Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ЌЕ ПОСРЕДУВА ВО РЕШАВАЊЕТО НА ПРОБЛЕМОТ НА ОХРИДСКИТЕ КАЈЧАРИ
Untitled Document

На денешната средба со претставници на охридските кајчари , градоначалникот Никола Бакрачески рече дека е запознат со проблемите околу нивниот статус и вети дека ќе посредува  кај надлежните државни институции, за брзо  и трајно решавање на проблемот. На средбата, на која присуствуваа и претставници на Секторот за туризам и локален економски развој и подрачната единица на пазарниот инспекторат, беше соопштено дека веднаш ќе се испрати барање до Секторот за туризам  при Министерството за економија за покренување постапка за дополнување на Законот за туристичка дејност.

Средбата со охридските кајчари што се одржа денес е континуитет на претходните активности и заложби  на градоначалникот Никола Бакрачески и надлежните служби  на Локалната самоуправа за решавање на проблемот. Активностите и средбите ќе продолжат со надеж дека ќе се изнајде прифатливо решение, бидејќи превезувањето патници со чамец по Охридското Езеро  претставува , традиционално препознатлив дел од  туристичка понуда  во која се вклучени осумдесетина кајчари.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1319  пати
Објавено на: 29.06.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©