Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
РАБОТНА СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО МИНИСТЕРКАТА АПОСТОЛСКА
Untitled Document

Градоначалникот Јован Стојаноски, денес оствари работна средба со министерката за привлекување странски инвестиции Зорица Апостолска. Министерката Апостолска го запозна градоначалникот Стојаноски со планот на владата за економски раст и финансиската поддршка што истиот ја нуди за новите инвестиции.

Градоначалникот Стојаноски ги истакна потенцијалите на општината за привлекување на странски инвестиции и подготвеноста за нови гринфилд и браунфилд вложувања. Во таа смисла градоначалникот Стојаноски посочи и неколку развојни проекти и можноста за нивна реализација со помош на Владата на Република Македонија.

Прочитано:  487  пати
Објавено на: 10.09.18
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©