Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ОПШТИНА ОХРИД ПРИСТАПУВА КОН НОВ НАЧИН НА НАПЛАТА ЗА ПАРКИРАЊЕ ВОЗИЛА

Општина Охрид заедно со ЈП „Билјанини извори“ наскоро започнува проект за нов начин на наплата за паркирање на возила во Охрид . Охриѓани, гостите и туристите наплатата за паркирање на своето возило може да го реализираат со испраќање на SMS порака.

Според проектот централното градско подрачје се дели на три зони А (црвена) зона, Б (темно сина) зона и В (светло сина) зона согласно приложената мапа.


[кликни за pdf мапата]

Во предлог одлуките се внесени границите на зоните за паркирање и кои улици на кој зона припаѓаат како и цената за паркирање која е определена од типот на зоната.

Општина Охрид ги повикува сите охриѓани да земат учество со свои предлози и сугестии со цел да придонесат во поуспешно реализирање на проектот кој ќе овозможи полесно сообраќајно функционирање на градов.

Контакт е-маил адереса: komunalen.razvoj@ohrid.gov.mk

Прочитано:  2043  пати
Објавено на: 23.04.18
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©