Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
МАНИФЕСТАЦИЈАТА “ОХРИДСКА СОФРА“ ЌЕ СЕ ОДРЖИ ВО САБОТА ВО СКРЕБАТНО
Untitled Document

Шестото издание на манифестацијата “Охридска софра“, ќе се одржи во сабота во Скребатно. И овој пат на посетителите ќе им биде презентирана традиционалната охридска храна, вкусното ѓомлезе и други етнолошки вредности, карактеристични за охридскиот крај.

Сите заинтересирани кои сакаат да учествуваат, можат да се пријават во Секторот за ТЛЕР во Општина Охрид, најдоцна до 31 август. За граѓаните кои сакаат да учествуваат на манифестацијата, Општина Охрид има обезбедено превоз со автобус, кој тргнува од пред скалестата зграда на бул. Туристича на 1 септември  во 9:45 часот.

Прочитано:  435  пати
Објавено на: 31.08.18
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©