Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ЈП „НИСКОГРАДБА“ СО АКТИВНОСТИ НА УЛ „ПИТУ ГУЛИ“
Untitled Document

Јавното претпријатие „НИСКОГРАДБА“ секојдневно презема активности за одржување на канализациониот систем и цевководите на градот. На ул.’’Питу Гули’’ во тек е активност за преприклучување на фекалните приклучоци во мрежата за фекална канализација и уличните сливници во атмосферската канализација. До сега нивната функционалност беше оневозможена од приклучување на фекални води во атмосферската канализација и обратно. Со оваа активност на Јавното претпријатие  ќе се изврши одвојување на фекалната од атмосферската канализација и ќе се постигне  зголемена функционалност и на двете линии.  

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1317  пати
Објавено на: 29.01.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©