Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ПРОЕКТ ЗА ПОЧИСТА И ПОЗДРАВА ЖИВОТНА СРЕДИНА
Untitled Document

За  почиста и поздрава животна средина и  обезбедување  дополнителни приходи, ЈП „Охридски Комуналец“ постави садови за селекција на отпад. Во зградата на општина Охрид се поставени по шест  садови за селекција на пластика и хартија, а на различни локации во градов се поставени 14 за пластика и 40 садови за хартија.

Изминатата година ЈП „Охридски Комуналец“ подигна 172.66 тони хартија и 3.11 тони пластика. Во 2018 година заклучно со месец септември  подигнати се 36.17 тони хартија и 0.33 тони пластика.

 

Прочитано:  257  пати
Објавено на: 05.11.18
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©