  ЗАВРШИ СЕДУМДЕСЕТ И ЧЕТВРТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
9/12/2017  ДОНЕСЕНА ОДЛУКА ЗА РАСПИШУВАЊЕ НА РЕФЕРЕНДУМ НА ЛОКАЛНО НИВО
9/11/2017  ПРЕЗАКАЖАНА СЕДУМДЕСЕТ И ЧЕТВРТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
9/7/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ДО ГРАЃАНТЕ НА ОХРИД УПАТИ ЧЕСТИТКА ПО ПОВОД 8 СЕПТЕМВРИ – ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
9/7/2017  ДИСЛОЦИРАЊЕ НА ПЛОВНИТЕ ОБЈЕКТИ ОД КАНАЛОТ “СТУДЕНЧИШТА“
9/7/2017  СЕ КОСЕШЕ УЛ. ДЕЈАН ВОЈВОДА И СЕ РАСЧИСТУВАШЕ ПРОСТОРОТ КАДЕ СЕ ОДРЖУВА ФЕСТИВАЛОТ ОХРИДСКИ ТРУБАДУРИ
9/6/2017  СЕ УРЕДУВАШЕ УЛ. ЖЕЛЕЗНИЧКА И СЕ ЧИСТЕШЕ ЧАРШИЈАТА
9/5/2017  ОДБЕЛЕЖАНА ОСУМГОДИШНИНАТА ОД БРОДСКАТА НЕСРЕЌА ВО ОХРИД
9/5/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ И ОХРИЃАНИ ОДИГРАА ПАРТИЈА БАСКЕТ
9/4/2017  СВЕЧЕНО ОДБЕЛЕЖАН СТАРТОТ НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА
9/4/2017  ИГРАЈ БАСКЕТ СО ЛОКАЛНАТА
9/4/2017  ПРЕЗАКАЖАНА СЕДУМДЕСЕТ И ЧЕТВРТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
9/4/2017  ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ПРЕВЕНТИВНА СИСТЕМСКА ДЕРАТИЗАЦИЈА НА ПОДРАЈЧЕТО НА ОПШТИНА ОХРИД
9/4/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО РАКОМЕТАРИТЕ НА РК ОХРИД 2013
9/4/2017  ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“ ЈА ПОДДРЖУВА АКЦИЈАТА НА „ЕЛКОЛЕКТ“
9/2/2017  ПЕТТО ИЗДАНИЕ НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА “ОХРИДСКА СОФРА“
9/1/2017  СВИКАНА СЕДУМДЕСЕТ И ЧЕТВРТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
9/1/2017  МУСЛИМАНСКИТЕ ВЕРНИЦИ ГО ЗАПОЧНАА СЛАВЕЊЕТО НА КУРБАН-БАЈРАМ
9/1/2017  ОТСТРАНЕТИ ЖАРДИНИЕРИТЕ НА КЕЈ МАКЕДОНИЈА
8/31/2017  ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД ПРАЗНИКОТ КУРБАН- БАЈРАМ
8/31/2017  ВО САБОТА СЕ ОДРЖУВА „ОХРИДСКА СОФРА“
8/31/2017  СЕ ЧИСТЕШЕ О.У. „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ И НАСЕЛБА ДАЛЈАН
8/31/2017  ОРГАНИЗИРАН ПРЕВОЗ ЗА ГРАЃАНИТЕ КОИ САКААТ ДА БИДАТ ДЕЛ ОД “ОХРИДСКАТА СОФРА”
8/30/2017  ХОРТИКУЛТУРНО СЕ УРЕДУВАШЕ ВО О.У. „ХРИСТО УЗУНОВ“ И СЕ РАСЧИСТУВАШЕ КАЈ О.У. „БРАТСТВО ЕДИНСТВО“
8/30/2017  ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ЛУПД ЗА ИЗГРАДБА НА ОБЈЕКТИ СО НАМЕНА Б5-ХОТЕЛСКИ КОМПЛЕКСИ НА КП БР.6353/1,КП БР.6335, КП БР. 6336, КП БР.6337, КП БР.6338, КП БР. 6339 КО ОХРИД 4, ОПШТИНА ОХРИД
8/27/2017  ЗАВРШИ ФУДБАЛСКИОТ КАМП НА ФК ,,БАРСЕЛОНА “
8/25/2017  ЗАПОЧНА ОХРИДСКИОТ ХОРСКИ ФЕСТИВАЛ
8/25/2017  СЕ КОСЕШЕ ВО ОУ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ И ВО НАСЕЛБАТА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
8/24/2017  ПРЕЗЕНТИРАН ОТЧЕТОТ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ
8/24/2017  СЕ ЧИСТЕШЕ РАСФРЛАН ОТПАД КАЈ ЗГРАДИТЕ НА УЛ. НИКОЛА КАРЕВ И ТУРИСТИЧКА
8/23/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БРАКРАЧЕСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА КОТОР ВЛАДИМИР ЈОКИЌ
8/23/2017  УТРЕ ЌЕ БИДЕ ПРЕЗЕНТИРАН ОЧЕТОТ ЗА РАБОТЕЊЕТО НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ
8/22/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ ИМАШЕ СРЕДБА СО ТРЕНЕРИТЕ НА ЛЕТНИОТ КАМП НА ФК „ БАРСЕЛОНА“
8/22/2017  ЗАПОЧНА ФУДБАЛСКИОТ КАМП НА ШКОЛАТА ЗА ФУДБАЛ НА ФК БАРСЕЛОНА
8/21/2017  ЗАВРШИ 57. ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛОТ „ ОХРИДСКО ЛЕТО“
8/21/2017  ОДРЕДЕН Е ПРОСТОР ЗА РЕКЛАМИРАЊЕ НА ПОЛИТИЧКИ ПАРТИИ
8/21/2017  ОГЛАС ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ УЧЕСТВО ВО МАНИФЕСТАЦИЈАТА „ОХРИДСКА СОФРА“ ВО ОРГАНИЗАЦИЈА СЕКТОРОТ ЗА ТУРИЗАМ И ЛЕР ПРИ ОПШТИНА ОХРИД
8/21/2017  УСПЕШНА ПРОМОЦИЈА НА УНИКАТНИТЕ РАКОТВОРБИ НА ОХРИДСКИТЕ ЗАНАЕТЧИИ
8/20/2017  ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ ЗА ПОБЕДНИЦИТЕ НА ОХРИДСКИОТ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН
8/19/2017  НЕИЗВЕСЕН ФИНИШ НА ОХРИДСКИОТ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН
8/19/2017  ЗАПОЧНА 31. ОХРИДСКИ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН
8/18/2017  АКТИВНОСТИ НА Ј.П. „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
8/18/2017  ЗАВРШИ СЕДУМДЕСЕТ И ТРЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
8/17/2017  ВО САБОТА ЌЕ СЕ ОДРЖИ 31.ОХРИДСКИ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН
8/17/2017  СЕ ЧИСТЕШЕ С. ЗАВОЈ
8/17/2017  СЕ РАСЧИСТУВАШЕ МАНАСТИРСКИОТ КОМПЛЕКС СВ. НАУМ
8/17/2017  ЗАПОЧНУВА „OHRID CRAFT EXPO“
8/16/2017  СЕ ЧИСТЕШЕ КАЈ ГРАДСКА ПЛАЖА
8/15/2017  СЕ ЧИСТЕШЕ ПОТЕГОТ ОД „СТОБЕКС“ ДО ЧИНАРОТ „ВЛАШКА МААЛА“
8/14/2017  СВИКАНА СЕДУМДЕСЕТ И ТРЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
8/14/2017  ЧЕСТВУВАЊЕ ЗА ЖИВКО ЧИНГО
8/14/2017  СЕ ЧИСТЕШЕ ВЛЕЗОТ НА ОХРИД
8/12/2017  ЗАПОЧНА ФЕСТИВАЛОТ НА „ВИНО И СИРЕЊЕ“ 2017
8/11/2017  ЧИСТЕЊЕ НА СЛАВАЈ ПЛАНИНА И ПРЕСЕКОТ КАРПОШ ВОЈВОДА СО АСНОМ
8/11/2017  СЕ ЧИСТЕШЕ ПОЛИГОНОТ ЗА МАЛИ СПОРТОВИ
