Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ДЕНОТ НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА ОХРИД
Untitled Document

Датум : 05.11.2015 година (четврток)

Седмоноемвриски концерт на учениците од ОМУ „Методи Патче“
Време : 19.00 часот
Место : Голема сала на Општина Охрид

Датум : 06.11.2015 година (петок)

Полагање свежо цвеќе на спомен-обележјата од НОБ
Време : 11.00 часот
Место : Градски парк и другите спомен-обележја од НОБ

Свечена седница по повод 7 Ноември – Денот на ослободувањето на Охрид
Време :13.00 часот
Место: Голема сала

- Изведба на химната на Р. Македонија
- Обраќање на претставник на локална самоуправа
- Обраќање на претставник на ОО на Сојуз на борци на Охрид и Дебарца
- Културно-уметничка програма

Седмоноемвриски ученички атлетски крос од хотел „Ројал“ до Градски плоштад ( во организација на Oпштина Охрид и Сојуз на училиштен спорт)

Време : 14.30 часот
Место : хотел„Ројал“- Градски плоштад

Свечена приредба по повод Патрониот празник на ЈОУДГ „Јасна Ристеска“
Време : 18.00 часот

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1336  пати
Објавено на: 05.11.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©