Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
НАЈМЛАДИТЕ ОХРИЃАНЧИЊА СО ПОМОШ ЗА СВОИТЕ ВРСНИЦИ ОД ЗЕМЈАВА
Untitled Document

Во рамките на проектот , “Од дете за дете“, ЈОУДГ „Јасна  Ристеска“во соработка со МТСП, родителите и Центарот за социјални работи, реализира хуманитарна аукција на меки кукли. Собраните средства во текот на денот, во форма на вода за пиење, во соработка со АД “Пелистерка“ ќе бидат дистрибуирани во градинките “Вера Циривири“,“ Трена“ и “Астибо“ од Штип.

Со надеж дека барем малку ќе им помогнеме на нашите другарчиња во градинките од Штип, во текот на наредните неколку дена во соработка со Црвениот Крст ќе се реализира собирна акција на парични средства од родителите и вработените во градинката кои ќе бидат наменети за поплавените подрачја од нашата Република.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1314  пати
Објавено на: 05.02.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©