Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
АКЦИЈА „ ДЕН НА ДРВОТО-ЗАСАДИЈА СВОЈАТА ИДНИНА“
Untitled Document

Во рамките на  акцијата „Ден на дрвото - Засади ја својата идинина“, што ќе се одржи утре ( 30.11.2016 година), покрај граѓаните ќе бидат вклучени основните и средните училишта од Општина Охрид. Основните училишта ќе засадауваат дрва и ќе реализираат активности во рамки на своите училишта, додека средните училишта ќе вршат пошумување на локалитетот „Мауцкер“.
Тргнувањето на автобусите за сите заинтересирани ќе биде во 09 и 11 часот од пред Општина Охрид,  ОЕМУЦ „Св.Наум Охридски“ , ОУТУ „Ванчо Питошески“ и гимназијата  ОСУ „Св.Климент Охридски“ .

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1368  пати
Објавено на: 29.11.16
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©