Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
СЕ ГРАДИ КАНАЧИЗАЦИОНА МРЕЖА НА ДЕЛ ОД УЛИЦАТА „ АЛЕКСАНДАР ТУРУНЏЕ“
Untitled Document

Јавното претпријатие „ Нискоградба“, во склоп на своите активности започна со изведба на канализациона мрежа на крак од ул. „ Александар Турунџе“ .. Ќе се изведат три ревизиони шахти и ќе се постават цевки Ф- 200, во должина од 100 метри.

Со изградбата и приклучување во мрежата за одведување на отпадни води се продолжуваат активностите на изведување на мрежа секаде каде има минимални услови за тоа,а се со цел подобрување на квалитетот на живеење на населението кое живее не тој дел и водење на грижа за заштита на животната средина

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1319  пати
Објавено на: 01.02.16
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©