Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
СО ПОРОЈНИТЕ ДОЖДОВИ ИСПЛИВА ЕКОЛОШКАТА СВЕСТ
Untitled Document

Поројните дождови кои го зафатија охридскиот регион во изминативе денови и нестабилното време проследено со силен ветер, предизвикаа висок водостој на реките и притоките кои се влеваат во  Охридското Езеро. Но тие со себе донесоа големи количини тешко разградлив отпад (пластични шишиња и друга пластична амбалажа, најлон кеси, картонска амбалажа и др.) кои испливаа на површина од Охридското Езеро како неми сведоци за ниската еколошка свест на населението кое депонира отпад по речните корита.

Повеќе...

Прочитано:  1393  пати
Објавено на: 05.03.18
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©