Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
БРОЈНИ НАГРАДИ ЗА ОХРИДСКИТЕ МЛАДИ МУЗИЧКИ ТАЛЕНТИ
Untitled Document

На  Државен натпревар на млади музичари 2015,  што се одржа во Скопје  од 22 до 25.04. 2015 година во категориите пијано, виолина, солфеж, хармоника, флејта и кларинет, младите музички таленти од Основното Музичко Училиште  „Методи Патче“- Охрид освоија  17 први награди од кои 2 специјални први, 3 втори, 4 трети награди и 1 диплома за учество.


 
Кристина Љушкоска –флејта и Џеврије Туле-пијано со освоени Први специјални награди ќе учествуваат на вечерашниот концерт во Факултетот за музичка уметност во Скопје како најдобри учесници на натпреварот.
 
Освоени награди :
 
Пијано
 
Џевриjе Туле I специјална награда
Михаил Ѓоргијоски I награда
Искра Атанасова Митуш I награда
класа проф.Даниел Чуркоски
 
Бојан Секулоски II награда
класа проф.Емилија Маринова
 
Матеј Симоноски  III награда
класа проф.Андријана Думевска
 
Мила Коруновска III награда
класа проф. Методија Здравевски
 
Виолина
 
Атанасија  Дејкоска I награда
Дафина Дејкоска I награда
класа  проф-Христина Пецаковска-Николеска
 
Марија Џуклеска I награда
Габриел Наумоски I награда
Александар Грунчевски I награда
класа  проф.Елица Џуклеска
 
Десарт Елмази I награда
Бајрам Рамаданоски диплома за учество
класа  проф.Мухамед Бајрам
 
Димитар Гаврилоски  I награда
класа  проф.Кирил Белистојаноски
 
 
Флејта
Кристина Љушкоски I специјална награда
класа  проф.Невена Танеска
 
Кларинет
Наум Палоски I награда
Крсте  Башоски III награда
класа проф.Петар Танески
 
Хармоника
Мартин Цоцески II награда
Игор Климоски III награда
класа проф.Наум Џуклески
 
Солфеж
Ева Китрозоска  I награда
Наум Палоски  I награда
проф. Петар Булоски
 
Џеврије Туле  I награда
Мила Тренеска  I награда
Огнен Секулоски  I награда
Михаил Ѓорѓијоски  II награда
проф. Лилјана Булоска

 

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1373  пати
Објавено на: 28.04.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©