Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ДЕТСКА ПРИРЕДБА ЗА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК
Untitled Document

Во спортската сала „ Билјанини иззвори“ , вечерва со атрактивна детска програма, ЈОУДГ „ Јасна Ристеска“ го одбележа својот патронен празник, 7.Ноември- Денот на ослободувањето на Охрид. На свеченоста се обрати градоначалникот Јован Стојаноски.

-Особено сум почестен, што вечерва сум со Вас , во оваа сала полна со детски жагор, среќа и креативност.Честит нека биде патрониот празник на Јавната општинска установа- Детска градинка „ Јасна Ристеска“, со желби за многу успеси и јубилеи и што повеќе  дечиња кои ќе ја почуствуваат убавината на престојот, дружењето и воспитувањето во детската градинка.

Човек не може да остане рамнодушен од оваа атмосфера во која  татковците и мајките кои како деца  биле во  градинката „ Јасна Ристеска“,  вечерва  како родители  се   дојдени  да ги погледаат и да се радуваат на креативните настапи на  своите синови и ќерки. Токму преку креативните програми во кои учествуваат  децата може да се види и пофали работата на воспитувачите и сите вработени во градинката.

Јас како градоначалник , заедно со моите соработници , ветивме и ќе ги остваруваме ветувањата , дека и покрај потешкотиите, посебно внимание ќе посветиме  на најмладите и на нивното згрижување и воспитување. Ќе вложуваме во подобрувањето на условите, зголемувањето на капацитетот  и   кадровското екипирање на Детската градинка „ Јасна Ристеска“ .Се надеваме дека  во соработка со надлежните органи на Владата , постојано ќе внесуваме  нови, современи и проверени практики кои ќе придонесат за подобра грижа и воспитување на најмладите.

Оваа специфична убавина и амбиентот, во кои главна улога имаат најмладите е нашата иднина, затоа  посебно Вам, на најмладите  Ви  посакамувам здраво, среќно и весело детство- рече граадоначалникот Јован Стојаноски.

Прочитано:  1419  пати
Објавено на: 07.11.17
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©