Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
АКТИВНОСТИ НА ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
Untitled Document

Дел од екипите на "Јавна хигиена" при Ј.П. "Охридски Комуналец", во рамките на програмата за работа каде што е дефинирано и одржувањето на јавната чистота и јавното зеленило во приградските населби и села,  вчера и денес беа ангажирани во с.Подмоље каде се искоси тревата покрај коловозните ленти и пешачки патеки, се подигна расфрланиот ситен отпад, а потоа се изврши темелно метење на јавните површини.
 
Се работеше и на расчистување на "Градска плажа" од пластичен отпад, хартија и др. коишто беа донесени од езерото или депонирани од граѓаните.
 
Се расчистуваше и кај црквата "Св. Богородица Перивлепта".

Повеќе...

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1367  пати
Објавено на: 24.11.16
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©