Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
КОМПЈУТЕРИ ЗА ЛИЦА СО ОШТЕТЕН ВИД И ТЕЛЕСЕН ХЕНДИКЕП ЌЕ БИДАТ ПОСТАВЕНИ ВО ОПШТИНА ОХРИД
Untitled Document

Охридското Здружение за еднаква застапеност на лица со посебни потреби „СОС БАЛКАН МЕДИА“, во соработка со „Зегин“ аптеките, донираа два компјутери кои ќе бидат поставени во просториите на општина Охрид. Донираните компјутери се специјализирани за лица со оштетен вид и со телесен хендикеп.

Донацијата во име на градот ја прими градоначалникот на општина Охрид, Јован Стојаноски. Со оваа донација општина Охрид, ќе биде прва општина која поседува технички средства со кои на лицата со оштетен вид и телесен хендикеп им се олеснува процесот на доставување на барања.

 

Прочитано:  221  пати
Објавено на: 15.11.18
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©