Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
СЕ ПОСТАВУВА ФЕКАЛНА И АТМОСФЕРСКА КАНАЛИЗАЦИЈА НА УЛИЦА БУДВА
Untitled Document

ЈП НИСКОГРАДБА ОХРИД-Охрид изведува градежна активност изградба на фекална и атмосферска канализација на крак од ул.’’ Будва’’ во должина од 175 метри. Се поставуваат цефки со дијаметар Ф300 за одведување на атмосферска канализација, и цефки со дијаметар од Ф200 mm  за одведување на фекална канализација.

На потегот на кој се работи ќе се постават 13 шахти од кои 7 за фекална и 6 за атмосферска канализација како и 12 сливници за собирање на атмосферската вода.

Со завршување на овој зафат  ќе се опфатат објектите кои што гравитираат на тој потег како и ќе се реши проблемот со собирање на дождовната вода во период на врнежи од дожд што до сега преставуваше проблем за жителите на ова населено место.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1348  пати
Објавено на: 25.11.16
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©