Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ПРИЈАВУВАЊЕ НА ШТЕТИТЕ ОД НЕОДАМНЕШНИОТ МРАЗ
Untitled Document

Општина Охрид - Секторот за туризам и локален економски развој и Канцеларијата за административни работи и стручна поддршка на развојот  на земјоделието на Општина Охрид,   ги известува граѓаните дека  согласно насоките на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство на РМ,  земјоделците  на  Општина Охрид кои сметаат дека ниските температури проследени со слана и мраз кои ја зафатија Општина Охрид на 21.04.2017 година им имаат нанесено материјална штета на нивните имоти и земјоделски насади, потребно е за истата да  поднесуваат барања  до Подрачните единици на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство во Охрид. Краен рок за поднесување на барања  е 10 Мај 2017 година.

Земјоделците кои претходно своите барања ги доставија до Општина Охрид – Комисија за проценка на штети од елементарни непогоди потребно е повторно да достават барања и до Подрачната единица на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1357  пати
Објавено на: 28.04.17
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©