Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ОД АКТИВНОСТИТЕ НА „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ„ …
Untitled Document

Во рамките на активностите кои ги реализира локалната самоуправа за изградба на пешачката патека од каналот Студенчишта до Горица, нашето претпријатие ги започна активностите за хортикултурно уредување на бетонските жардињери кои се поставени на овој потег (вкупно 7 жардињери). Истите се исполнети со плодна земја, поставен е систем за наводнување, се засадуваат листопадни дрвја од видот „каталпа„ , се формираат цветни леи од сезонско цвеќе  и се засадуваат декоративни зимзелени грмушки.

Повеќе...

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1321  пати
Објавено на: 24.06.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©