Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
АКЦИЈА ЗА СОБИРАЊЕ СТАРА ХАРТИЈА
Untitled Document

Општина Охрид во рамките на одбележувањето на 5-ти Јуни- Светскиот ден за заштита на животната средина во соработка со основните и средните училишта од Охрид организира акција за собирање на стара хартија. Акцијата за собирање на стара хартија ќе се одвива на 08јуни (среда) 2016г. од 8 до 15 часот.

Акцијата за собирање на стара хартија наменски се организира на крајот од школската година за да можат учениците да ги донесат сите непотребни списанија, тетратки и друга хартија во дворот на нивното училиште каде ќе бидат поставени соодветни садови за одлагање на хартијата.Во акцијата ќе можат да се вклучат сите граѓани и институции од  Охрид, кои исто така својата отпадна хартија можат да ја донесат до за нив најблиското училиште.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1383  пати
Објавено на: 06.06.16
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©