Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ВАНДАЛИ ГИ УНИШТУВААТ ГРАДИНИТЕ ШТО ГИ СОЗДАВААТ ДЕЦАТА
Untitled Document

Непознати сторители, континуирано ги уништуваат градините кои во објектите на ЈОУДГ „ Јасна Ристеска“ ги создаваат дечињата на возраст од 2 до 6 години.Овие активности се дел од проектот „ Градини во детските градинки“ , преку кој најмладите се запознаваат со растенијата, учат како се засадуваат, одгледуваат и заштитуваат.

Од ЈОУДГ „ Јасна Ристеска“ се прашуваат дали е возможно да има луѓе кои можат вандалски и неодговорно да го уништуваат она што грижливо го правеле дечињата.Воедно апелираат  за поголемо вклучување на сите повикани чинители кои ќе придонесат за подигнување на јавната свест и справување со вандалите.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1310  пати
Објавено на: 10.06.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©