Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
СЕ ПРЕЗЕМААТ МЕРКИ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ВОДАТА ОД ЦЕВКОВОДОТ ОД „ЕМО ОХРИД“
Untitled Document

Поради последните три последователни негативни резултати добиени од анализата за исправност на водата кои се однесуваат за стариот цевковод од ЕМО Охрид, а со цел за заштита на здравјето на граѓаните од руралните подрачја на овој дел од општината, Локалната самоуправа на Општина Охрид даде налог на  МЈП Проаква Струга  РЕ Водовод Охрид да се превземат мерки за подобрување на квалитетот во водоснабдувањето во подрачјето каде што поминува овој цевковод .

Мерките предвидуваат целосно прочистување преку хиперхлорирање, дезинфекција и санација на цевководот кое ќе се извршува констатно и во иднина.

Поради тоа се известуваат сите корисници од овој регион кои се приклучени на цевководот, посебно оние субјекти кои имаат рибници, а се бесправно приклучени на цевководот, да превземат мерки за заштита бидејќи хлорирањето и употребата на хемиски средства ќе влијае негативно  на рибниот фонд. 

Прочитано:  1397  пати
Објавено на: 26.03.18
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©