Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ОГЛАС ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ УЧЕСТВО ВО МАНИФЕСТАЦИИТЕ ВО ОРГАНИЗАЦИЈА СЕКТОРОТ ЗА ТУРИЗАМ И ЛЕР ПРИ ОПШТИНА ОХРИД

Активната и непосредна презентација на целокупната понуда во сегментот на алтернативните форми на туризмот како стопанска гранка која најнепосредно носи економски бенефит на најширокиот круг на жителите на територијата на општина Охрид, а во рамки на активностите утврдени со Г2 равојната програма за поттикнување на развојот на туризмот за 2017 година  и оваа година Секторот за туризам и ЛЕР традиционално ќе ги одржи манифестациите :

 Фестивалот на „Вино и сирење“ - 11 и 12 август 2017 на кој се презентираат виното и сирењето како дел од традиционалната македонска гастрономска понуда, а преставува и можност за презентација на новите техники на маркетинг и продажба , поттикнување партнерски врски и воведување дополнителни стимулативни мерки.

Манифестацијата „Денови на мед“  - 13 до 16 август  2017 година вклучува промовирање на медот и производите од мед, а истата претставува одлична можност за охриѓани и гостите во Охрид да вкусат квалитетен мед и производи од мед. 

Манифестацијата „Ohrid craft expo“- 17 до 19 август 2017 година ги вклучува елементите на промовирање на занаетчиството и занаетчиите, односно нивните производи и услуги, приближувањето кон младите луѓе и граѓаните , поттикнувањето  континуирана кампања за промоција на занаетчиството како фактор за економски развој за зачувување на традицијата и културата на нашата земја, како и можност за подобрување на квалитетот на живеење на граѓаните кои се занимаваат со занаетчиска дејност е целта на одржувањето на 

Рокот за пријавување на Манифестациите е 28 јули 2017 година во просториите на Секторот за туризам и Лер, е-mail: info@ohiridler.gov.mk или на телефонскиот број 046 230 175. 

Општина Охрид
Сектор за туризам и ЛЕР

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1530  пати
Објавено на: 17.07.17
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©