Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ПЛАНСКИ ЌЕ СЕ РЕШАВА ПРОБЛЕМОТ СО БЕЗДОМНИТЕ КУЧИЊА
Untitled Document

-Општина Охрид , презема почетен план за решавање на долгорочниот проблем со кучињата бездомници, на доброволна основа, во соработка со Здружението на граѓани „ Анималија“ . Во исто време ќе се продолжи со проектот за стерилизација, нега и згрижување и ќе се бара трајно решение за определување на локација за стационар.

Во соработка со Центарот за развој на Југозападниот плански регион ќе аплицираме  со проекти за набавка на опрема и обука на кадри од комуналното претпријатие за справување со оваа проблем.Важно ние да потенцираме дека проблемот не е краткорочен и може да трае во целиот мандат, па затоа мора со заеднички сили сите граѓани на Општина Охрид, а во наредниот период, заедно со општините Дебрца, Струга и Ресен заеднички ќе го решаваме проблемот- рече на денешната прес конференција, градоначалникот Јован Стојаноски.


Прочитано:  1426  пати
Објавено на: 30.10.17
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©