Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
Е-АНКЕТА ЗА АДАПТИРАЊЕ НА УЛИЦАТА ,,МАКЕДОНИЈА“ ВО ПЕШАЧКА ЗОНА
Untitled Document

Општина Охрид, преку свои претставници, е учесник на тренинг програмата „Овозможување локална демократија и холистички урбан развој преку SymbioCity пристап“, заедно со претставници од други седум градови од Србија, Украина и Турција.

Програмата е во организација на ICLD и SKL International од Шведска. Охридскиот тим, како урбанистички предизвик во рамки на програмата, ќе го работи проектот ,,Нови хоризонти преку унапредена пешачка зона“, кој всушност се однесува на адаптирање на улица ,,Македонија“ во пешачка зона.

Со цел успешно извршување на постапките и чекорите при изработка на проектот, согласно планираната методологија, се организира Е-АНКЕТА.

Пристап до Е-АНКЕТАТА кликнете тука...

Прочитано:  1541  пати
Објавено на: 27.03.18
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©