Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ЗАВРШИ МЕЃУНАРОДНАТА ЕДРИЛИЧАРСКА РЕГАТА – ОХРИД 2017
Untitled Document

Во организација на Здружението за спортови на вода Акватика Јахтинг, а со поддршка од Општина Охрид, во деновите 29 и 30 јули 2017 година, во водите на Охридското езеро се одржа Меѓународната едриличарска регата – Охрид 2017. На овој натпревар учествуваа 15 едрилици со 3 члени екипаж, во две класи Микро и Минитонци. Настапија клубовите Акватика Јахтинг и Пират од Охрид, Снегар од Струга Струга, АрС Вивенди од Скопје и  гости од Белград-Србија.

Официјалното отворање беше 10 часот во саботата (29.07) на главното градско пристаниште каде беа собрани сите едрилици  и натпреварувачи. Регата за отворена ја прогласи заменик Градоначалникот, Ангел Јанев.

Во двата дена се изедрија 3 трки, а потоа се прогласија и победниците во двете класи. Регатата беше посветена на лицата со ретки болести и поддршка на нивните семејства. Целта на одржувањето на оваа регата е популаризација на едрењето во нашиот град, не само како спорт туку и како здрав начин на живот.

Highslide JS
Aquatica 2017
Highslide JS
Aquatica 2017
Highslide JS
Aquatica 2017
Highslide JS
Aquatica 2017
Highslide JS
Aquatica 2017
Highslide JS
Aquatica 2017
Highslide JS
Aquatica 2017
Highslide JS
Aquatica 2017
Highslide JS
Aquatica 2017
Highslide JS
Aquatica 2017
Highslide JS
Aquatica 2017
Highslide JS
Aquatica 2017
Highslide JS
Aquatica 2017
Highslide JS
Aquatica 2017
Highslide JS
Aquatica 2017
Highslide JS
Aquatica 2017

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1578  пати
Објавено на: 01.08.17
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©