8/10/2017  БЛАЖЕ МИНЕВСКИ Е ДОБИТНИК НА НАГРАДАТА „ЖИВКО ЧИНГО“ ЗА РАСКАЗОТ „ ВО РОГОТ НА ВОЛОТ“
8/10/2017  ФЕСТИВАЛ НА „ВИНО И СИРЕЊЕ“ 2017
8/10/2017  СВЕЧЕНО ДОДЕЛЕНИ ДИПЛОМИТЕ НА МАТУРАНТИТЕ
8/9/2017  РАСКАЗОТ „ ВО РОГОТ НА ВОЛОТ“ Е ДОБИТНИК НА НАГРАДАТА „ЖИВКО ЧИНГО“
8/9/2017  ЗАВРШИ МАНИФЕСТАЦИЈАТА ДЕНОВИ НА МЕДОТ
8/9/2017  АЕРО ЗАПРАШУВАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ
8/9/2017  СЕ РЕАЛИЗИРААТ БАРАЊАТА НА УРБАНИТЕ ЗАЕДНИЦИ РАДОЈЦА НОВИЧИЌ И ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
8/9/2017  СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ СО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА БУГАРСКОТО СОБРАНИЕ ДИМИТАР ГЛАВЧЕВ
8/7/2017  ФИНИШИРААТ ГРАДЕЖНИТЕ АКТИВНОСТИ НА РЕКРЕАТИВНАТА ПАТЕКА КАЈ СТУДЕНЧИШТА
8/7/2017  ОХРИД ПОДГОТВЕН ЗА ФУДБАЛСКАТА ШКОЛА НА БАРСЕЛОНА
8/7/2017  ПРОДОЛЖУВААТ ДА СЕ РЕАЛИЗИРААТ БАРАЊАТА ОД ПРЕТСЕДАТЕЛИТЕ НА УРБАНИТЕ ЗАЕДНИЦИ СО КОИ БЕА ОДРЖАНИ РАБОТНИ СОСТАНОЦИ
8/4/2017  АКТИВНОСТИ НА ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
8/4/2017  ПОВИК ЗА ПОНУДИ - Проект за подобрување на општинските услуги - МСИП ИПА инвестициски грантови
8/3/2017  „ДЕНОВИ НА МЕД“ 2017
8/2/2017  СВЕЖО ЦВЕЌЕ ПРЕД БИСТИТЕ НА ИЛИНДЕНСКИТЕ ХЕРОИ
8/1/2017  СВЕЖО ЦВЕЌЕ ПРЕД СПОМЕНИКОТ НА ИЛИНДЕНЦИТЕ ВО ВЕЛГОШТИ
8/1/2017  ТРОФЕЈ ТУРАТА ЗА СУПЕР КУП 2017 ВО ОХРИД
8/1/2017  ЗГОЛЕМЕНИ АКТИВНОСТИ НА Ј.П. „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
8/1/2017  ЗАВРШИ МЕЃУНАРОДНАТА ЕДРИЛИЧАРСКА РЕГАТА – ОХРИД 2017
7/31/2017  ЗГОЛЕМЕНИ АКТИВНОСТИ НА СЛУЖБИТЕ НА Ј.П. „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
7/31/2017  ПОВТОРНО ОШТЕТУВАЊЕ НА ЗЕЛЕНИЛОТО НА ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА
7/31/2017  СЕ ОРГАНИЗИРААТ СРЕДБИ СО ПРЕТСЕДАТЕЛИТЕ НА УРБАНИТЕ ЗАЕДНИЦИ
7/28/2017  СЕ ЧИСТЕШЕ КРАЈБРЕЖНИОТ ПОЈАС И ВИКЕНД НАСЕЛБИТЕ НА ОХРИДСКОТО КРАЈБРЕЖЈЕ
7/28/2017  ИСЧИСТЕНА ДИВА ДЕПОНИЈА НАСПРОТИ БЕНЗИСКАТА ПУМПА „ОКТА“ НА ТУРИСИТИЧКА
7/27/2017  ОХРИД ДОМАЌИН НА ФУДБАЛСКАТА ШКОЛА НА ФК БАРСЕЛОНА
7/27/2017  ИНФОРМАЦИЈА ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „ДЕНОВИ НА МЕДОТ“
7/27/2017  АКТИВНОСТИ НА Ј.П. „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
7/27/2017  ВТОРО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛОТ “Ohrid Calling”
7/26/2017  КОЧУЛА ЌЕ ГИ КОРИСТИ ИСКУСТВАТА НА ОХРИД ПРИ АПЛИЦИРАЊЕ ЗА УНЕСКО
7/26/2017  СЕ УРЕДУВАШЕ ПОТЕГОТ КАЈ ЗДРУЖЕНИЕ НА ВОЗАЧИ НА УЛ. ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
7/26/2017  ПОВТОРНО ОШТЕТЕНИ САДНИЦИ НА ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА
7/25/2017  СЕ РАСЧИСТУВАШЕ МАГИСТРАЛНИОТ ПАТ ДО ПОДМОЉЕ
7/24/2017  АЛЕКСАНДАР КИТЕСКИ ИМЕНУВАН ЗА В.Д. ДИРЕКТОР НА Ј.П. „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
7/24/2017  ЈАВЕН УВИД И ЈАВНА РАСПРАВА ПО НАЦРТ ИЗВЕШТАЈОТ ЗА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА НА ВЛИЈАНИЕТО НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ЗА ДУП ЗА УЗ 2, ДЕЛ ОД УБ 2.4 – ОПФАТ 3,KO ОХРИД 3,OПШТИНА ОХРИД
7/21/2017  СЕ ЧИСТЕШЕ КАЈ ГРАДСКОТО ПРИСТАНИШТЕ
7/21/2017  ЗАПОЧНА ШЕСТОТО „НА ЗАЈДИСОНЦЕ ВО ТРПЕЈЦА“
7/20/2017  ОТВОРЕНО НОВО ДЕТСКО ИГРАЛИШТЕ ВО ЦЕНТАРОТ НА ОХРИД
7/19/2017  ИНФОРМАЦИЈА ОД ЗДРУЖЕНИЕТО НА ПЧЕЛАРИ
7/19/2017  СЕ ЧИСТЕШЕ МАГИСТРАЛНИОТ ПАТ КОН СВ. НАУМ
7/18/2017  ПРОГРАМА „НА ЗАЈДИСОНЦЕ – 2017“
7/18/2017  ОДРЖАНА СЕДУМДЕСЕТ И ВТОРАТА СЕДНИЦА НА ОПШТИНСКИОТ СОВЕТ
7/18/2017  БАКРАЧЕСКИ ГО ПРИМИ ИТАЛИЈАНСКИОТ АМБАСАДОР
7/18/2017  РАБОТНА ВЕЧЕРА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СО ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ИЗРАЕЛ
7/18/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА ШКОЛАТА ЗА ЛИДЕРИ ОД ИЗРАЕЛ
7/17/2017  ОГЛАС ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ УЧЕСТВО ВО МАНИФЕСТАЦИИТЕ ВО ОРГАНИЗАЦИЈА СЕКТОРОТ ЗА ТУРИЗАМ И ЛЕР ПРИ ОПШТИНА ОХРИД
7/17/2017  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ БАРАЊА ЗА ДОБИВАЊЕ СУБВЕНЦИИ НА ДЕЛ ОД УПЛАТЕНАТА ТАКСА ЗА ПРИВРЕМЕН ПРЕСТОЈ НА ДОМАШНИ И СТРАНСКИ ТУРИСТИ ВО НИВНИТЕ СМЕСТУВАЧКИ КАПАЦИТЕТИ
7/17/2017  ПОЕТСКА НОЌ ВО ВЕЛЕСТОВО по 29 пат
7/13/2017  ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ПОГРЕДЕЦ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
7/13/2017  УЖИВАЊЕ ЗА СИТЕ СЕТИЛА – ОТВОРЕНО 57. ИЗДАНИЕ НА „ОХРИДСКО ЛЕТО“
7/12/2017  СВИКАНА СЕДУМДЕСЕТ И ВТОРАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
7/12/2017  МИНИСТЕРСТВО ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА И ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ ОРГАНИЗИРА ЈАВНА РАСПРАВА ЗА СТУДИЈА ЗА ОВЖС ЗА ОПШТИНИТЕ, ОХРИД, СТРУГА, ВЕВЧАНИ, ДЕБАР И ЦЕНТАР ЖУПА
7/12/2017  СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕКИ СО АЛБАНСКИОТ АМБАСАДОР
7/11/2017  ОТВОРЕНО НОВО ДЕТСКО ИГРАЛИШТЕ
7/11/2017  ЗЕМЈОТРЕСИТЕ СЕ НАМАЛУВААТ, А ОВЛАСТЕНИТЕ КОМИСИИ ГИ ПРОЦЕНУВААТ ШТЕТИТЕ
7/10/2017  ЗАПОЧНА СО РАБОТА ОТВОРЕНИОТ ГРАДСКИ БАЗЕН
