Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
САНАЦИЈА НА ОШТЕТЕНИТЕ СООБРАЌАЈНИ ЗНАЦИ
Untitled Document

Во рамките на Годишната програма за работа на Секторот за комунални дејности,сообраќај и улици , а во склоп на Договорот за работа со ЈП „ Градски пазар“ ,по налог на Одделението за сообраќај,  започна санација и замена на целосно и делумно уништените сообраќајни знаци на целата територија на Општина Охрид.

Изминатиов период, стручните служби на Одделението за сообраќај извршија целосно детектирање на направените штети од страна на несовесните граѓани и по однапред утврдена програма и динамика на работа, техничко - оперативните екипи на ЈП „Градски пазар“ ќе извршат замена на уништените сообраќајни знаци и реквизити.
Од Секторот за комунални дејности апелираат до несовесните поединци да запрат со ваквото однесување бидејќи сите овие градежни активности дополнително го оптоваруваат Буџетот на Општина Охрид.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1389  пати
Објавено на: 05.06.17
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©