Ohrid - City of UNESCO

RSS

В.Д. ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОНСТАНТИН ГЕОРГИЕСКИ УЧЕСНИК НА „ДЕН НА ГРАДОВИТЕ“
08.04.19
Во седиштето на Обединетите нации во Женева, а во организација на Економската комисија за Европа при Обединетите нации, денес, во Женева се одржува работен состанок „Ден на градовите“. Целта на настанот е на едно место да ги собере градоначалниците ...  
ЗАМЕНА НА ДОТРАЕНА ВОДОВОДНА ЛИНИЈА ВО ЛЕСКОЕЦ
08.04.19
Екипите на МЈП „ Проаква“ - РЕ „ Водовод“ денес отпоцнаа со замена на стара и дотраена водоводна линија со нова, на два крака од улицата „ Илинденска“ во с. Лескоец, со што ке се подобри водоснабдуванјето на населението и воедно ке се намалат досега...  
В. Д ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ГЕОРГИЕСКИ ГО ЧЕСТИТА МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА РОМИТЕ
08.04.19
Вршителот на должност градоначалник Константин Георгиески по повод 8-ми април – Меѓународниот ден на Ромите, упати честитка до припадниците на ромската заедница во Република Северна Македонија....  
В.Д. ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ГЕОРГИЕСКИ ПРИСУСТВУВАШЕ НА СВЕЧЕНОТО ОТВОРАЊЕ НА БАЛКАНСКИОТ КОНГРЕС ЗА УРОЛОГИЈА
05.04.19
Вечерва, в.д. градоначаникот на Општина Охрид, Константин Георгиески присуствуваше на свеченото отворање на Балканскиот конгрес за урологија, во организација на Македонското здружение по урологија, а воедно присуствуваше и на основачкото собрание на ...  
АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ПОТЕГОТ ОД „ПЕТЉА“ ДО ПОДМОЉЕ
05.04.19
Екипите на Ј.П.„Охридски Комуналец„ спроведоа акција за чистење на расфрланиот комунален отпад на патниот правец Охрид-Скопје на потегот од „Петља„ до с.Подмоље....  
ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА
05.04.19
Врз основа на член 65 став(6) од Законот за животна средина („Сл.весник на РМ “ бр.53/05, 81/05, 24/07, 159/08, 48/10, 124/10, 51/11, 123/12, 93/13, 42/14, 44/15, 129/15 и 39/16), Општина Охрид, на ден година, 02.04.2019г. донесе О...  
НОВА ВОДОВОДНА ЛИНИЈА НА УЛ. „7-ми НОЕМВРИ“
04.04.19
Екипи на МЈП „Проаква“, деновиве, извршуваат работни активности за поставување на нова водоводна линија на улицата „7-ми Ноември“. Денес, активностите се во завршна фаза. Поставените цевки се со ширина од 225мм. Исто така, екипи на МЈП „Проаква“, де...  
ОТЕЖНАТО ЌЕ СЕ ОДВИВА СООБРАЌАЈОТ НА КРУЖНИОТ ТЕК КАЈ ОПШТАТА БОЛНИЦА
03.04.19
Секторот за комунални дејности, сообраќај и улици ги информира граѓаните, дека утре ( 04.04.2019 г.) ќе се интензивираат градежните активности на кружниот тек кај Општата болница, кои ги изведува градежната фирма АД „Илинден“ од Струга . ...  
РАСЧИСТЕН ПАТЕНИОТ ПРАВЕЦ С.КОСЕЛ-ПРЕНТОВ МОСТ
03.04.19
Денес екипите на Ј.П.„Охридски Комуналец„ спроведоа акција за чистење на расфрлан комунален отпад покрај коловозот од магистралниот пат Охрид-Битола, на потегот од с.Косел до месноста Прентов Мост....  
КУЛТУРЕН ФЕСТИВАЛ „ДЕЦАТА НА БУГАРИЈА ПЕАТ И ИГРААТ ВО ОХРИД“
03.04.19
Вршителот на должност градоначалник, Константин Георгиевски синоќа присуствуваше на отворањето на културниот детски фестивал „Децата на Бугарија пеат и играат во Охрид “ што се одржа во НУЦК „Григор Прличев“. Целта на настанот е да се зајакнат пријат...  
ЗАПОЧНА РЕАЛИЗАЦИЈАТА НА ПРОЦЕСОТ ЗА РАЗДОЛЖУВАЊЕ НА ОПШТИНА ОХРИД
02.04.19
Советот на општина Охрид на денешната седница го усвои извештајот за вкупниот договорен износ по доверители за финансирање на доспеани, а неплатени обврски на општина Охрид и единки корисници до 30.09.2018 година. Со усвојувањето на извештајот, како ...  
ЗАВРШИ ДВАЕСЕТ И ШЕСТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
02.04.19
На дваесет и шестата седница на Советот на општина Охрид, беа прифатени предложените одлуки за формирање комисија за процена и утврдување на висината на штета настаната од природни непогоди, епидемии, епизоотии, епифитотии и други несреќи, за одо...  
ДВАЕСЕТ И ШЕСТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД ЌЕ СЕ ОДРЖИ ДЕНЕС (02.04.2019 г.) СО ПОЧЕТОК ВО 15 ЧАСОТ
02.04.19
Дваесет и шестата седница на Советот на општина Охрид, ќе се одржи денеска (02.04.2019 г.) со почеток во 15 часот. Седницата беше одложена претпладнето поради немање кворум за работа....  
ОДЛОЖЕНА ДВАЕСЕТ И ШЕСТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
02.04.19
Поради немање кворум за работа, денеска беше одложена дваесет и шестата седница на Советот на општина Охрид. Седницата повторно ќе биде закажана, за што јавноста навреме ќе биде информирана....  
ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ПЛОВДИВ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
02.04.19
Вршителот на должност градоначалник Константин Георгиевски денеска прими делегација од Пловдив, Р. Бугарија предводена од заменик градоначалникот Георги Горгиев. На протоколарната средба на која присуствуваа и нивните раководители на секторите за ...  
Останати вести...  
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©