Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ИМАШЕ ИНТЕРВЈУ ЗА „EUROPA MAGAZIN“ ОД БРИСЕЛ
Untitled Document

На барање на медиумската куќа „Europa Magazin“ од Брисел, градоначалникот Јован Стојаноски, даде интервју во кое посебно се осврна на сегашната и идната регионална, транс-гранична соработка помеѓу Македонија и Грција.

Општина Охрид како што рече градоначалникот Стојаноски успешно имплементира неколку транс-гранични проекти со Универзитетот во Солун и општината Воден, а е вклучена и во големите проекти за заштита на Охридско – Преспанскиот биосферен резерват, како и управувањето со Дримскиот басен.

 

Прочитано:  1394  пати
Објавено на: 15.02.18
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©