Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУТУ ,,ВАНЧО ПИТОШЕСКИ”СО НИЗА НАГРАДИ ОД НАТПРЕВАРОТ ,,ЛИДЕР НА СТРУКА”
Untitled Document

На 5.12.2018 година во штипското средно училиште ,,Коле Нехтенин” се одржа петтиот државен натпревар ,,Лидер на струка 2018” во организација на Министерството за образование и наука и Центарот за средно стручно образование.

На овој натпревар учествуваа 30 ученици од завршните класови од угостителско-туристичката струка од 7 училишта.

Натпреварувачкиот дел се состоеше од писмен тест и практична задача соодветна за образовниот профил од угостителско-туристичката струка, каде учениците ги покажаа стекнатите знаења и вештини.

Учениците од ОУТУ ,,Ванчо Питошески” на овој натпревар постигнаа завидни резултати.

Дарко Ристески – готвач I место- Лидер на струка (под менторство на професор Војо Ангелоски)

Ертан Мехмедоски – келнер III место (под менторство на професор Зоран Нанески)

Христијан Талески – угостителски техничар II место (под менторство на професор Блаже Јорданоски)

Станка Бежоска – хотелско-туристички техничар III место (под менторство на професорката Јелиз Караман Бешир)

Упатуваме честитки до учениците и менторите со желби за понатамошни професионални успеси.

Прочитано:  202  пати
Објавено на: 11.12.18
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©