Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
СЕ ПОДГОТВУВА ТЕРЕНОТ ЗА НОВИОТ ДРВОРЕД НА БУЛ. ТУРИСТИЧКА
Untitled Document

Дел од екипите на Ј.П. "Охридски Комуналец" започна со припреми на теренот за засадување на новите дрва на тротоарите на бул. "Туристичка".
 
Заради дотраеноста на стариот дрворед кој претставуваше опасност по минувачите и велосипедистите и предизвикуваше оштетување на бетонот, старите дрва беа отстранети и ќе бидат заменети со нови садници од сортата "Јасен" и "Јавор", на кои корените им одат во вертикала и нема да предизвикуваат пукање на асвалтот на тротоарите.

Повеќе...

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1369  пати
Објавено на: 15.06.17
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©