Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
СЕ ЧИСТЕШЕ КРАЈБРЕЖНИОТ ПОЈАС КАЈ ХОЛАНДСКИОТ ПАРК
Untitled Document

Високиот водостој  на реките кои се влеваат во Охридско Езеро како и нивото на езерото кое се ближи до максимално дозволената граница, повторно предизвика натрупување на отпад во крајбрежниот појас кај Холандскиот Парк и месноста Мазија. Во езерските води пливаат пластични шишиња, картонска  амбалажа , лименки и др. комунален отпад. Ангажирани се 6 (шест) општи комунални работници кои од чамец го собираат отпадот и трската. 

Повеќе...

Прочитано:  1401  пати
Објавено на: 29.03.18
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©