Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
КОНКУРС ЗА НАЈУБАВО УКРАСЕН НОВОГОДИШЕН ДВОР ИЛИ БАЛКОН ЗА 2018 ГОДИНА
Untitled Document

Традиционално и оваа година Општина Охрид објавува  Конкурс за најубаво украсен новогодишен двор или балкон. Пријавувањето на конкурсот ќе трае од 14 до 28.12.2017 година.

Заинтересираните граѓани можат да се пријават во просториите на Општина Охрид ул. „Димитар Влахов“ бр.57 со пополнување на пријава на шалтерот на архивата на Општина Охрид.


На конкурсот ќе бидат доделени три награди;
Прва - 10000денари 
Втора - 6000денари
Трета - 4000денари


Комисијата формирана од Градоначалникот ќе ги посети сите пријавени кандидати и при оценувањето ќе се води од следните критериуми:


При новогодишното украсување на дворови и балкони треба да биде запазена природноста и естетиката на просторот. Значајно влијание ќе има композицијата на повеќе елементи, осветлувањето и зачувување на амбиенталноста.


Објавувањето на наградите ќе биде по новогодишните празници.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 


П Р И Ј А В А
за Конкурс за најубаво украсен новогодишен двор или балкон во општина Охрид за Новата 2018 година


1.Име и презиме 
2.Улица и број
3.Место
4.Контакт телефон
Охрид,
Подносител,


----------------- 2017    
---------------------

 

Прочитано:  1492  пати
Објавено на: 14.12.17
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©