Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
„ОХРИД, БАЛКАНСКИ БИСЕР“ - РЕПОРТАЖА ЗА ОХРИД ВО ТУРИСТИЧКОТО СПИСАНИЕ „РЕВИЈА ХОРИЗОНТ“
Untitled Document

Во престижното словенечко туристичко списание „Ревија Хоризонт“ објавена е репортажа за Охрид на осум страни. Списанието се дистрибуира во Словенија и во земјите од регионот.
Ваквата објава во списанието следува откако, претставници на туристички агенции, туроператори и медиуми од повеќе земји од Европа, меѓу кои и Словенија, присуствуваа на промотивната тура „Охрид 2015“ која се одржаа оваа година од 3 до 4 април. Гостите, во рамки на турата, ги посетија културно историските и туристичките локалитети во градот, а се запознаа и со можностите за рурален туризам и алтернативен туризам.

Репортажата за Охрид во „Ревија Хоризонт“ е насловена како "Охрид, Балкански Бисер" (преземи pdf со кликнување на линкот)

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1320  пати
Објавено на: 20.05.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©