7/7/2017  СО МАНИФЕСТАЦИЈАТА „БЕЛО ЛЕТО“ ОЗНАЧЕН ПОЧЕТОКОТ НА ГЛАВНАТА ТУРИСТИЧКА СЕЗОНА
7/7/2017  ЧЕТВРТО ИЗДАНИЕ НА „БЕЛО ЛЕТО“
7/7/2017  ОТСТРАНЕТИ НЕКОЛКУ ДИВОГРАДБИ
7/7/2017  ЗАПОЧНА 56. ИЗДАНИЕ НА БАЛКАНСКИ ФЕСТИВАЛ
7/5/2017  КОНКУРС ЗА НАЈДОБАР РАСКАЗ
7/4/2017  ЈАВЕН ПОВИК за пријавување на штети од земјотресот на 03.07.2017 година
7/3/2017  ДА СЕ ОТСТРАНАТ ПЛОВНИТЕ ОБЈЕКТИ КАЈ КАНАЛОТ „СТУДЕНЧИШТА“
6/30/2017  ИСЧИСТЕНА ДИВА ДЕПОНИЈА ВО ТРПЕЈЦА
6/29/2017  ОШТЕТЕНИ САДНИЦИ НА ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА
6/29/2017  СЕ РАСЧИСТУВАШЕ ВО ЉУБАНИШТА
6/28/2017  ОХРИЃАНИ ДА ГИ ОТСТРАНАТ ПЛОВНИТЕ ОБЈЕКТИ ОД ПЛАЖАТА САРАИШТЕ
6/25/2017  ЗАПОЧНА ИНТЕРНАЦИОНАЛНИОТ ФЕСТИВАЛ „СЛОВЕНИЈА ВО ОХРИД“
6/25/2017  ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД ПРАЗНИКОТ РАМАЗАН БАЈРАМ
6/24/2017  ЧЕСИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ДО ЕТНИЧКАТА ЗАЕДНИЦА НА ЕЃИПЌАНИТЕ
6/23/2017  ПОСТАВЕНИ НОВИ КОНТЕЈНЕРИ ЗА СТАКЛО
6/22/2017  ОБУКА ЗА РАЗВОЈ НА ПРЕТПРИЕМНИШТВОТО
6/22/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ПРИРЕДИ ИФТАРСКА ВЕЧЕРА
6/21/2017  ЕВРОАМБАСАДОРОТ САМУЕЛ ЖБОГАР ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
6/20/2017  АВСТРАЛИСКАТА АМБАСАДОРКА ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА ОХРИД
6/20/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ОРГАНИЗИРА ИФТАРСКА ВЕЧЕРА
6/20/2017  С О О П Ш Т Е Н И Е ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН за УЗ 2, дел од УБ 2.3 – опфат 6, Охрид, општина Охрид - НАЦРТ ПЛАН – плански период 2014-2019
6/20/2017  ЗАПАЛЕНИ КОНТЕЊЕРИ КАЈ ЛАБИНО
6/20/2017  ЗАПОЧНУВААТ ОБУКИТЕ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА КОНКУРЕНТНОСТА НА ПАЗАРОТ НА ТРУДОТ
6/19/2017  ШАХОВСКА ОЛИМПИЈАДА ЗА СЛЕПИ ЛИЦА
6/19/2017  ЈАВЕН ОГЛАС бр.01/2017 За добивање на дозволи за вршење на дополнителен сезонски превоз на патници
6/19/2017  ЗАВРШИ СЕДУМДЕСЕТ И ПРВАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
6/16/2017  ЗАПОЧНА 16-0Т МЕЃУНАРОДЕН МУЗИЧКИ НАТПРЕВАР–“ОХРИДСКИ БИСЕРИ“
6/16/2017  О Г Л А С БР. 06/2017 ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА ВРЕМЕНО КОРИСТЕЊЕ НА ПОВРШИНИ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА УРБАНА ОПРЕМА
6/16/2017  О Г Л А С БР. 05/2017 ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА НЕИЗДАДЕНИ СЛОБОДНИ ЛОКАЦИИ ЗА ВРЕМЕНО КОРИСТЕЊЕ НА ПОВРШИНИ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА УРБАНА ОПРЕМА
6/15/2017  С О О П Ш Т Е Н И Е ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ јавна анкета и јавна презентација на Детален урбанистички план за измена и дополнување на ДЕЛ 2 од ДУП за УЗ 6, УБ 6.2
6/15/2017  СЕ ПОДГОТВУВА ТЕРЕНОТ ЗА НОВИОТ ДРВОРЕД НА БУЛ. ТУРИСТИЧКА
6/14/2017  РАБОТНА СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СО МИНИСТРИТЕ САДУЛУ ДУРАКУ, РАМИЗ МЕРКО И ЗОРАН ШАПУРИЌ
6/14/2017  ПОСТАВЕН КАМЕН ТЕМЕЛНИКОТ ЗА ЗАТВОРЕНИОТ ГРАДСКИ ЗЕЛЕН ПАЗАР
6/14/2017  СВИКАНА СЕДУМДЕСЕТ И ПРВАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
6/13/2017  ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА Локална урбанистичка планска документација за големи угостителски единици - Б3 КО ОРОВНИК
6/9/2017  СПОРТСКИ ИГРИ И СРЕДБИ НА СИНДИКАТОТ НА УПОЗ
6/8/2017  БЕСПЛАТНА ОБУКА ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ПРЕТПРИЕМНИШТВОТО
6/8/2017  АТРАКТИВНАТА ПЕШАЧКО РЕКРЕАТИВНА ПАТЕКА ОД КАНАЛОТ СТУДЕНЧИШТА ДО ГОРИЦА – СВЕЧЕНО ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА
6/7/2017  СЛЕДНИОТ ВИКЕНД - ЗАПРАШУВАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ
6/7/2017  СВЕЧЕНО ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА ВО СТАРИОТ ДЕЛ НА ГРАДОТ
6/7/2017  ЗАВРШНА ПРИРЕДБА НА ДЕЦАТА ОД ДЕТСКАТА ГРАДИНКА
6/7/2017  ЈАВЕН УВИД И ЈАВНА РАСПРАВА ПО НАЦРТ ИЗВЕШТАЈОТ ЗА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА НА ВЛИЈАНИЕТО НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ЗА ЛУПД СО НАМЕНА Г2-ЛЕСНА ИНДУСТРИЈА НА ДЕЛ ОД КП 821/1 КО КОСЕЛ, ОПШТИНА ОХРИД
6/6/2017  КООРДИНАТИВЕН СОСТАНОК ЗА ПРОЕКТОТ „АКТ“
6/5/2017  САНАЦИЈА НА ОШТЕТЕНИТЕ СООБРАЌАЈНИ ЗНАЦИ
6/5/2017  АКТИВИРАЊЕ НА ГРАЃАНИТЕ ЗА ГРИЖА КОН ЖИВОТНАТА СРЕДИНА
6/2/2017  ОХРИД Е ПОДГОТВЕН ДА ТРЧАТ
6/2/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА ОТВОРАЊЕТО НА МЕЃУНАРОДНИОТ КОНГРЕС НА ОТОРИНОЛАРИНГОЛОЗИТЕ
6/1/2017  НЕДЕЛА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА
6/1/2017  ЗАПОЧНУВА ЛЕТНИОТ РЕЖИМ НА НАПЛАТА НА ЈАВНИОТ ПАРКИНГ ПРОСТОР
6/1/2017  ЦВЕТНИ БАЛКОНИ-ЦВЕТЕН ОХРИД
5/29/2017  АКЦИЈА ЗА КАБАСТ ОТПАД ВО КОСЕЛ, ВАПИЛА И ЛИВОИШТА
5/27/2017  ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД ПРАЗНИКОТ РАМАЗАН БАЈРАМ
5/27/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА ISEO - ИТАЛИЈА
5/26/2017  ОШТЕТУВАЊЕ НА САДНИЦИТЕ НА ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА
