Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ЧАРШИЈАТА СЕ ЧИСТИ ОД ГУМИ ЗА ЏВАКАЊЕ
Untitled Document

Екипите на „Јавна хигиена“ при ЈП „Охридски Комуналец“ денеска реализираа акција за отстранување на гумите за џвакање од мермерните плочи на Охридската чаршија, на потегот од плоштадот „Св.Климент Охридски“ до плоштадот „Крушевска Република“ кај Чинарот.

Акцијата беше спроведена во периодот од 3 часот по полноќ, до 9 часот наутро, заради помалата фреквенција на движење по чаршијата. Во одстранувањето на гумите за џвакање беа ангажирани 6 комунални работници со специјални алатки.

Повеќе...

Прочитано:  214  пати
Објавено на: 25.09.18
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©