Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ПРЕТСТАВНИЦИ НА ОБСЕ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
Untitled Document

Градоначалникот Никола Бакрачески денес оствари протоколарна средба со претставници на мисијата на ОБСЕ во Република Македонија, Давид Лоеф и Марк Хансел. Дипломатите од ОБСЕ пројавија интерес за актуелната економска ситуација во која се наоѓа Охрид и регионот. Градоначалникот Бакрачески ги запозна гостите со напорите и преземањата на локалната самоуправа за стратешките интереси на Охрид и региионот, за подобрување на економскиот амбиент, со посебен акцент на туризмот и развојот на регионот како единствена и европски препознатлива дестинација.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1363  пати
Објавено на: 31.03.16
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©