5/26/2017  ПУШТЕНИ ВО УПОТРЕБА СЕМАФОРИТЕ НА ПРЕСЕКОТ НА УЛИЦИТЕ „ЖЕЛЕЗНИЧКА“ И „КЛЕНОЕЦ“
5/25/2017  СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ВОЛОНГОГ ГОРДОН БРОДБЕРИ
5/24/2017  СВЕЧЕНО ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА СВЕТИТЕ КИРИЛ И МЕТОДИЈ
5/23/2017  ПРОМОЦИЈА НА СПОРТОТ И СЕМЕЈНИТЕ ВРЕДНОСТИ
5/23/2017  ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД НАЦИОНАЛНИОТ ДЕН НА ВЛАСИТЕ
5/22/2017  УСПЕШЕН НАСТАП НА ОУ „КОЧО РАЦИН“ НА ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР „ПИОНЕРСКИ СЕМАФОР“
5/22/2017  АКТИВНОСТИ НА Ј.П. ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ
5/19/2017  Ј.П. ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ ГО УРЕДУВА ЦЕНТРАЛНОТО ГРАДСКО ПОДРАЧЈЕ
5/19/2017  МАТУРСКА ПАРАДА 2017
5/17/2017  НОВА СПОРТСКО – РЕКРЕАТИВНА МАНИФЕСТАЦИЈА ВО ОХРИД
5/17/2017  РАБОТИЛНИЦА ЗА ПРЕТПИЕМАЧИ И НЕВРАБОТЕНИ
5/16/2017  МАТУРСКА ПАРАДА 2017
5/15/2017  ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ЛУПД ЗА ГП1 НА КП БР.2509/1, 2510/2, 2525/1, 2542, 2522, 2523, 2524, 2549, 2550, 2551, 2552, 2553, 2554, 2557, 2558, 2559 И 2560/5 КО КОЊСКО
5/15/2017  ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ЛУПД СО НАМЕНА Б4-ДЕЛОВНИ ПРОСТОРИИ НА ДЕЛ ОД КП 821 КО КОСЕЛ
5/15/2017  ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР ПО ФИЗИКА
5/15/2017  УЧИЛИШНИ ИГРИ БЕЗ ГРАНИЦИ
5/13/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА СНИМАЊЕТО НА ФИЛМОТ „ДЕДО И ВНУК“
5/12/2017  ДЕНОВИ НА РУСКИОТ ФИЛМ
5/11/2017  САДНИЦИТЕ ОД ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА КАЈ КАНАЛОТ СТУДЕНЧИШТА МЕТА НА НЕСОВЕСНИ ГРАЃАНИ
5/11/2017  ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА НА СОВЕТОТ ГОРДАНА КОЊАНОВСКА НА СЕТОТ ОД ФИЛМОТ “ДЕДО И ВНУК“
5/10/2017  КОНКУРС ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА КАНДИДАТИ ЗА БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ЗА: OСНОВНИ ПОЗНАВАЊА ОД ЕЛЕКТРО СТРУКА, ОСНОВНИ ПОЗНАВАЊА ОД МАШИНСКА СТРУКА, КРОЕЊЕ И ШИЕЊЕ, ПЕКАРИ И СМЕТКОВОДИТЕЛИ ЗА НЕВРАБОТЕНИ ЛИЦА ОД ОПШТИНА ОХРИД
5/9/2017  ВО ОХРИД ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ЕВРОПА
5/8/2017  ИЗЛОЖБА ПОСВЕТЕНА НА „ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМОТ“
5/8/2017  ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА РЕШЕНИЈАТА ЗА ИЗВРШЕНА КАТЕГОРИЗАЦИЈА НА УГОСТИТЕЛСКИ ОБЈЕКТИ ЗА СМЕСТУВАЊЕ
5/8/2017  ИПАРД ПРОГРАМА 2014-2020
5/6/2017  СОВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА СООБРАЌАЈОТ НА ПАТИШТАТА ВО ОПШТИНА ОХРИД
5/6/2017  ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ДО МАКЕДОНСКАТА ПОЛИЦИЈА
5/5/2017  ПРОДОЛЖУВА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈАТА НА ЕВРОПСКИОТ ПАРТНЕРСКИ ПРОЕКТ LAKTIVE TOURISM
5/4/2017  С О О П Ш Т Е Н И Е ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА УЗ 15, ДЕЛ ОД УБ 15.5 – ОПФАТ 1, КО ОХРИД 2, ОПШТИНА ОХРИД НАЦРТ ПЛАН 2014-2019
5/4/2017  С О О П Ш Т Е Н И Е ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА УЗ 3, ДЕЛ ОД УБ 3.2 – ОПФАТ 2, ОПШТИНА ОХРИД НАЦРТ ПЛАН 2014-2019
5/4/2017  АКТИВНОСТИ НА Ј.П. ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ
5/4/2017  С О О П Ш Т Е Н И Е ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА ГП 1 НА КП 10426/1 ВО УЗ 10, ДЕЛ ОД УБ 10.2, КО ОХРИД 2, ОПШТИНА ОХРИД НАЦРТ ПЛАН 2015-2020
5/2/2017  НА ОХРИДСКИОТ АЕРОДРОМ ПРИСТИГНА ПРВАТА ГРУПА ХОЛАНДСКИ ТУРИСТИ
5/2/2017  ИЗВЕСТУВАЊЕ
4/28/2017  ПРИЈАВУВАЊЕ НА ШТЕТИТЕ ОД НЕОДАМНЕШНИОТ МРАЗ
4/28/2017  ПОЗНАТИ ПРОГРАМИТЕ И ПРОЕКТИТЕ КОИ ЌЕ ГИ ФИНАНСИРА ОПШТИНА ОХРИД
4/27/2017  ЗАВРШИ СЕДУМДЕСЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
4/25/2017  СО АКЦИЈА „КРЕИРАЈ ЈА СВОЈАТА ОРГАНСКА ГРАДИНА“ ОХРИД ГО ОДБЕЛЕЖА ДЕНОТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА
4/24/2017  ПАНАХИДА И ПРИГОДНА ПРОГРАМА ВО ЧЕСТ НА ХРИСТО УЗУНОВ
4/24/2017  СВЕЖО ЦВЕЌЕ НА СПОМЕН-ОБЕЛЕЖЈЕТО НА ХРИСТО УЗУНОВ ВО ГРАДСКИОТ ПАРК
4/24/2017  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА ШТЕТИ НА ЗЕМЈОДЕЛСКИ НАСАДИ ОД НИСКИТЕ ТЕМПЕРАТУРИ
4/21/2017  ПРОГРАМА: 112 ГОДИНИ ОД ХЕРОЈСКАТА СМРТ НА ХРИСТО УЗУНОВ
4/21/2017  СРЕДБА НА ОХРИДСКИТЕ СО СОВЕТНИЦИТЕ ОД ОПШТИНА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ
4/21/2017  О Г Л А С Б Р. 04/2017 ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА ВРЕМЕНО КОРИСТЕЊЕ НА ПОВРШИНИ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА УРБАНА ОПРЕМА
4/21/2017  ВО ОХРИД ПОДГОТВЕНА ШОПСКА САЛАТА ЗА ГИНИСОВ РЕКОРД
4/21/2017  СВИКAНА СЕДУМДЕСЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
4/20/2017  ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ЛУПД СО НАМЕНА Г2-ЛЕСНА ИНДУСТРИЈА НА ДЕЛ ОД КП 821/1 КО КОСЕЛ, ОПШТИНА ОХРИД
4/18/2017  ОПШТИНА ОХРИД СО ПРОЕКТ ЗА „ МЕЃУГРАНИЧНА СОРАБОТКА И ИНТЕГРИРАНИ ЗДРАВСТВЕНИ И СОЦИЈАЛНИ УСЛУГИ ЗА СТАРИ ЛИЦА И ДЕЦА И НИВНА РАНА ПРЕВЕНЦИЈА “
