Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ОПШТИНА ОХРИД ДОНИРА ОПРЕМА ЗА ВЕСЛАЧКАТА ФЕДЕРАЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА
Untitled Document

Градоначалникот Јован Стојаноски и претседателот на Веслачката федерација на Македонија Здравко Голабоски, денес потпишаа договор со кој, Општина Охрид  донира веслачка спортска опрема и веслачки реквизити за потребите на веслачката федерација.
Донацијата се состои од 8 чамци, сет весла и друга помошна опрема. Чамците и реквизитите се обезбедени од Светската веслачка федерација – FISA, со посредство на Македонскиот Олимписки Комитет.

Вредноста на донираната опрема изнесува 35.466 евра и ќе биде значително подобрување на условите за тренинг и развој на веслачкиот спорт.

Прочитано:  288  пати
Објавено на: 16.11.18
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©