Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА УСЛУЖНИ ДЕЈНОСТИ ПОВРЗАНИ СО ВОДЕНИОТ ПРЕВОЗ
Untitled Document

Општина Охрид ги информира сите физички лица кои вршат услужни дејности поврзани со водениот превоз кои се реализираат со пловен објект со јачина на мотор кој не надминува 20 коњски сили и кој вклучува превоз на максимум 12 лица, дека  согласно член 52 од Законот за туристичка дејност, потребно е  истите да се  регистрираат во Регистарот за туристичка дејност што го води Градоначалникот на општина Охрид.

Истото можат да го направат и  во Секторот за ТЛЕР при општина Охрид со локација над  УНИ БАНКА со поднесување на БАРАЊЕ (може истото да се подигне во просториите на Секторот за ТЛЕР).

Физичките лица кон БАРАЊЕТО треба да ја приложат следната документација:

-  УВЕРЕНИЕ за оспособеност за управување со чамец
-  ПЛОВИДБЕНА ДОЗВОЛА
-  Осигурителна полиса (осигурување од повреда и смрт)

Подетални информации може да добиете во секторот за ТЛЕР или на телефонскиот број 046/230 175.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1336  пати
Објавено на: 07.04.16
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©