4/18/2017  ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“ ЌЕ ПРАКТИЦИРА ОДРЖЛИВО УПРАВУВАЊЕ И ТРЕТМАН НА БИО ОТПАД СО КОРИСТЕЊЕ МЕТОДИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА БИО ГОРИВО
4/16/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ РАДОСНАТА ВЕСТ ЗА ХРИСТОВОТО ВОСКРЕСЕНИЕ ЈА ДОЧЕКА ВО ЦРКВАТА СВ. БОГОРОДИЦА – КАМЕНСКО
4/14/2017  ВЕЛИГДЕНСКА ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ
4/13/2017  ОТВОРЕН ВЕЛИГДЕНСКИОТ САЕМ
4/13/2017  РЕПОРТАЖА ЗА ОХРИД ВО ПОЛСКИОТ МАГАЗИН „KONTYNENTY“
4/13/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА УВИД НА ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА КАЈ КАНАЛОТ СТУДЕНЧИШТА
4/13/2017  БЕСПЛАТЕН ПАРКИНГ ЗА ВЕЛИГДЕН ВО ОХРИД
4/12/2017  РАБОТНА СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА УНЕСКО
4/12/2017  JАВЕН ПОВИК 01/2017 ЗА ДОСТАВУВАЊЕ БАРАЊА ЗА КОРИСТЕЊЕ НА СРЕДСТВА ОД ПРОГРАМАТА ЗА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА НА РУРАЛНИОТ РАЗВОЈ ЗА 2017 ГОДИНА
4/12/2017  ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ОХРИД ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА БЛЕД, СЛОВЕНИЈА
4/12/2017  СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СО ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ВТОРАТА КРАГУЕВАЧКА ГИМНАЗИЈА
4/12/2017  РУСКИОТ „БИЛТЕН ЗА ТУРИЗАМ И КУЛТУРА“ ПИШУВА ЗА ОХРИД
4/10/2017  ОХРИД ПРЕТСТАВЕН НА САЕМОТ ЗА ТУРИЗАМ ВО ВЕЛИКО ТРНОВО, Р. БУГАРИЈА
4/10/2017  АКТИВНОСТИ НА ЈАВНА ХИГИЕНА
4/7/2017  ПОВЕЌЕ АКТИВНОСТИ НА МЈП ПРОАКВА РЕ ВОДОВОД ОХРИД
4/7/2017  ПРЕЗЕНТАЦИЈАТА НА ОХРИД ГИ ПОПОЛНИ СТРАНИЦИТЕ НА РУСКИТЕ МЕДИУМИ
4/7/2017  ОДБЕЛЕЖАНА 115-ГОДИШНИНАТА ОД СМРТТА НА МЕТОДИ ПАТЧЕ
4/7/2017  СПОРТСКИ ИГРИ „ЖИВЕЈ ЗДРАВО- ЖИВЕЈ БЕЗБЕДНО“
4/7/2017  ПОДИГНАТО СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈЕ ВО ЧЕСТ НА БЛАГОЈЧЕ КРСТАНОСКИ
4/7/2017  ЧИСТЕЊЕ ВО ПЕШТАНИ
4/5/2017  ПАРТЕРНО СЕ УРЕДУВА „СВЕТИЈОНСКАТА КУЌА“ ВО ВЕЛГОШТИ
4/5/2017  115 ГОДИНИ ОД ЗАГИНУВАЊЕТО НА МЕТОДИ ПАТЧЕ
4/5/2017  ЧИСТЕЊЕ ВО ЛАГАДИН
4/4/2017  ВО ЧЕТВРТОК ПРЕКИН НА ВОДОСНАБДУВАЊЕТО
4/3/2017  АКЦИЈА ЗА КАБАСТ ОТПАД ВО ЕЛШАНИ И КОЊСКО
4/3/2017  РЕКСТРУКЦИЈА НА ТРОТОАРИТЕ И ЗАМЕНА НА ДРВОРЕДОТ НА БУЛ.„ТУРИСТИЧКА“ ОД КРУЖНИОТ ТЕК СО УЛ.„СТИВ НАУМОВ“ ДО КРУЖЕН ТЕК СО УЛ.„БИСТРИЦА“
4/3/2017  ПО ПОВОД ДЕНОТ НА АУТИЗМОТ ДЕЛ ОД ОПШТИНСКАТА ЗГРАДА БЕШЕ ОСВЕТЛЕНА ВО СИНО
4/3/2017  РАСЧИСТУВАЊЕ НА КРАЈБРАЖЈЕТО
3/31/2017  НАЈМЛАДИТЕ ГО ОДБЕЛЕЖАА ДЕНОТ НА ШЕГАТА
3/31/2017  РАБОТНИ ЗАФАТИ НА ЈП „ГРАДСКИ ГРОБИШТА“
3/29/2017  БЕЛГИСКИ ИНВЕСТИТОРИ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
3/29/2017  ВО МОСКВА ПРОМОВИРАНА OХРИДСКАТА ТУРИСТИЧКА ПОНУДА
3/29/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ ОСТВАРИ РАБОТНА СРЕДБА СО РУСКИОТ ДИРЕКТОР НА ФЕДЕРАЛНАТА АГЕНЦИЈА ЗА ТУРИЗАМ КОРУВКИН
3/28/2017  ПРОМОЦИЈА НА ОХРИД ВО МОСКВА
3/24/2017  ПРИГОДНО ОДБЕЛЕЖАН „ЧАСОТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА“
3/24/2017  ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ПРОМОВИРАНО ВО ТУРЦИЈА
3/20/2017  НАСТАВНИЦИ ОД ОУ „ ГРИГОР ПРЛИЧЕВ“ ВО ЕДУКАТИВНА ПОСЕТА НА ОУ „ ПЕСНИЦА“ ОД МАРИБОР
3/18/2017  ЗАПОЧНА УЧИЛИШНАТА СПОРТСКА ЛИГА
3/16/2017  АСФАЛТИРАНИ ПОВЕЌЕ ПРИСТАПНИ УЛИЦИ ВО ГРАДОТ
3/16/2017  ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ДУП ЗА ГРАДЕЖНА ПАРЦЕЛА НА КП БР.10143/1 ВО УЗ 10, УБ 10.3, КО ОХРИД 2, ОПШТИНА ОХРИД
3/15/2017  ОПШТИНА ОХРИД ДОБИ НОВ ЕВРОПСКИ ГРАНТ ЗА ЕВРОПСКИ ПАРТНЕРСКИ ПРОЕКТ ЗА ДИГИТАЛИЗАЦИЈА НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО
3/14/2017  ЗАВРШИ ШЕЕСЕТ И ДЕВЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
3/14/2017  ПОЗИТИВНИ ИЗВЕШТАИ КОИ ПОКАЖУВААТ УСПЕШЕН ЧЕТИРИГОДИШЕН МАНДАТ
3/14/2017  ОХРИД ПРОМОВИРАН ВО ЗАЕДНИЧКОТО ВИДЕО НА ЕВРОПСКИОТ ПРОЕКТ LAKTIVE TOURISM
3/10/2017  РАСЧИСТУВАЊЕ НА ПОЛИГОНОТ
3/10/2017  СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ СО КИНЕСКАТА АМБАСАДОРКА ЈИН ЛИСЈЕН
3/9/2017  СТАВЕНИ ВО УПОТРЕБА ПОДЗЕМНИТЕ КОНТЕЈНЕРИ
3/8/2017  ТРАДИЦИОНАЛЕН КОНЦЕРТ НА КУД „ ЃЕРДАН“
3/8/2017  СВИКАНА ШЕЕСЕТ И ДЕВЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
3/3/2017  С О О П Ш Т Е Н И Е ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА Предлог ДУП за ГП на КП 10143/1, во УЗ 10,УБ 10.3, КО Охрид 2 Општина Охрид
3/1/2017  СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ ВО СООБРАЌАЈОТ НА ПАТИШТАТА НА ГРАД ОХРИД
2/28/2017  ЗАВРШИ ШЕЕСЕТ И ОСМАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
2/27/2017  ОДБЕЛЕЖАНА 109 ГОДИШНИНАТА ОД СМРТТА НА ГЕМИЏИЈАТА МАРКО БОШЊАКОВ
2/27/2017  „ОХРИДСКА ВЕЧЕР И ОХРИДСКИ ДЕНОВИ“ ВО БЕЛГРАД
2/24/2017  ВО ПОНЕДЕЛНИК ЌЕ СЕ ОДБЕЛЕЖИ 109 ГОДИШНИНАТА ОД СМРTТА НА ГЕМИЏИЈАТА МАРКО БОШЊАКОВ
2/22/2017  ИСЧИСТЕНО КОРИТОТО НА РЕКАТА ВО НАСЕЛБА РАЧА
2/22/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ВО ОБИКОЛКА НА ПОДМОЉЕ И ВЕЛГОШТИ
