Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ОБУКА ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА КОМУНИКАЦИСКИТЕ ВЕШТИНИ КАЈ ЖЕНИТЕ - МЕНАЏЕРИ ВО ХОТЕЛИЕРСТВОТО
Untitled Document

Со цел да се подобрат вештините во делот на комуникација со гости и вработени кај жените менаџери на хотелски објекти, Regent Hospitality во соработка со хотелиерските асоцијации, најавува одржување на обука во овој сектор. Под влијание на традиционалниот приод и сфаќањата на средината во која работи жената менаџер, хотелско угостителскиот бизнис не се разликува многу од другите стопански дејности. Оваа работна позиција, од аспект на полова диференцијација, на жената менаџер не би требало да и задава дополнителни потешкотии во работењето. Сепак, истражувањето покажува дека 70% од жените менаџери се стекнуваат со потешкотии и тоа токму во делот со комуникација како со гостите, така и со вработените. Посебно ова се забележува при справување со незадоволни гости.

Повеќе... (pdf doc.)

Прочитано:  1431  пати
Објавено на: 26.01.18
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©