Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ЈА ПРИМИ АВСТРАЛИСКАТА АМБАСАДОРКА
Untitled Document

Денес градоначалникот Јован Стојаноски оствари средба со ополномоштениот амбасадор на Австралија во нашава земја, Џулија Фини. Австралиската амбасадорка се интересираше за актуелната ситуација во Општина Охрид и работата на локалната самоуправа. Градоначалникот Стојаноски ги истакна приоритетите на локалната самоуправа, пред се напорите во санирањето на финансискиот долг на општината, трајно и одржливо решение за колекторскиот систем и урбано планирање во функција на развојот на Охрид.

Австралиската амбасадорка изрази подготвеност, амбасадата да поддржи одредени проекти за организациите и лицата со посебни потреби, а ја најави и можноста во текот на септември да се аплицира на објавата на амбасадата за проекти кои ги третираат човековите права.

Прочитано:  475  пати
Објавено на: 25.06.18
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©