2/22/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ДИРЕКТОРОТ ЗА РАЗВОЈ НА МЕЃУНАРОДНИ ПРОЕКТИ НА ШКОЛАТА ОД ФУДБАЛСКИОТ КЛУБ „БАРСЕЛОНА“
2/22/2017  СВИКНА ШЕЕСЕТ И ОСМАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
2/21/2017  ПРОМОВИРАНА ПОШТЕНСКАТА МАРКА СО МОТИВИ ОД ОХРИД ШТО СЕ ИЗДАВА ВО РУСИЈА
2/15/2017  ВО ЗАВРШНА ФАЗА Е ИЗГРАДБАТА НА ПЕШАЧКО – РЕКРЕАТИВНАТА ПАТЕКА КАНАЛ СТУДЕНЧИШТА ХОТЕЛ ПАРК
2/14/2017  РАСЧИСТУВАЊЕ ВО НАСЕЛБАТА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
2/13/2017  ЗАВРШИ РАСЧИСТУВАЊЕТО КАЈ ГРАШНИЦА
2/13/2017  ЗАПОЧНАА УЧИЛИШНИТЕ ИГРИ БЕЗ ГРАНИЦИ
2/8/2017  СЕ УРЕДУВА ПРОСТОРОТ КАЈ РЕКАТА ГРАШНИЦА
2/8/2017  JАВНИОТ ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ ОД ЈАВЕН ИНТЕРЕС Е ОТВОРЕН ЗАКЛУЧНО СО 13.02.2017 ГОДИНА
2/8/2017  НИНА БАЛАБАН ПРОГЛАСЕНА ЗА СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА
2/7/2017  ОУ „ГРИГОР ПРЛИЧЕВ“ ГО ОДБЕЛЕЖА СВОЈОТ ПАТРОН
2/7/2017  ОБНОВЕНО: ЈАВЕН ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ОД ОБЛАСТА НА ОДРЖЛИВИОТ ЛОКАЛЕН ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ И ТУРИЗМОТ ЗА 2017
2/6/2017  ДОПОЛНУВАЊЕ НА БАРАЊЕТО ЗА КОРИСНИЦИ СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА КОМУНАЛНИ ТРОШОЦИ
2/6/2017  БРОЈНИ СВЕЧЕНОСТИ ВО ЧЕСТ ГРИГОР ПРЛИЧЕВ
2/6/2017  СТИХОВИ И ЗВУЦИ ЗА ПРЛИЧЕВ
2/5/2017  ВРАЧЕНА НАГРАДАТА “ГРИГОР ПРЛИЧЕВ“ ЗА НАЈДОБРА ПОЕМА НА ПИСАТЕЛОТ ЗОРАН ПЕЈКОСКИ
2/3/2017  ПОДРАЧНОТО УЧИЛИШТЕ НА ОУ,,ГРИГОР ПРЛИЧЕВ” ВО РАЧА ГО ОДБЕЛЕЖА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК
2/2/2017  ЧИСТЕЊЕ КАЈ ХОТЕЛ МИЛЕНИУМ И ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА ВО РАЧА
2/2/2017  ДОДЕЛЕНИ ОПШТИНСКИТЕ СТИПЕНДИИ ЗА УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ
2/2/2017  УТРЕ ПОЧНУВААТ ГОДИНАШНИТЕ „ПРЛИЧЕВИ БЕСЕДИ“
2/2/2017  ИНФОРМАТИВНА СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЦИТЕ НА МЕСНИТЕ И УРБАНИТЕ ЗАЕДНИЦИ И ЗДРУЖЕНИЈАТА НА ГРАЃАНИ
2/2/2017  ПРОГРАМА „ПРЛИЧЕВИ БЕСЕДИ“ - 2017
2/1/2017  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ОД ОБЛАСТА НА ОДРЖЛИВИОТ ЛОКАЛЕН ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ И ТУРИЗМОТ ЗА 2017
1/31/2017  СЕМИНАР ЗА „ ИПА ФОНДОВИ -5 КОМПОНЕНТА - ИПАРД 2”
1/30/2017  РАСЧИСТЕНА ДИВАТА ДЕПОНИЈА ОД РЕКАТА „СУШИЦА“
1/30/2017  ПОЗНАТИ КОРИСНИЦИТЕ НА СУБВЕНЦИИ ЗА КОМУНАЛНИ ТРОШОЦИ
1/28/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА ПРИЕМОТ КАЈ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ИВАНОВ
1/27/2017  ПРЕС НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ
1/27/2017  ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ДО ПРИПАДНИЦИТЕ НА СРПСКАТА ЗАЕДНИЦА
1/26/2017  ЈАВЕН УВИД И ЈАВНА РАСПРАВА ПО НАЦРТ ИЗВЕШТАЈОТ ЗА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА НА ВЛИЈАНИЕТО НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ЗА ЛУПД ГП 1 НА КП БР. 2440/3 ,КО КОЊСКО (ИЗГРАДБА НА ОБЈЕКТИ СО НАМЕНА А4 –ВРЕМЕНО СМЕСТУВАЊЕ ) ОПШТИНА ОХРИД
1/25/2017  ЗАВРШИ 66 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
1/24/2017  КОНКУРС ЗА ПРИБИРАЊЕ НА БАРАЊА ЗА КОРИСТЕЊЕ НА СРЕДСТВА ОД БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД ПРЕКУ СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ТРОШОЦИ ЗА КОРИСТЕЊЕ НА СПОРТСКИТЕ ТЕРЕНИ НА ЈП,, БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ”-ОХРИД
1/24/2017  ОТВОРЕН УНГАРСКИ КОНЗУЛАТ ВО ОХРИД
1/23/2017  ОПШТИНА ОХРИД ПОКРЕНА ИНИЦИЈАТИВА ЗА ПОМОШ НА МИТРА СЕКУЛОСКА
1/23/2017  ЈАВЕН ОГЛАС БР.02/2017 ЗА ДОБИВАЊЕ ЛОКАЦИЈА СО ПРАВО ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА УРБАНА ОПРЕМА (ДЕТСКИ ИГРАЛИШТА-ЗАБАВА НА ОТВОРЕНО, ПОКРИЕНИ И НЕПОКРИЕНИ ШАНКОВИ) НА ПОДРАЧЈЕТО НА ОПШТИНА ОХРИД
1/20/2017  СЕ БАРА СООДВЕТЕН ПРСТОР ЗА СЕДИШТЕ НА ОХРИДСКАТА АКАДЕМИЈА НА ХУМАНИЗМОТ
1/20/2017  СО ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА ДЕНОТ НА РИБАРИТЕ ЗАВРШИЈА БОГОЈАВЛЕНСКИТЕ ПРАЗНУВАЊА
1/19/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ И ЕВРОАМБАСАДОРОТ ЖБОГАР ЗАЕДНО ГИ СЛЕДЕА БОГОЈАВЛЕНСКИТЕ ПРАЗНУВАЊА
1/19/2017  ВЕЛИЧЕСТВЕН ВОДОСВЕТ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ЗА БОГОЈВЛЕНИЕ – ВОДИЦИ
1/18/2017  СВИКАНА ШЕЕСЕТ И СЕДМАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
1/18/2017  ЈАВЕН ОГЛАС БР.01/2017 ЗА ДОБИВАЊЕ ЛОКАЦИЈА СО ПРАВО ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА ВРЕМЕНИ ОБЈЕКТИ
1/18/2017  СЕ Е ПОДГОТВЕНО ЗА УТРЕШНИОТ ВОДОСВЕТ ЗА „БОГОЈАВЛЕНИЕ-ВОДИЦИ“
1/18/2017  СВЕТСКАТА НАГРАДА ЗА ХУМАНИЗАМ ВРАЧЕНА НА ГОДИНЕШНИОТ ЛАУРЕАТ ЈИРЖИ СВОБОДА
1/18/2017  ДОДЕЛЕНИ ХУМАНИТАРНИ ПАКЕТИ НА СЕМЕЈСТВА ОД СОЦИЈАЛЕН РИЗИК
1/17/2017  ОХРИД ПРАЗНИЧНО УКРАСЕН ЗА ВОДИЦИ
1/17/2017  СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СО ЈАПОНСКА ДЕЛЕГАЦИЈА
1/16/2017  ТРИДНЕВНА ПРОГРАМА ЗА ЧЕСТВУВАЊЕ НА БОГОЈАВЛЕНИ - ВОДИЦИ
1/16/2017  ЈАПОНСКА ДЕЛЕГАЦИЈА ЌЕ ГО ПОСЕТИ ОХРИД
1/13/2017  ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА
