Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
АСФАЛТИРАН КРАК ОД УЛИЦАТА „АЛЕКСАНДАР ТУРУНЏЕ“
Untitled Document

Со пригодна свеченост, денес градоначалникот Никола Бакрачески, го пушти во употреба новоасфалтираниот крак од улицата „Александар Турунџе“, кој го спојува Велгошти со улицата „15 Корпус“.

-Асфалтирањето на улицата Александар Турунџиев е дел од годишната програма за работа на секторот за комунални дејности,сообраќај и улици при Општина Охрид,  а произлезе како проект од директните средби со претставниците од урбаната заедница „ 15ти Корпус. Овој инфраструктурен зафат е уште еден реализиран дел од проектот на Локалната  самоуправа  за  асфалтирање на тесни улици и пристапни патишта на територијата на Општина Охрид.Изведувач на градежните активности е градежната фирма  „ АС  Сењак од Кичево,а средствата за негова реализација во целост се обезбедени од буџетот на Општина Охрид – истакна градоначалникот Бакрачески.

На улицата „ Александар Турунџев“,асфалтирани се вкупно 300 метри должни и нешто над 3 метра во  ширина  или вкупно површина од околу 1000 метри квадратни. Поставен е  висококвалитетен  асфалт со дебелина до 7 сантиметри, а вкупната вредност на проектот изнесува 980. 845,оо денари.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1442  пати
Објавено на: 26.04.16
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©