Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
РАСЧИСТЕНА ПЛАЖАТА ЛАБИНО
Untitled Document

Плажата Лабино која е лоцирана под пешачката патека која ги поврзува Св.Јован Канео и месноста Грашница е расчистена.

Во расчистувањето беа ангажирани 6 комунални работници кои извршија отстранување на  ниската жбунеста вегетација и сечење на надвиснатите гранки од околните дрвја, со што се зголеми корисниот простор кој туристите можат да го користат за плажа. Потоа се собра отпадот (пластични шишиња, најлон-кеси, картонска амбалажа и др.) кој капачите го оставаат зад себе. 

Повеќе...

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1332  пати
Објавено на: 28.07.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©