1/13/2017  НОВИ ВАСИЛИЧАРСКИ КУМОВИ СЕ АЛАЧОВ, МОМИРОСКА И ПРАНГОСКИ
1/13/2017  ЈАВЕН ПОВИКЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ ОД ЈАВЕН ИНТЕРЕС НА ОПШТИНА ОХРИД ЗА 2017 ГОДИНА
1/12/2017  ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ ЗА НАЈУБАВО УКРАСЕН НОВОГОДИШЕН ДВОР
1/11/2017  ПРИВРШУВААТ ПОДГОТОВКИТЕ ЗА ГОДИНАШНОТО МАСОВНО ЧЕСТУВАЊЕ НА БОГОЈАВЛЕНИЕ-ВОДИЦИ И ДЕНОТ НА РИБАРИТЕ
1/11/2017  ПРОДОЛЖЕН РОКОТ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА ДОКУМЕНТАЦИЈАТА ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ТРОШОЦИТЕ ЗА КОМУНАЛНИ УСЛУГИ
1/10/2017  ОПШТИНА ОХРИД ЌЕ ПОМОГНЕ ВО РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ОПОЖАРЕНАТА КУЌА НА МУЗАФЕР САДИК
1/10/2017  ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“ АКТИВНО НА ТЕРЕН
1/9/2017  СЕ РАСЧИСТУВАШЕ ЧАРШИЈАТА ОД СНЕГ
1/9/2017  ЕКИПИ НА ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“ НА ТЕРЕН ПО ПРВИОТ СНЕГ
1/6/2017  БОЖИКНА ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ
1/6/2017  СО БОЖИЌНА ПЕСНА МЛАДИТЕ ОХРИЃАНЧИЊА ГО НАЈАВИЈА ХРИСТОВОТО РАЃАЊЕ
1/5/2017  ПАЛМИТЕ ЗАШТИТЕНИ ПО НАЈАВАТА ЗА НИСКИ ТЕМПЕРАТУРИ
1/5/2017  БАДНИКОВА ЛИТИЈА НИЗ УЛИЦИТЕ НА ОХРИД
1/3/2017  ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ВО УЗ 2, ДЕЛ ОД УБ 2.4 ОПФАТ 3, КО ОХРИД 3, ОПШТИНА ОХРИД
1/3/2017  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ БАРАЊА ЗА ДОБИВАЊЕ СУБВЕНЦИИ НА ДЕЛ ОД УПЛАТЕНАТА ТАКСА ЗА ПРИВРЕМЕН ПРЕСТОЈ НА ДОМАШНИ И СТРАНСКИ ТУРИСТИ ВО НИВНИТЕ СМЕСТУВАЧКИ КАПАЦИТЕТИ
1/3/2017  ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА
1/2/2017  ПРИГОДНИ ПОДАРОЦИ ЗА ПРВОРОДЕНОТО БЕБЕ ВО ОХРИД
1/1/2017  ОХРИЃАНИ И ГОСТИТЕ НОВАТА ГОДИНА ЈА ДОЧЕКАА НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД
12/31/2016  НОВОГОДИШНО ОБРАЌАЊЕ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ
12/30/2016  ПОВТОРЕНА ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ДУП за дел од УЗ 2, дел од блок 2.4 – опфат 1, ОПШТИНА ОХРИД 2010-2020,Нацрт план
12/30/2016  АРХИВАТА НА ОПШТИНА ОХРИД ЌЕ РАБОТИ И НА 31 ДЕКЕМВРИ
12/29/2016  НОВОГОДИШЕН РУЧЕК ЗА СОЦИЈАЛНО РАНЛИВИТЕ ГРАЃАНИ НА ОХРИД
12/28/2016  НОВОГОДИШНА СРЕДБА ВО ЦРВЕН КРСТ ОХРИД
12/28/2016  ОБЈАВА ЗА ЕЛЕКТРОНСКОТО ЈАВНО НАДДАВАЊЕ
12/28/2016  ДЕЛЕГАЦИЈА НА ОПШТИНАТА ЕСЕНЛЕР ОД ИСТАНБУЛ ВО ПОСЕТА НА ОХРИД
12/28/2016  ПРЕДНОВОГОДИШЕН НАСТАП НА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУ „ХРИСТО УЗУНОВ“
12/27/2016  ЧИСТЕЊЕ НА УЛ. КЛЕНОЕЦ И УЛ. РАДОЈЦА НОВЧИЌ
12/27/2016  НОВОГОДИШНА ЗАБАВА НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД
12/26/2016  ПРОДОЛЖУВА ПРЕДНОВОГОДИШНАТА ПРОГРАМА НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД
12/26/2016  ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЛУПД ЗА ГП 1 НА КП 2440/3, КО КОЊСКО
12/24/2016  БОЖИЌНА ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ЗА ВЕРНИЦИТЕ ОД КАТОЛИЧКА ВЕРОИСПОВЕД
12/23/2016  ЗАВРШИ ШЕЕСЕТ И ШЕСТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/23/2016  БУЏЕТОТ ЗА 2017 ГОДИНА – РЕАЛЕН И СО РАЗВОЈНА КОМПОНЕНТА
12/23/2016  ОЕМУЦ „СВ. НАУМ ОХРИДСКИ“ ПРОСЛАВИ 50 ГОДИНИ ПОСТОЕЊЕ
12/23/2016  ПОЗНАТИ ДОБИТНИЦИТЕ НА УЧЕНИЧКИТЕ И СТУДЕНТСКИ СТИПЕНДИИ
12/22/2016  ПРЕДНОВОГОДИШНА ПРОГРАМА НА ОСНОВЦИТЕ И СРЕДНОШКОЛЦИТЕ НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД
12/21/2016  ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА НАСТАВАТА НА ТУРСКИ ЈАЗИК
12/20/2016  ЗАПОЧНА ПРЕДНОВОГОДИШНАТА ПРОГРАМА НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД
12/19/2016  СВИКАНА ШЕЕСЕТ И ШЕСТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/19/2016  СЕ УРЕДУВА ТРОТОАРОТ НА УЛИЦАТА НИКОЛА КАРЕВ
12/15/2016  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ГЕНЕРАЛНИОТ ДИРЕКТОР НА УНЕСКО- ИРИНА БОКОВА И MICHTELD ROSSLER
12/14/2016  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ УТРЕ ВО ПАРИЗ НА СРЕДБА СО ДИРЕКТОРКАТА НА УНЕСКО ИРИНА БОКОВА
12/14/2016  ИЗБОР НА НАЈУСПЕШЕН СПОРТИСТ ЗА 2016 ГОДИНА
12/14/2016  КОНКУРС ЗА НАЈУБАВО УКРАСЕН НОВОГОДИШЕН ДВОР ИЛИ БАЛКОН ЗА 2017 ГОДИНА
12/13/2016  ЈАВНА РАСПРАВА ЗА НАЦРТ-ФИСКАЛНАТА СТРАТЕГИЈА И РАЗВОЈНИТЕ ПРОГРАМИ
12/13/2016  ОХРИД БЛЕСНА ВО НОВОГОДИШЕН СЈАЈ
12/13/2016  ЈАВЕН ОГЛАС за поднесување на барања за субвенционирање на трошоци за комунални услуги
12/12/2016  ВО ФАКУЛТЕТОТ ЗА ТУРИЗАМ И УГОСТИТЕЛСТВО ОТВОРЕНА БОТАНИЧКА ГРАДИНА
12/9/2016  СВЕЧЕНА ПРИРЕДБА ПО ПОВОД ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА ОУ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
12/8/2016  ДЕНЕС ПРОДОЛЖИЈА ЧЕСТВУВАЊАТА НА ПРАЗНИКОТ СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ
12/8/2016  СВЕЧЕНО ОДБЕЛЕЖАНИ ДЕНОТ НА СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ – ПАТРОНОТ НА ОХРИД
12/7/2016  ИЗЛОЖБА НА РОДНОКРАЈНИ ЛИКОВНИ УМЕТНИЦИ
12/7/2016  ПРОМОВИРАНО ДВД-ИЗДАНИЕТО „ОХРИД ВО МОИТЕ СПОМЕНИ“
