Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“ ГО СРЕДУВА СРЕДИШНИОТ ПОЈАС НА ПАТОТ ОХРИД- СВ. СТЕФАН
Untitled Document

Во насока на зголемување на безбедноста во сообраќајот, но и средување на  околината на градот во пресрет на сезоната, екипи на ЈП „ОХридски  комуналец“ денес го средуваа средишниот појас на потегот од Охрид до Св. 
Стефан.

Иако средувањето на овој дел од патот не е во надлежност на општината, сепак  во периодов наназад, поради високата трева претставува опасност за возачите,  особено при вклучувањето од споредните патишта кон главниот коловоз.

Прочитано:  1383  пати
Објавено на: 02.06.18
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©