Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
БРИТАНСКИ ИСКУСТВА ВО СПРАВУВАЊЕТО СО БЕЗДОМНИТЕ КУЧИЊА
Untitled Document

Во рамките на реализација на Планот и програмата  за контрола на популацијата на бездомните кучиња, што ја донесе општина Охрид, денеска започнаа неколкудневните предавања и обуки кои ги држи Брајан Фокнер, претставник на Кралската асоцијација  за превентива  на суровоста кон животните од Велика Британија.

Денешните  предавања и показни вежби на кои присуствуваа претставници на Локалната самоуправа, ЈП „ Охридски комуналец“ кој ја имплементира програмата и претставници на невладиниот сектор, беа посветени на препознавање на карактеристиките на бездомните кучиња и техниките и методите на нивно заловување.

Во следните три дена се предвидува да има практична обука на терен, посета на прифатилиштето за бездомни кучиња  и пренесување позитивни практики во неговото управување. Во соработка со Агенцијата за храна и ветеринарство, во четврток предвидено е со третооделенците  од ОУ „ Климент Охридски“  да се одржи  работилница чија  чел е да се покаже како  децата од рана возраст треба да бидат едуцирани за проблемот со бездомните кучиња и неговото решавање.

 

Прочитано:  198  пати
Објавено на: 11.03.19
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©