Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ОТВОРЕН ДЕН ВО ОУ „БРАТСТВО ЕДИНСТВО“
Untitled Document

Во рамки на проектот на УСАИД за меѓуетничка интеграција во образованието, во соработка со општина Охрид, денес во ОУ „Братство Единство“ ќе се одржи отворен ден за промовирање на активностите на модел училиштето.

На отворениот ден покрај промовирањето на активностите на модел училиштето, главна цел е информирање на пошироката публика и локална заедница за достигнувањата и приближување на училишната атмосфера и меѓуетничка соработка поблиску до родителите, наставниците и учениците од општината, како и до сите клучни образовни институции.
ОУ „Братство Единство“ постојано работи кон создавање на добри можности преку кои учениците од различните јазици може да комуницираат и со тоа да се создаде интегрирана околина. 

Отворениот ден почнува во 16 часот во централната зграда на ОУ „Братство Единство“.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1315  пати
Објавено на: 27.01.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©