Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ВО ПОЛН ЕК Е ИЗГРАДБАТА НА ПОВЕЌЕНАМЕНСКОТО ИГРАЛИШТЕ ВО ТРПЕЈЦА
Untitled Document

Првата фаза од активностите за изградба на повеќенаменско игралиште во Трпејца е при крај. По завршувањето на оваа фаза, односно по бетонирањето на предвидениот простор, ќе следува поставување на ограда. Понатака ќе следува опремување на игралиштето со спортски реквизити и хортикултурно уредување на просторот.
 


Бетонирањето го изведува ЈП „Градски гробишта“, а во наредните фази ќе се вклучат и другите охридски јавни претпријатија.
  

 

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1327  пати
Објавено на: 17.03.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©