Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
СЕ ПОСТАВУВААТ ИВИЧНИЦИ КАЈ КРСТОСНИЦАТА ВО БЛИЗИНА НА НАСЕЛБАТА „РАЧА“
Untitled Document

Градежната оператива на ЈП  „ Градски гробишта“ ,  по налог на Локалната  самоуправа и Фондот за комунален развој, продолжува да работи на поставување на коловозни ивичници и островчиња на крстосницата во близина на населбата „ Рача“ .Овие зафати се дел од проектот за  проширувањето на магистралниот пат кај населбата Рача и изградба на крстосница , со што ќе се зголеми безбедно одвивање на сообраќајот.


Воедно, продолжува тековното извршување на  работните активности во градските гробишта, нивно одржување и хортикултутно уредување.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1315  пати
Објавено на: 24.06.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©