12/7/2016  ПОЧНУВА ЧЕСТВУВАЊЕТО НА ДЕНОТ НА СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ-ПАТРОНОТ НА ОХРИД
12/7/2016  18 ТРАДИЦИОНАЛНА ИЗЛОЖБА НА ФОТО КЛУБОТ „ОХРИД“
12/6/2016  ДОБИТНИК НА НАГРАДАТА ПАТРОН НА ГРАДОТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ Е МУЗИЧКОТО УЧИЛИШТЕ „МЕТОДИ ПАТЧЕ“ , А НА ПОВЕЛБАТА ОЛИМПИЈКАТА НИНА БАЛАБАН
12/5/2016  СЕ ЧИСТЕШЕ ЧАРШИЈАТА ОД ГУМИ ЗА ЏВАКАЊЕ
12/5/2016  ТУРИСТИЧКИ ИНФО ЦЕНТАР ВО ОХРИД
12/3/2016  ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
12/2/2016  НАЦРТ-ФИСКАЛНА СТРАТЕГИЈА И РАЗВОЈНИ ПРОГРАМИ ЗА 2017 ГОДИНА
12/2/2016  ПОСТАВЕНИ НОВИ ИНФОРМАТИВНИ ТАБЛИ
12/1/2016  ЗАВРШИ ШЕЕСЕТ И ПЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
11/30/2016  ОПШТИНА ОХРИД СЕ ВКЛУЧИ ВО АКЦИЈАТА „ДЕН НА ДРВОТО – ЗАСАДИ ЈА СВОЈАТА ИДНИНА“
11/29/2016  ЈАВЕН ОГЛАС бр.06/2016 за добивање локација со право за поставување на времени објекти на подрачјето на општина Охрид
11/29/2016  АКЦИЈА „ ДЕН НА ДРВОТО-ЗАСАДИЈА СВОЈАТА ИДНИНА“
11/28/2016  И З В Е С Т У В А Њ Е
11/28/2016  ЈАВЕН ОГЛАС бр.05/2016 за добивање локација со право за поставување на урбана опрема на подрачјето на општина Охрид
11/28/2016  СРЕДБА НА БАКРАЧЕСКИ СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА ГЕРМАНСКА НЕВЛАДИНА ОРГАНИЗАЦИЈА
11/25/2016  ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ЛУПД ЗА ИЗГРАДБА НА ВИКЕНД КУЌА НА КП 2922/1, КП 2922/2 И КП 2922/3 КО КОЊСКО
11/25/2016  ПОДГОТОВКИ ЗА ЗИМСКИ УСЛОВИ ВО СТАРИОТ ДЕЛ НА ГРАДОТ
11/25/2016  СЕ ПОСТАВУВА ФЕКАЛНА И АТМОСФЕРСКА КАНАЛИЗАЦИЈА НА УЛИЦА БУДВА
11/25/2016  ОДРЕДЕН Е ПРОСТОР ЗА РЕКЛАМИРАЊЕ НА ПОЛИТИЧКИТЕ ПАРТИИ
11/24/2016  АКТИВНОСТИ НА ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
11/24/2016  СВИКАНА НА ШЕЕСЕТ И ПЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
11/23/2016  СЕ ЗАСАДУВА ЗИМСКАТА ЦВЕТНА РЕКОЛТА
11/21/2016  ОХРИД ПРЕЗЕНТИРАН НА САЕМОТ ВО СОЛУН
11/18/2016  СЕ ЧИСТЕШЕ РЕКАТА СУШИЦА НА ПРЕСЕКОТ СО УЛ. ЖЕЛЕЗНИЧКА
11/18/2016  ОТПОЧНАА ГРАДЕЖНИТЕ РАБОТИ НА НОВАТА АВТОБУСКА СТАНИЦА
11/18/2016  ОПШТИНА ОХРИД Е ОДГОВОРНА ЛОКАЛНА САМОУПРАВА КОЈА СЕ ГРИЖИ ЗА ПРАВАТА НА СВОИТЕ ВРАБОТЕНИ
11/16/2016  АКЦИЈА ЗА ЗЕЛЕН ОТПАД У.З. 14 „РАДОЈЦА НОВИЧИЌ“
11/15/2016  НА ОТВОРЕНИОТ ГРАЃАНСКИ УНИВЕРЗИТЕТОТ “КУЗМАН ШАПКАРЕВ“ ДОДЕЛЕНИ СЕРТИФИКАТИ ЗА СТРУЧНО УСОВРШУВАЊЕ
11/15/2016  АКЦИЈА ЗА РАСЧИСТУВАЊЕ НА ПОТЕГОТ КОСЕЛ, ВАПИЛА, ЛИВОИШТА СИРУЛА
11/14/2016  СЕ ПОСТАВУВА СЕМАФОРСКИ СИСТЕМ НА УЛИЦА „ЖЕЛЕЗНИЧКА“
11/13/2016  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА СРЕДБА СО ЖИТЕЛИТЕ ОД НЕКОЛКУ МЕСНИ ЗАЕДНИЦИ
11/11/2016  ЧИСТЕЊЕ НА РЕЧНИТЕ КОРИТА НА ДЕЛ ОД РЕКАТА „СУШИЦА“ И ВО НАСЕЛБА „РАЧА“
11/11/2016  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ ЌЕ ПОСЕТИ НЕКОЛКУ МЕСНИ ЗАЕДНИЦИ
11/10/2016  СЕ ПОСТАВУВААТ ЦЕФКОВОДИ И СЛИВНИЦИ НА УЛ. „ЦАР САМОИЛ“
11/9/2016  ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА ВО ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ ИНВЕСТИРА ОКОЛУ 180 МИЛИОНИ ДЕНАРИ
11/9/2016  ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА Г3-СЕРВИСИ НА КП 1141/5 КО ЛЕСКОЕЦ ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ЛУПД СО НАМЕНА ОПШТИНА ОХРИД
11/8/2016  СВЕЧЕН КОНЦЕРТ НА ОМУ „МЕТОДИ ПАТЧЕ“
11/8/2016  ОДРЖАНА СРЕДБА СО УРБАНИТЕ ЗАЕДНИЦИ „КОШИШТА“ , „ЖЕЛЕЗНИЧКА“ И „РАДОЈЦА НОВИЧИЌ“
11/8/2016  ИЗБРАНИ НАЈДОБРИТЕ ЛИТЕРАТУРНИ И ЛИКОВНИ ТВОРБИ НА ТЕМА: „ИСЧИСТЕТЕ ГИ ДВОРОВИТЕ СВОИ , ЕСЕНТА ЌЕ ГИ НАСЛИКА СО НАЈУБАВИ БОИ“
11/8/2016  ДЕТСКАТА ГРАДИНКА „ЈАСНА РИСТЕСКА“ ГО ОДБЕЛЕЖА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК
11/8/2016  НОВА ВОДОВОДНА ЛИНИЈА НА УЛИЦАТА „БУДВА“
11/7/2016  ЧЕСТВУВАЊЕ НА ДЕНОТ НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА ОХРИД
11/7/2016  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ЖИТЕЛИТЕ ОД УЗ „ДАМЕ ГРУЕВ“, „БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“ И „ЛЕСКАЈЦА”
11/7/2016  СВЕЧЕНА СЕДНИЦА ПО ПОВОД 7 НОЕМВРИ
11/7/2016  СТАВЕНИ ВО УПОТРЕБА РЕКОНСТРУИРАНИТЕ ПРОСТОРИИ НА ДЕТСКАТА ГРАДИНКА „ЈАСНА РИСТЕСКА“
11/4/2016  ЗАВРШИ ШЕЕСЕТ И ЧЕТВРТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
11/4/2016  ЗАПОЧНУВА НОВИОТ ЦИКЛУС НА СРЕДБИ СО УРБАНИТЕ И МЕСНИТЕ ЗАЕДНИЦИ
11/4/2016  ЌЕ СЕ РЕКОНСТРУИРААТ ТРИ КЛУЧНИ СООБРАЌАЈНИЦИ ВО ОХРИД
11/3/2016  СРЕДБА НА ЕВРОПАРЛАМЕНТАРКАТА ПЕТИР СО ОХРИДСКИТЕ ТУРИСТИЧКИ РАБОТНИЦИ
11/3/2016  ЌЕ СЕ ПОДИГА ЗЕЛЕН ОТПАД У.З. КОШИШТА И У.З. ВОСКА
11/3/2016  ПОЗИТИВНА ОЦЕНА ЗА БЕЗБЕДНОСНАТА СОСТОЈБА ЗА ВРЕМЕ НА ЛЕТНАТА ТУРИСТИЧКА СЕЗОНА
11/2/2016  КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ ОПШТИНСКА НАГРАДА - ПАТРОН НА ГРАДОТ „СВ.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
10/31/2016  ЌЕ СЕ ГРАДИ ИГРАЛИШТЕ ЗА ДЕЦА СО ИНВАЛИДИТЕТ
10/31/2016  РАСЧИСТУВАЊЕ КАЈ х. МИЛЕНИУМ
10/31/2016  СВИКАНА ШЕЕСЕТ И ЧЕТВРТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
10/28/2016  СЕ ГРАДИ КАНАЛИЗАЦИОН