Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
АКТИВНОСТИ НА ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
Untitled Document

Денес дел од екипите на "Паркови и зеленило" при Ј.П. "Охридски Комуналец", по барање на месната заедница, беа ангажирани на хортикултурно уредување во населбата Рача. Се косеше зараснатата трева и грмушки и се садеа зимзелени декоративни садници кај фонтаната.
 
Друг дел од екипите беа ангажирани на косење на потегот од ул. "7ми Ноември" до ул. "Богомилска", исто по барање на жителите. 
 
Дел од екипите на "Јавна хигиена", по барање на жителите на населбата "Воска", исчистија дел од коритото на реката "Грашница" каде се имаше насобрано комунален отпад, гранки од дрвја, трева и др. депонирани од граѓаните во реката.

Повеќе...

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1378  пати
Објавено на: 04.08.17
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©