Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
СЕ РАСЧИСТУВА КАЈ ГРАШНИЦА, МАЛОТО ПРИСТАНИШТЕ И С.ЛЕСКОЕЦ
Untitled Document

По налог на општинскиот инспекторат се расчистува крајбрежниот појас на Охридско Езеро на потегот од западната страна од охридското Кале до вливот на р.Грашница. Езерските води на површина имаат исфрлено големи количини неразградлив комунален отпад: пластична амбалажа, најлони, како и хартија и друг вид отпад (ќе се подигнат 4 м3).ластична амбалажа, најлони, како и хартија и друг вид отпад (ќе се 3 отпад... повеќе).

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1315  пати
Објавено на: 26.02.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©