Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
АКТИВНОСТИ НА ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
Untitled Document

Во изминативе денови екипите на Ј.П. "Охридски Комуналец" се ангажирани на отстранување на летната цветна реколта на садници која ќе биде заменета со зимска од видот "Виола" (очиња), кои се од сопствено производство на претпријатието и се предвидени да го украсуваат градот се до пролетта.
 
Покрај овие активности, екипите беа ангажирани на расчистување на просторот под црквата "Св. Богородица Перивлепта (св. Климент)" во стариот дел од градот, каде што беше отстранета вегетацијата на бршлен и трње.

Повеќе...

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1361  пати
Објавено на: 28.10.16
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©